Θυμάστε, άραγε, τι είχε πει ο Όλι Ρεν, πριν κάποια χρόνια, στην αρχή της αριστερής διακυβέρνησης, έστω και με τον δικό του φλεγματικό τρόπο;

“Καλό κουράγιο, Έλληνες!”

Μάλλον έφθασε το πλήρωμα του χρόνου να αλληλοευχηθούμε αυτήν τη φορά στο ίδιο, αν όχι σε πολύ χειρότερο μοτίβο, τρία χρόνια μετά την τερατουργηματική απόφαση μέρους των Ελλήνων ψηφοφόρων να δοθούν, έστω και αν τότε η αποχή ήταν τεράστια, οι τύχες της χώρας σε ιδεοληψιο-λάγνους και κακοπροαίρετους ερασιτέχνες, που μέχρι τη στιγμή εκείνη ασχολούνταν κυρίως με το κάψιμο της Αθήνας, αλλά και με την υποστήριξη την έμπρακτη εγκληματικών οργανώσεων του κοινού ποινικού δικαίου.

Δεν φόρεσαν γραβάτα -αυτό είναι γεγονός-, αλλά ουδόλως δίστασαν να κατακάψουν και τις τσέπες και το βιός, αλλά και τα όνειρα των πολιτών αυτής της χώρας…

Έτσι, λοιπόν, πρόσθετα μέτρα 5,1 δισ. ευρώ, για την περίοδο 2019-2022, προβλέπει το αριστερό Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής, που θα μας συνοδεύσει στην “καθαρή έξοδο” που ο Τσίπρας και τα υπόλοιπα μέλη της αγέλης ευαγγελίζονται.

Αλλά ποιος άραγε έχασε την αξιοπρέπειά του, για να τη βρει κάποιος άλλος… στον δρόμο;

Μάλλον κανένας, αλλά όλοι μας θα νιώσουμε έμμεσα ή άμεσα το τσεκούρι των μισθοφόρων του πρωθυπουργού μας που κάνει τον ανήξερο, με τις περικοπές να είναι ήδη ψηφισμένες για το 2019.

Είναι απλά το τσουνάμι του πολυνομοσχεδίου, που οι αριστεροί αφέντες της χώρας ελπίζουν να είναι απλά ένας μεγάλος ανεμοστρόβιλος… πριν την “ηρεμία” της καθαρής, κατ’ αυτούς, εξόδου από τα επονείδιστα μνημόνια που μόνοι τους έφεραν και εγκαθίδρυσαν και που τώρα τους οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στο επόμενο… “καθαρό”, αυτό δηλαδή της καθαρής κατά τ’ άλλα εξόδου!

Το πολυνομοσχέδιο είναι εδώ δίπλα μας και μας αγγίζει, δείχνοντας τις απόκοσμες διαθέσεις του και το εξώκοσμό του χαρακτήρα, έχοντας να μας προσφέρει… της Παναγιάς τα μάτια και των διαβόλων τα καλούδια… αλλά είναι ανθρωπιστικό, οικολογικό και φιλικό, μιας και είναι αριστερής έμπνευσης.

Αποτελείται από μόνον… εκατόν είκοσι άρθρα.

Δεν θα εμφανίζονται οι επερχόμενες περικοπές και θα εξαιρούνται οι συντάξεις, αφού είναι ήδη ψηφισμένες για το 2019.

Βέβαια η κυβέρνηση των Τσίπρα/Καμμένου και Σία περιγράφει τη συνέχεια της εφαρμογής της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, καθώς και τις όποιες αυθαίρετες και μονομερείς, μη συμφωνηθείσες παρεμβάσεις στην αγορά εργασίας, όπως την αύξηση του κατώτατου μισθού, την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και την καταπολέμηση της μαύρης-αδήλωτης εργασίας, ως βασικές προτεραιότητές της, στο πολυνομοσχέδιο για την Ολοκλήρωση της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων 2019-2022.

Για να τα δούμε λίγο πιο αναλυτικά, μιας και δεν περιορίζεται βέβαια μόνο στις περικοπές των συντάξεων ή στον υπολογισμό τους.

Επεκτείνεται ποικιλοτρόπως στον πλήρη έλεγχο και την επιτηδευμένη αφαίμαξη της ζωής των πολιτών και την πλήρη καταδυνάστευσή της.

Το φρικαλέο αυτό αριστερής έμπνευσης πολυνομοσχέδιο θα καλύπτει ευρύ φάσμα μνημονιακών εκκρεμοτήτων, όπως οι αλλαγές στα προνοιακά επιδόματα, η πώληση μονάδων της ΔΕΗ, η αύξηση στην απαιτούμενη συμμετοχή για προκήρυξη απεργιών σε πρωτοβάθμια σωματεία, η ενίσχυση του ρόλου των οικονομικών εισαγγελέων και η περίφημη διαμεσολάβηση.

Το 1ο τμήμα του πολυνομοσχεδίου περιλαμβάνει τις διατάξεις με τις οποίες ιδρύεται ο “Φορέας Διαχείρισης Κοινοχρήστων εντός του Μητροπολιτικού Πάρκου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά”.


Το 2ο τμήμα περιλαμβάνει διατάξεις του υπουργείου Εργασίας για τη μεσολάβηση και διαιτησία συλλογικών εργατικών διαφορών, για τις προνοιακές παροχές, για την επικουρική ασφάλιση των ασφαλισμένων του ΕΔΟΕΑΠ, για την αποζημίωση συμβεβλημένων φορέων που παρέχουν υπηρεσίες προνοιακού χαρακτήρα, αλλά και για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.


Το 3ο τμήμα του πολυνομοσχεδίου εμπεριέχει διατάξεις του υπουργείου Δικαιοσύνης που επιφέρουν αλλαγές στο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας σχετικές με τους πλειστηριασμούς, αλλά και αλλαγές στον Πτωχευτικό Κώδικα.


Το 4ο τμήμα του νομοσχεδίου εμπεριέχει διατάξεις του υπουργείου Υγείας σχετικές με αλλαγές στις ρυθμίσεις για τον μηχανισμό αυτόματης επιστροφής για τα γενόσημα φάρμακα, για τον ΕΟΠΥΥ και για την Εθνική Κεντρική Αρχή Προμηθειών Υγείας, για την ηλεκτρονικό φάκελο δαπάνης ασφάλισης υγείας δικαιούχου.


Στο 5ο τμήμα του νομοσχεδίου περιλαμβάνονται διατάξεις του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού σχετικά με την ενιαία τιμή του βιβλίου.


Στο 6ο τμήμα του νομοσχεδίου περιλαμβάνονται διατάξεις του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας σχετικές με τη ρύθμιση θεμάτων Ειδικού Λογαριασμού ΑΠΕ και την αναπροσαρμογή των ποσοτήτων ηλεκτρικής ενέργειας προς δημοπράτηση μέσω δημοπρασιών πώλησης προθεσμιακών προϊόντων ηλεκτρικής ενέργειας με φυσική παράδοση.


Στο 7ο τμήμα του νομοσχεδίου, και συγκεκριμένα στις διατάξεις του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, προβλέπεται η κατάργηση του ελαχίστου ορίου διάρκειας της σύμβασης ναύλωσης.


Στο 8ο τμήμα του σχεδίου νόμου εμπεριέχονται διατάξεις του υπουργείου Τουρισμού για την κατάρτιση και εκτέλεση προγραμμάτων εκδρομών και περιηγήσεων που διοργανώνονται αποκλειστικά από τουριστικά γραφεία εντός ή εκτός χώρας, με ιδιόκτητα ή μισθωμένα θαλάσσια, χερσαία ή αεροπορικά μεταφορικά μέσα.


Το 9ο τμήμα του νομοσχεδίου εμπεριέχει διατάξεις του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης σχετικές με τις αλλαγές στους νόμους Κατσέλη και Σταθάκη που αφορούν στην Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΕΓΔΙΧ), στη ρύθμιση οφειλών ομόρρυθμων εταίρων, αλλά και διατάξεις σχετικές με τη μετεγκατάσταση δραστηριοτήτων λόγω αλλαγών χρήσεων γης, την απλούστευση λειτουργίας μεταποιητικών και συναφών δραστηριοτήτων, τους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής, την εγκατάσταση και λειτουργία Συστημάτων Περιβαλλοντικών Υποδομών κ.ά.


Το 10ο τμήμα του νομοσχεδίου εμπεριέχει διατάξεις του υπουργείου Οικονομικών σχετικές με την τροποποίηση της δανειακής σύμβασης της Ελλάδος με τον ESM, με τον Ενιαίο Λογαριασμό Θησαυροφυλακίου, τα ταμειακά διαθέσιμα των Φορέων Γενικής Κυβέρνησης, την παρακολούθηση των στοιχείων του ενεργητικού και του παθητικού της Κεντρικής Διοίκησης, τον Οργανισμό Διαχείριση Δημοσίου Χρέους, τη σύσταση Διεύθυνσης Λογαριασμών και Ταμειακού Προγραμματισμού, αλλά και την παροχή της εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου για τη χορήγηση δανείων και πιστώσεων.

Το ερώτημα εδώ που τίθεται δεν είναι μόνο το τι συμπεριλαμβάνεται σε αυτόν τον Δούρειο Ίππο κατά της κοινωνίας και των πολιτών, αλλά πώς θα ερμηνευθούν όλα αυτά και, κυρίως, πώς θα εφαρμοστούν από την αριστερή αγέλη, και πώς θα εκφραστεί η εχθρική στάση των μελών της απέναντι σε ό,τι έχει κάποια αξία και ξεχωρίζει.

Κάποτε μιλούσαν για τα κεκτημένα και κουβάλαγαν τον κόσμο στις πλατείες.

Τώρα τσαλαπατούν τα πάντα και τα ισοπεδώνουν έτσι για πλάκα, βάσει του γνωστού “αποφασίζουμε και διατάσσουμε, για να βγάλουμε τη χώρα από τον γύψο” των γνωστών μεντόρων τους καμιά πενηνταριά χρόνια πίσω, την εποχή του “πουλιού”…

Κατά τ’ άλλα, οδεύουμε προς μια καθαρή και κρυστάλλινη έξοδο από την επιτροπεία… πολυνομοσχεδιακή, με το επόμενο μνημόνιο, να μας κρατά συντροφιά. 

Αριστερής θύμησης, μπας και ξεχαστούμε και τολμήσουμε να αναπνεύσουμε.

Του Θοδωρή Γιάνναρου
capital.gr

Πηγή

Share.