[ccpw id="136103"]

Tελικά οι πολιτικοί σχεδιαστές του ΣΥΡΙΖΑ έγιναν φαιδροί. Έφεραν στη Βουλή ένα πολυνομοσχέδιο με 88 προαπαιτούμενα για ψήφιση για να πάρουν κάποια “παραχώρηση” για το χρέος από τους Γερμανούς.
Του Son Ofeon

Φρόντισαν όμως στις παραμονές της ψήφισής του να αποφασίσουν δύο “πρωθυπουργοί” τη λύση για την ονομασία των Σκοπίων. Με τον τρόπο αυτό ελπίζουν να παρασύρουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τους κάνει πρόταση μομφής για να την χάσει.

Αν το πετύχουν, εξασφαλίζουν ότι μέχρι το Νοέμβριο δε θα είναι δυνατό να κινδυνεύσουν από νέα πρόταση μομφής.Θα είναι, λοιπόν πιο εύκολο να έρθουν και να ψηφιστούν άλλα μέτρα, που δεν περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο.

Αυτά τα μέτρα δεν έχουν ανακοινωθεί, γιατί θα είναι σκληρά και θα ικανοποιούν τη Γερμανία για να επιτρέψει την “έξοδο” από το μνημόνιο χωρίς την ύπαρξη πιστωτικής γραμμής.

Το πρώτο δείγμα τους είναι η αύξηση των αντικειμενικών αξιών σε λαϊκές περιοχές, ενώ υποτίθεται ότι σκοπός της αναπροσαρμογής θα ήταν η ελάφρυνση του ΕΝΦΙΑ και η προσαρμογή του στις πτωτικές τιμές της κτηματαγοράς.

Από τον Αύγουστο ως το τέλος του έτους η φορομπηκτική πολιτική θα ενταθεί για να μαζέψουν στον κουμπαρά τους 30 δις ευρώ.

Στο “τέλος των μνημονίων”, τον Αύγουστο θα πληρώσουν από τον κουμπαρά το ΔΝΤ με 11 δις ευρώ για να αποχωρήσει από το πρόγραμμα της Ελλάδας και να πάψουν οι απαιτήσεις του για διαγραφές ή ελάφρυνση χρέους.

ΠΗΓΗ https://banks.com.gr/afti-einai-symfonia-gia-rythmisi-tou-chreous/

Με τα υπόλοιπα χρήματα του κουμπαρά θα πρέπει να μειώσουν την έκθεση των Ελληνικών τραπεζών σε κρατικά ομόλογα και να χρηματοδοτήσουν το δημόσιο ως το Μάιο του 2019, χωρίς να μειώσουν τις συντάξεις από την αρχή του 2019.

Η υλοποίηση όλων αυτών συγχρόνως ενέχει σοβαρούς κινδύνους.

Οι αγορές θα βρίσκονται σε αναταραχή και δε θα είναι καθόλου εύκολο να δανεισθούν με χαμηλό επιτόκιο.

Οι δαπάνες σε προεκλογική περίοδο τείνουν να ξεφύγουν και η είσπραξη των φόρων λογικά ατονεί.

Η μόνη γνωστή λύση:

Θα σας ταράξουν στους φόρους “στα χαρτιά”, αλλά δε θα προλάβουν να τους εισπράξουν.

Για να μειώσουν το πολιτικό κόστος για τα κόμματα τους, χρειάζονται επειγόντως μία υπηρεσιακή κυβέρνηση τύπου Παπαδήμου και μία πολιτική κρίση μαιμού.

Θα αφήσουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει πρόταση μομφής.

Αν το πετύχει, θα μπούμε στη γνωστή διαδικασία των τριών εντολών.

Αλλά αν η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης φτάσει στη ΧΑ, θα επιδιώξουν συνολική συνεργασία για να μη γίνουν τώρα εκλογές.

Έτσι σκοπεύουν να προκύψει κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ- ΝΔ με υπηρεσιακό πρωθυπουργό τον…Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Αν δεν τους κάτσει, είναι ικανοί να βάλουν μέχρι και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να απειλήσει με παραίτηση.

Αυτό είναι γενικά το σχέδιο.

Οι μεγάλες προδοσίες χρειάζονται ένα ανόητο Πρωθυπουργό και ένα “τεχνοκράτη” γεννημένο στην Ολλανδία για υπηρεσιακό πρωθυπουργό.

Σήμερα τους έχουμε και τους δύο.

Η πολιτειακή ανωμαλία με τις εκλογές, που θα πρέπει να προκηρυχθούν, αλλά δεν θα προκηρύσσονται , πλησιάζει.

Να ετοιμάζεστε για την κυβέρνηση, “που θα έχουμε, αλλά δε θα έχουμε και θα ψηφίζει και θα ξεψηφίζει νόμους” μέχρι το μεγάλο μπαμ.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, όλα τα πιόνια βρίσκονται στις θέσεις τους…

. .

..

. . . ..



Πηγή