[ccpw id="136103"]

Το χρέος είναι επαχθές, απεχθές, επονείδιστο και μη βιώσιμο και εδώ και μερικές ώρες… ανακυκλώσιμο. Θα το πληρώνουμε μέχρι το 2060 και βάλε, εμείς ,τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας. Θα μας πάρουν και το τελευταίο κομματάκι δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας που θα φτάνει στα νύχια των δανειστών μέσα απο την εκποιηση δημόσιου πλούτου και την υπερφορολόγηση του ιδιωτικού.
του Μιχάλη Χαιρετάκη
Αν ήσασταν απο τα κορόιδα (και εγώ ήμουν ένα απο αυτά) που περίμεναν οτι κάποια στιγμή θα γινόταν κάτι σοβαρό σε αυτή τη χώρα , οτι θα έμπαιναν στη φυλακή όλοι οι κλέφτες που μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση και οτι θα δείχναμε σε όλο τον κόσμο οτι τα χρήματα που πήραν οι πολιτικοί στο όνομά μας, δεν τα έκαναν έργα, ούτε τα φάγαμε μαζί τους (εκτός απο κάποια τρωκτικά βέβαια και πολιτικούς χαμαιλέοντες της δημόσιας διοίκησης σε συνεργασία με λαμόγια πολιτικούς) , τότε την πατήσατε, την πατήσατε οικτρά!
Τα χρήματα σπαταλήθηκαν σε άχρηστους στρατιωτικούς εξοπλισμούς, (αλήθεια θυμάστε τα ΚΥΣΕΑ; όλοι έβαζαν την υπογραφούλα τους) σε άχρηστο υλικό που ουδέποτε χρησιμοποιήθηκε (ΟΣΕ, ΟΤΕ κλπ) σε μεγάλα έργα που και τα ακριβοπληρώσαμε με υπερκοστολογήσεις αλλά άλλοι τα χάρηκαν και τα χαίρονται (οδικό δίκτυο, γέφυρα Ριου – Αντιριου, Αεροδρόμιο Σπάτων, Ολυμπιακά ακίνητα)

Πρίν λίγες ώρες τα έγγραφα απο την επιτροπή αλήθειας του χρέους, πεταμένα σε κάδο, πάνε για την ανακύκλωση. Η τελευταία σοβαρή προσπάθεια που είχε γίνει, κατέληξε στα σκουπίδια. Γιατί;

Γιατί όλα τελείωσαν πιά. Τωρα δεν χρωστάς για το δάνειο που πήρε η κυβέρνηση Σημίτη για να φτιάξει το φαραωνικο έκτρωμα Καλατράβα με κόστος πάνω απο 300 εκ ευρώ που δεν τα είχες φυσικά τότε, αλλά 1 δις τουλάχιστον με το δάνειο των 300 εκ που γύρισε 3-4 φορές όλα αυτά τα χρόνια για να καταλήξει να το πληρώνεις σε Βέλγους, Αυστριακούς, Τσέχους, Ολλανδούς , Δανούς και άλλους άσχετους, που με το έτσι θέλω φόρτωσαν στις πλάτες τις δικές τους οι δικοί μας τοκογλύφοι.
Τωρα δε χρωστάς τα δισεκατομμύρια που σπαταλήθηκαν για Ολυμπιακούς αγώνες, έργα και στρατιωτικούς εξοπλισμούς, αλλά στο δεκαπλάσιο, χρέος που μοιράστηκε στις πλάτες των υπολοίπων της Ε.Ε.
Αυτό βέβαια δε θα στο χαρίσουν, δε θα το πληρώσουν απο τις δικές τους τσέπες, οπότε λίγο τους ενδιαφέρει απο που προήλθε. Ο Σύριζα φρόντισε να δώσει το τελειωτικό χτύπημα τα 3 τελευταία χρόνια παίρνοντας νέο δάνειο, υπογράφοντας νέα μνημόνια και καταστρέφοντας οριστικά τη χώρα.
Την ίδια ώρα που σκούζει ο Σύριζα με περισσή υποκρισία και τσακώνεται με τη ΝΔ για το τρίκυκλο του Λαμπράκη το 1963,(ειρήσθω εν παρόδω ο γιός του Λαμπράκη είχε κατέβει υποψήφιος με τη ΝΔ το 2012) εμφανίστηκε με το δικό του τρίκυκλο να πάρει ότι απέμεινε απο την άλλοτε διεκδίκηση της περηφάνειας και της αξιοπρέπειας ενός ολόκληρου λαού.
Το τρίκυκλο του Σύριζα οδηγούν όλοι αυτοί οι ψεύτες του Σύριζα που πασχίζουν να μας δείξουν οτι η πραγματικότητα δεν είναι αυτή που βλέπουμε και ζούμε καθημερινά, μαζί με τους πρώην εκσυγχρονιστές Πασόκους και όψιμους συντρόφους τους Συριζαίους.
Η εικόνα με τα έγγραφα στο τρίκυκλο, πρέπει να σοκάρει τον καθένα απο μας και να τον κάνει να συνειδητοποιήσει οτι τα ψέματα τελείωσαν , δεν υπάρχει απο μηχανής θεός να μας σώσει.
Για αρχή μόνο αυτό…

. .

..

. . . ..



Πηγή