[ccpw id="136103"]

Δεν ακούσατε σε κανένα τηλεοπτικό σταθμό την είδηση πως ο Δημήτρης Κοπελούζος πούλησε τα δυο σύγχρονα εργοστάσια παραγωγής πολυκρυσταλλικού πυριτίου, τα οποία βρίσκονται στη βιομηχανική περιοχή της Πάτρας, στον Τούρκο εκατομμυριούχο επιχειρηματία Μπερκ Ουκουράν Τσιλέρ (σ.σ. γιο της πρώην Πρωθυπουργού της Τουρκίας Τανσού Τσιλέρ)!
Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Ο Μπερκ Ουκουράν Τσιλέρ είναι διευθύνων σύμβουλος της τουρκικής εταιρείας Suoz Energy Group και προέβη σε αυτήν την αγορά, προκειμένου να προχωρήσει σε ευρύ φάσμα κατασκευής φωτοβολταϊκών κυττάρων! Και το πολυκρυσταλλικό πυρίτιο είναι απαραίτητο στοιχείο της κατασκευής φωτοβολταϊκών κυττάρων!
Όπως δε, αναφέρει το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu, όπως ο ίδιος ο πολυεκατομμυριούχος Τούρκος επιχειρηματίας, δήλωσε, ο εξοπλισμός των εργοστασίων θα μεταφερθεί στο λιμάνι του Ντιλόβασι, ανατολικά της Κωνσταντινουπόλεως και εντός 6 μηνών θα ξεκινήσει εγχώρια παραγωγή, αλλά προβλέπονται και σημαντικές εξαγωγές!
Έχει σημασία να αναφέρουμε – θα καταλάβετε παρακάτω – πως οι εργοστασιακές μονάδες της Πάτρας κατασκευάστηκαν με γερμανική τεχνολογία!
Φαντάζομαι, πως όλοι αντιλαμβάνεστε ότι πράγματι ο ΣΥΡΙΖΑ κι ο Αλέξης Τσίπρας κάνουν επενδύσεις, όμως, όχι στην Ελλάδα, αλλά στην Τουρκία! Αυτή είναι η πολυδιαφημιζόμενη “ανάπτυξη” των σταλινικών της κυβερνήσεως των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ;
Καταλαβαίνετε επιτέλους, που έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου κι έχει “ματώσει” η πένα μου, όταν λέω ότι δημιουργείται νέα Οθωμανική κατοχή στην Ελλάδα με τις πλάτες των Νεοναζί Γερμανών;
Οι Τούρκοι “αγοράζουν” την Κω…
Γνωρίζετε ότι, η πρώην Πρωθυπουργός της Τουρκίας Τανσού Τσιλέρ – της κρίσεως των Ιμίων – κατάγεται από την ορεινή περιοχή του Κοναριού της νήσου Κω;
Όπου, στις περιοχές Κονιαριό, Λαγούδι και Παλαιό Πυλί υπάρχουν μεγάλα κοιτάσματα του σπανιότατου ορυκτού, το οποίο καλείται χαλαζιακός μονζονίτης, που είναι το πολυτιμότερο είδος του διοξειδίου του πολυκρυσταλλικού πυριτίου!
Γι΄ αυτό, η αγορά των δυο εργοστασίων της Πάτρας του Ομίλου Κοπελούζου, από τον γιο της Τανσού Τσιλέρ, αυξάνει γενικότερα την ανησυχία μας, πως τελικά, αυτή η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μπορεί να “πουλήσει” στους Τούρκους και τη νήσο Κω!

Ο τρόμος των ΗΠΑ και της Τουρκίας, λέγεται Κίνα…

Δεν είναι τυχαίο, ότι ο γιος της Τανσού Τσιλέρ συνεχίζει την παράδοση της μάνας του, να γνωρίζει δηλαδή, την τεράστια αξία της ευρύτερης περιοχής των Ιμίων! Στην αναζήτηση σπάνιων ορυκτών και πετρωμάτων, όπως το σπανιότατο όσμιο, το οποίο αφθονεί στο τρίγωνο των Ιμίων, της Καλύμνου και της Ψερίμου, και το οποίο παρ΄ ολίγο να οδηγήσει σε γενικευμένη ένοπλη σύρραξη την Ελλάδα με την Τουρκία τον Ιανουάριο του 1996! Όταν οι ΗΠΑ έδωσαν εντολή στην Τουρκία, να κάνει πίσω, γιατί δεν ήταν, τότε, η κατάλληλη ώρα! Αρκούσε, εκείνη την ώρα, που η περιοχή των Ιμίων χαρακτηριζόταν πλέον, ως “γκρίζα ζώνη”!
Αυτές οι “αναζητήσεις” της οικογένειας Τσιλέρ – που γνωρίζει και “συμμετέχει” ο Ρ. Τ. Ερντογάν – επικεντρώνονται και περιμετρικά της νήσου Κω! Αφού τους ενδιαφέρει ο βαρύτης που υπάρχει άφθονος στη γεωγραφική ενότητα της Κεφάλου!
Βέβαια, δεν είναι παράξενο πως για τα ίδια πετρώματα επιδεικνύουν τεράστιο ενδιαφέρον και οι πλανητικές υπερδυνάμεις, της Κίνας και των ΗΠΑ!
Ναι η Κίνα, που κοντεύει να καταστεί ο φόβος κι ο τρόμος των ΗΠΑ, από τη στιγμή που “πάτησε” πόδι στην Κω ο Κινέζος Πρέσβης, με συνεχείς επαφές και συναντήσεις με την τοπική αυτοδιοίκηση του Νησιού!
Κινήσεις, που από όσα πληροφορούμαστε, έχουν δυσαρεστήσει τα μάλα, τις ΗΠΑ, την Τουρκία, αλλά και το Ισραήλ… 

* photo: stevepb / pixabay

. .

..

. . . ..



Πηγή