Τη θέση του απέναντι στις πολιτικές και τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο «Μακεδονικό» παρουσίασε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Θεόδωρος Πάγκαλος.

Αναδημοσίευση από: thestival.gr

Ο κ. Πάγκαλος με δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ εκδήλωσε την αντίθεσή του στα συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν χθες σε 24 πόλεις της Ελλάδας, κάνοντας λόγο για ανόητο εθνικισμό που έχει προκληθεί, κυρίως από την «αλητωειδή» όπως τη χαρακτήρισε στάση των δημοσιογράφων που επηρεάζουν την κοινή γνώμη προς αυτήν την κατεύθυνση.
Από την κριτική του κ. Πάγκαλου δεν ξέφυγε ούτε ο Μέγας Αλέξανδρος, ο οποίος, όπως επεσήμανε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, «δεν ήταν η Μητέρα Τερέζα των Αλβανών».
Καταλήγοντας, ο κ. Πάγκαλος τόνισε πως θα ήταν λάθος να επιτρέψουμε τη δημιουργία μιας «Μεγάλης Αλβανίας», κάτι που αναπόφευκτα θα γίνει αν αποτύχει η προσπάθεια επίλυσης του «Μακεδονικού». Σύμφωνα με τον Θεόδωρο Πάγκαλο, τώρα είναι η καταλληλότερη περίοδος για μία λύση, δεδομένης της καλής κυβερνητικής συγκυρίας στη γειτονική χώρα των Σκοπίων. Όσον αφορά στο ζήτημα του αλυτρωτισμού, ο πρώην υπουργός σημειώσε πως αυτό στην πραγματικότητα πρόκειται για μία τύποις διαχωριστική γραμμή που απλά χρησιμοποιείται προκειμένου να διακρίνεται η κυβέρνηση από την αξιωματική αντιπολίτευση.
Ωστόσο, ο κ. Πάγκαλος σημείωσε την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο της επιλογής της ονομασίας «Νέα Μακεδονία», αφού τη θεωρεί εντελώς λανθασμένη, δεδομένου πως στην περιοχή κατοικούν σλαβόφωνοι πληθυσμοί. Τέλος, ο κ. Πάγκαλος χαρακτήρισε εξίσου αφελείς τους πληθυσμούς αυτούς που θεωρούν εαυτούς απευθείας απογόνους των αρχαίων Μακεδόνων, με τους αντίστοιχους ελληνικούς που θεωρούν πως κατάγονται απευθείας από τους αρχαίους Έλληνες.

. .

..

. . . ..



Πηγή

Share.