Στο καναβάτσο ο Ελληνας πρωθυπουργός!
Αναδημοσίευση από: kourdistoportocali.com

Ερντογάν και δανειστές τελειώνουν με την κυβέρνηση Τσίπρα, ο οποίος είναι πλέον αναλώσιμος! Ηδη ο Ερντογάν πάτησε το κουμπί του θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο-ενώ είναι πιθανόν να κάνει προβοκάτσια στη Θράκη-ενώ οι εταίροι υποδυόμενοι τον Καλό καλό και τον Κακό μπάτσο αποφάσισαν να μην χαρίσουν ούτε σεντ του χρέους που μας οδηγεί στην κόλαση!

Ετσι ολοκληρώθηκε χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση στο Παρίσι του Washington Group. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για διατήρηση του χάσματος ανάμεσα στη Γερμανία . ΔΝΤ αναφορικά με την επιμήκυνση της διάρκειας των δανείων, με τη μία πλευρά να μιλά το πολύ για 3-5 έτη και το ΔΝΤ να ζητά 15ετή παράταση.
“Υπάρχει ακόμη σημαντική απόσταση, τα προγνωστικά δεν ήταν εξ αρχής αισιόδοξα” αναφέρει χαρακτηριστικά στο Capital.gr αξιωματούχος της Ε.Ε. Σημειώνεται ότι η συμβιβαστική λύση, όπως εκφράστηκε από τον ΥΠΟΙΚ Ευκλείδη Τσακαλώτο, αφορά σε μία παράταση της τάξης των 10 ετών. Η συνάντηση έγινε απουσία Έλληνα εκπροσώπου.
Στο μεταξύ μέτρα επιφυλακής παίρνει η Τουρκία στο Αιγαίο Πέλαγος, κλιμακώνοντας εκ νέου την ένταση στις σχέσεις με την Ελλάδα.
Η Άγκυρα διέταξε να βρίσκονται ανά πάσα στιγμή σε επιφυλακή μια φρεγάτα, δύο πυραυλάκατοι και ομάδα κομάντο της μονάδας υποβρύχιων καταστροφών, όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο Anadolu.
Η εντολή φέρεται να δόθηκε λόγω της έντασης που επικρατεί στο Αιγαίο.
Η κίνηση του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού έρχεται λιγότερο από τρεις εβδομάδες πριν τις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές της 24ης Ιουνίου, όπου εάν κερδίσει ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν θα συγκεντρώσει εκτελεστικές υπερεξουσίες.
Η ελληνική κυβέρνηση έχει επανειλημμένα εκτιμήσει πως κατά την προεκλογική περίοδο η Άγκυρα μπορεί να προβεί σε προκλητικές ενέργειες.
Χθες Τετάρτη το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αμφισβήτησε εκ νέου την κυριότητα της Ελλάδας επί νησίδων και βραχονησίδων, διαμηνύοντας πως δεν πρόκειται να δεχτεί τετελεσμένα σε διαφιλονικούμενες περιοχές που η Αθήνα έχει εντάξει στο ευρωπαϊκό οικολογικό πρόγραμμα Natura 2000.
Παράλληλα, ο κ. Ερντογάν διερωτήθηκε αιχμηρά πώς είναι δυνατόν οι οίκοι να αναβαθμίζουν το αξιόχρεο της «χρεοκοπημένης» και «τελειωμένης» Ελλάδας.

. .

..

. . . ..Πηγή

Share.