[ccpw id="136103"]

Από το 2014-2015 αρκετοί πίστεψαν στις εξαγγελίες ότι, τα δέντρα βγάζουν λεφτά και θα πληρώνουν, τους φόρους τα δάνεια τους, την ΔΕΗ κτλ.


Αργότερα και αφού οι ελληνικές τράπεζες έκλεισαν και πωλήθηκαν μερικούς μήνες μετά στο 0,30 της λογιστικής τους αξίας, ο Σύριζα- ΑΝΕΛ ψηφίστηκε έστω και με το 38% των ψήφων για να φέρει το αριστερό – Μνημόνιο ζόμπι με τους φόρους.

Τρία χρόνια μετά ο πρωθυπουργός που θα μας βγάλει από τα Μνημόνια φέρνει στην βουλή το Μεσοπρόθεσμο με 4,1 δισ. μείωση συντάξεων και 1,9 δισ. αφορολόγητο.

Τι συνέβη εν τω μεταξύ ;

Που είναι η ανάπτυξη που θα έφερνε τα 4 δισ. ευρώ ώστε να μην χρειαστεί η μείωση των συντάξεων ;

H πραγματική κατάσταση είναι ότι, υποθηκεύει περιουσία 25 δισ. ευρώ εάν δεν πληρωθούν τα δάνεια. ( σ.σ Και τι περιουσία. Κανείς απο τους δανειστές δεν έχει δει τι έχει το Ταμείο Συμμετοχών 😉

Ο Σύριζα – Ανελ κάθε φορά συγκρούεται με την πραγματικότητα, αλλά δεν ευθύνεται διότι “φταίνε οι άλλοι για τα 40 χρόνια”.

Και για να φαίνεται ότι, στέκει το επιχείρημα εξαπέλυσε επιθέσεις σε media και σκευωρίες με κορυφαία αυτής της Novartis.

Στα τρία χρόνια, όμως, ο πρωθυπουργός συμφώνησε η Ελλάδα να κατακλυστεί όχι μόνο από τους πρόσφυγες αλλά από χιλιάδες άλλους μετανάστες.

Τώρα ο πρωθυπουργός των μεγάλων συνόδων φαίνεται πως συμφώνησε να λύσει και το Σκοπιανό με οποιοδήποτε τίμημα.

Με λίγα λόγια, πλήρης αλλαγή της προηγούμενης κατάστασης και με σαθρή νομιμοποίηση. 

Το χειρότερο δε όλων είναι το μίσος που έσπειρε μεταξύ των Ελλήνων σε συνδυασμό με μια ανοχή στην “κόκκινη” ανομία που ήδη έχει μετεξελιχθεί σε γενικευμένη ανομία.

Αν θεωρεί ότι με το μίσος ότι, θα έχει λόγο . επόμενο πολιτικό σκηνικό – όπως πιστεύει ο ίδιος και αρκετοί αφελείς, η σύγκρουση με την πραγματικότητα θα είναι σκληρή.

Η Δημοκρατία διαθέτει τους τρόπους να απαντήσει ειδικά σε εκείνους που πίστεψαν ότι θα την καταστήσουν υποχείριο τους. 

Οι επόμενοι μήνες πρέπει να γίνουν καθαρή έξοδος απο το μίσος και τον παραλογισμό.

Δημήτρης Παφίλας
protothema

Πηγή