[ccpw id="136103"]

ΣΥΡΙΖΑίοι βουλευτές, υπουργοί και φιλοκυβερνητικός Τύπος έχουν βαλθεί να μας εξοικειώσουν με την ιδέα πως το παιχνίδι για το Σκοπιανό είναι λυμένο. Χάρισαν, γλώσσα και εθνικότητα και εμφανίζονται ως σωτήρες σε ένα χαμένο παιχνίδι.
Γράφει ο Γιῶργος Μιχαηλίδης
Αναδημοσίευση από: eleftherostypos.gr

Η συζήτηση γύρω από την γλώσσα των Σκοπίων μόνο τυχαία δεν είναι. Όλο το προηγούμενο διάστημα ο ελληνικός λαός γνώριζε πως το όνομα ήταν το κερασάκι της τούρτας σε μία υπόθεση που περιελάμβανε, θέματα όπως, την εθνικότητα, τα διεθνή ακρωνύμια, την σχισματική εκκλησία των Σκοπίων και φυσικά την γλώσσα.
Αναλυτές και σχολιαστές «φώναζαν» πως το όνομα όποιο κι αν ήταν, δεν θα μας συνέφερε εάν δεν λύναμε τα παραπάνω ζητήματα με σεβασμό στην ιστορία της Ελλάδας αλλά και των Βαλκανίων. Ξαφνικά, λοιπόν, υπουργοί και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ βγήκαν να απαξιώσουν το ζήτημα της γλώσσας αναπαράγοντας έναν βολικό μύθο που θέλει την Ελλάδα να αναγνωρίζει δήθεν την «μακεδονική» γλώσσα σε συνδιάσκεψη του ΟΗΕ το 1977.
Ο γλωσσολόγος Γιώργος Μπαμπινιώτης πήγε να βάλει τα πράγματα στην θέση τους λέγοντας την αλήθεια. Η Ελλάδα το 1977 δεν αναγνώρισε καμμία «μακεδονική» γλώσσα, το μόνο που δέχθηκε ήταν να λατινοποιηθούν τοπωνύμια στην ευρύτερη περιοχή της Γιουγκοσλαβίας τα οποία και ήταν στο «μακεδονικό κυριλλικό αλφάβητο». Από την Τετάρτη λέγαμε πως ακόμα και τα δήθεν ντοκουμέντα που φέρνουν στην δημοσιότητα τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, καταρρίπτουν τα ίδια τους τα επιχειρήματα. [Διαβάστε σχετικά ΕΔΩ]
Με το ρεπορτάζ να λέει πως Τσίπρας και Ζάεφ είναι μισό βήμα πριν την συμφωνία, το σκηνικό που διαμορφώνεται είναι εις βάρος της Ελλάδας. Ο Αλέξης Τσίπρας αποδέχεται την ύπαρξη «μακεδονικής» γλώσσας και εθνότητας για «κερδίσει» έναν κάποιο προσδιορισμό στην Μακεδονία και το erga omnes. Παίρνει δηλαδή το κερασάκι και χαρίζει όλη την τούρτα στους Σκοπιανούς. Το παιχνίδι χάθηκε αλλά ο Τσίπρας κέρδισε.
Ο Αλέξης Τσίπρας ενισχύει το διεθνές του προφίλ ως ένας πρωθυπουργός που λύνει ζητήματα εξωτερικής πολιτικής που άλλοι δεν μπόρεσαν να λύσουν, ενώ έδειξε πως συμμορφώθηκε με τους διεθνείς οικονομικούς κανόνες τελειώνοντας το μνημονιακό πρόγραμμα.
Αν καταφέρει να βγει όσο πιο ανώδυνα γίνεται στις αγορές μετά τον Αύγουστο (παράγοντας που δεν ελέγχει είναι η Ιταλία), τότε η κλεψύδρα για κάλπες το φθινόπωρο θα έχει τελειώσει, με τον Τσίπρα να απευθύνεται τόσο στους ΣΥΡΙΖΑίους όσο . κατακερματισμένο κεντροαριστερό κοινό με τον αέρα ενός σταθερού ηγέτη.
Η Ιστορία όμως θα τον έχει καταγράψει ως έναν πολιτικό εκμεταλλευτή που δεν θα έχει σεβαστεί, από την μία ούτε το πατριωτικό αίσθημα των Ελλήνων που δεν δέχεται το ξεπούλημα της Μακεδονίας και, από την άλλη ούτε την νοημοσύνη τους, αφού θα αποχωρήσει από το Μαξίμου ως ηττημένος των εκλογών, κληρονομώντας στην επόμενη κυβέρνηση μείωση αφορολόγητου, περικοπές στις συντάξεις και ληστρικά επιτόκια στις αγορές.

. .

..

. . . ..



Πηγή