Η καθεστωτική προπαγάνδα ενόψει της συμφωνίας με την ΠΓΔΜ είχε φαίνεται ξεκινήσει από το πρωί στην κρατική ΕΡΤ (όχι από όλους ασφαλώς). Δημοσιογράφος που συμμετείχε σε εκπομπή η οποία φιλοξένησε τον Αντιπρόεδρο της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, πέραν του ότι αποκάλεσε τον Μέγα Αλέξανδρο… κατακτητή της Ελλάδας, είχε -όλως τυχαίως- στα χέρια του αποκόμματα από κείμενα, με τις απόψεις που διατυπώνονται σε αυτά, να χρησιμοποιούνται από την προπαγάνδα της ΠΓΔΜ επί δεκαετίες.
Ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος αμφισβήτησε ότι η γλώσσα που μίλαγε ο Μέγας Αλέξανδρός ήταν Ελληνικά, ισχυρίστηκε ότι οι Έλληνες αντιμετώπιζαν τον Μέγα Αλέξανδρο ως κατακτητή που τους υποδούλωσε, απόψεις που εάν ανατρέξουμε στην προπαγάνδα της ΠΓΔΜ θα δούμε ότι είναι ακριβώς ίδιες.
Κι επειδή πολλοί αναγνώστες πιθανόν δεν θα πιστεύουν αυτά που διαβάζουν σε αυτές τις γραμμές ακολουθεί το σχετικό βίντεο με τον έντονο διάλογο του δημοσιογράφου της ΕΡΤ με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι στο τέλος της αντιπαράθεσης ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ αν και νωρίτερα είχε υπερασπιστεί με πάθος τις απαράδεκτες απόψεις που εξεστόμισε, τελικά αναδιπλώθηκε, λέγοντας ότι δεν τις αποδέχεται αλλά απλά τις ανέφερε.
Η αμήχανη στάση της έμπειρης – αξιόλογης και αξιοπρεπέστατης – συναδέλφου, Μάριον Μιχελιδάκη που παρότι είχε αντιληφθεί ότι οι θέσεις που εκφράζονταν από πλευράς ΕΡΤ… μύριζαν μπαρούτι, δεν μπορούσε να συγκρατήσει τον συμπαρουσιαστή, μιλάει από μόνη της.

. .

..

. . . ..



Πηγή

Share.