Ο Regling ο επικεφαλής του ESM του Μόνιμου Μηχανισμού Στήριξης και βασικός χρηματοδότης της Ελλάδος θα έχει συνάντηση σήμερα 13 Ιουνίου με τον Τσίπρα το έλληνα πρωθυπουργό.

Από: bankingnews.gr

Ο Dombrovskis o αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα έρθει στην Αθήνα και θα έχει κρίσιμες συναντήσεις με Τσίπρα, Τσακαλώτο έλληνα ΥΠΟΙΚ, Στουρνάρα ΤτΕ και Μητσοτάκη ΝΔ στις 14 και 15 Ιουνίου.

Ο αμερικανός πρέσβης Pyatt και ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ συγχαίρουν την Ελλάδα για τον ρόλο της στην βαλκανική συνεργασία.

Ταυτόχρονα ο Τσίπρας ο έλληνας πρωθυπουργός προέβη σε μια εθνικά επιζήμια πράξη να αποδεχθεί όνομα για την FYROM «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».

Η Ελλάδα επίσης δίνει μάχη για το χρέος, δεν θέλει πιστωτική γραμμή και στηρίζεται στο σχέδιο να δημιουργηθεί ένα μεγάλο κεφαλαιακό μαξιλάρι έως 30 δισεκ. – κεφάλαια από τον ESM και ίδια κεφάλαια της Ελλάδος – για την μεταμνημοναική αυτονομία της Ελλάδος.

Εάν νομίζετε ότι όλα αυτά είναι ασύνδετα μεταξύ τους κάνετε μεγάλο λάθος.

Ο Τσίπρας επέλεξε σημειολογικά την ημέρα όπου ο Trump ο αμερικανός πρόεδρος πέτυχε μια ιστορική συμφωνία με τον Kim Jong Un της Βορείου Κορέας στις 12 Ιουνίου να ανακοινώσει την συμφωνία Ελλάδος – FYROM για το όνομα.

Οι ευρωπαίοι έσπευσαν να συγχαρούν τον Τσίπρα και τις προσεχείς ημέρες θα το κάνουν ακόμη πιο έντονα….ήδη το State Department των ΗΠΑ αναφέρει ότι χαιρετίζει την συμφωνία Ελλάδος – FYROM ήταν μια πράξη θάρρους και υπομονής.

Ο Τσίπρας όμως γνωρίζει ότι η αποδοχή του όρου δημοκρατία της Μακεδονίας είναι ένα τεράστιο πολιτικό ρίσκο και είχε προσπαθήσει να λάβει ισχυρά ανταλλάγματα.

Τα ανταλλάγματα που θα λάβει ο Τσίπρας είναι ουσιαστικά παραχώρηση της Μακεδονίας για να πάρει

1)Ένα μεγάλο κεφαλαιακό απόθεμα με συμμετοχή του ESM και ίδια συμμετοχή της Ελλάδος.

Το ποσό θα φθάσει στα 25 με 30 δισεκ.

2)Η Ελλάδα δεν θα κάνει χρήση προληπτικής πιστωτικής γραμμής αυτό είναι 10000% σίγουρο.

3)Το ΔΝΤ δεν θα συμμετάσχει στο τρίτο ελληνικό πρόγραμμα αυτό είναι 10000% σίγουρο. Θα παραμείνει μετά το μνημόνιο τεχνικός σύμβουλος όπως στην Κύπρο.

4)Θα πάρει η Ελλάδα μια ευτελή λύση για το χρέος άπαξ και θα υποστηριχθεί στην δημιουργία ισχυρού κεφαλαιακού αποθέματος.

Όλα αυτά έχουν προσυμφωνηθεί και ο Τσίπρας με τα προαπαιτούμενα της 4ης αξιολόγησης και το Μακεδονικό εξασφαλίζει ότι μπορεί χρέος να μην πάρει επί της ουσίας αλλά θα μπορεί να υποστηρίζει ότι έχει…καθαρή έξοδο και ισχυρό κεφαλαιακό απόθεμα.

Η Μακεδονία στον βωμό της οικονομίας, η ιστορία στον βωμό του πολιτικού συμφέροντος.

. .

..

. . . ..Πηγή

Share.