«Η Τουρκία ακυρώνει μονομερώς μια διμερή συμφωνία μεταξύ κυβερνήσεων, επικαλούμενη την απόφαση της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης μιας ευρωπαϊκής δημοκρατικής χώρας. Η στάση της αυτή είναι απαράδεκτη και υπονομεύει τις σχέσεις καλής γειτονίας μεταξύ των δύο χωρών και τη σταθερότητα στην περιοχή» σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ σχετικά με την αναστολή της συμφωνίας επανεισδοχής μεταναστών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.
Η ανακοίνωση καταλήγει:
«Η Ελλάδα ούτε απειλείται, ούτε εκβιάζεται. Καλούμε την Κυβέρνηση να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες σε διμερές, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, προκειμένου η Τουρκία να τεθεί προ των ευθυνών της».
Σε αυστηρή ανακοίνωση προχώρησε και το Κίνημα Αλλαγής με τίτλο “ανεπίτρεπτος εκβιασμός”:
Oι δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας περί διακοπής της συμφωνίας με την Ελλάδα για την επανεισδοχή προσφύγων και μεταναστών, λόγω των αποφάσεων της ελληνικής δικαιοσύνης για τους “8” Τούρκους αξιωματικούς, είναι εντελώς απαράδεκτες και στερούνται λογικής.

Πρόκειται για ανεπίτρεπτο εκβιασμό. Είναι εντελώς διαφορετικό θέμα και δεν μπορεί να συνδέεται η απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης με μια συμφωνία που αναφέρεται σε ένα θέμα που αφορά συνολικά την Ε.Ε, η οποία οφείλει να παρέμβει άμεσα και αποφασιστικά.

* photo: Engin_Akyurt / pixabay

. .

..

. . . ..



Πηγή

Share.