Αδιανοητες αναφορές του συμβούλου στρατηγικού σχεδιασμού του Πρωθυπουργού Ν.Καρανίκα περέχει η ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, με την οποία χαρακτηρίζει ως “μύθο” την σχέση του Μ.Αλεξάνδρου με την περιοχή της Μακεδονίας και…

…ειδικότερα της Ημαθίας, ενώ δεν διστάζει να επιτεθεί σε και όσους διαφωνούν με την εκχώρηση του ονόματος στους Σκοπιανούς κατηγορώντας τους ως “αμόρφωτα εθνίκια”.

Σε ένα ανορθόγραφο κείμενο ο κ. Καρανίκας κάνει λόγο για “κοινή ιστορία και πολιτισμό” μεταξύ των Ελλήνων και των Σκοπιανών, θέση που ακόμα και ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων έχει αποκηρύξει αφού πλεόν εμφανίζεται αποστασιοποιημένος από τον αρχαιοελληνικό Μακεδονικό πολιτισμό.

Ο σύμβουλος του Πρωθπουργού τέλος, μιλά με πολύ σκληρή γλώσσα για τα συλλαλητήρια που προετοιμάζονται, δηλώνοντας ότι μοναδικός σκοπός τους είναι “η ενίσχυση της φασιστικής νοοτροπίας που θέλει τον εθνικισμό να μολύνει τα μυαλά των ανθρώπων που αγαπούν την χώρα τους”.

Δυστυχώς οι αναφορές αυτές δεν θα είχαν ιδιαίτερη αξία, αν δεν εκστομίζονταν από τον στενό συνεργάτη του Πρωθυπουργού που είναι επιφορτισμένος με τον στρατηγικό σχεδιασμό της κυβέρνησης. 

Οι θέσεις αυτές του κ. Καρανίκα προσφέρουν εξαιρετικά επιχειρήματα στους Σκοπιανούς και τους βοηθούν να ενισχύσουν την διαπραγματευτική τους θέση στη διεθνή κοινότητα, εμφανίζοντας την ελληνική κυβέρνηση να υιοθετεί τις πιο ακραίες αντιλήψεις της Σκοπιανής προπαγάνδας. 
Μέχρι στιγμής δεν έχει ακόμα υπάρξει αντίδραση αποδοκιμασίας για τις δηλώσεις του κ. Καρανίκα.

Η ανάρτηση του κ. Καρανίκα:


Νίκος Καρανίκας

…και εμείς από την βόρεια Ελλάδα είμαστε, αλλά εθνικιστικές ανιστόρητες βλακείες δεν λέμε (διαβάζω τι γράφουν κάποιοι συγχωριανοί μου και στεναχωριέμαι για την κατάντια τους…)
Από το πουθενά δεν θα γίνουμε φασίστες ρατσιστές εθνικιστές με την γείτονα χώρα λόγω ονόματος.
Επίσης οι φασιστικές κορόνες που μιλάνε για πόλεμο ας κάνουν κράτη γιατί ως φασίστες πούλησαν όλη την χώρα… και ηττήθηκαν το ’40.
Ας μην ξεχνάμε τι ρόλο έπαιξαν οι εθνικιστές και οι φασίστες στον πόλεμο του ’40…
Τώρα, η επανεμφάνιση των φασιστών γίνεται στο όνομα της Μακεδονίας, της πατρίδας… για την Ελλάδα. Δεν πρέπει να τσιμπήσουμε επειδή πατάνε στο συναίσθημα του πατριωτισμού.
Αντιθέτως θα πρέπει να καταλάβουμε ότι οι φασίστες και οι εθνικιστές με τους χειρισμούς τους οδηγησαν όλη την Ευρώπη και τον κόσμο να αποκαλούν την γείτονα χώρα σκέτο ‘Μακεδονία’.
Η σημερινή κυβέρνηση έρχεται να δώσει λύση στο πρόβλημα αυτό με την γείτονα χώρα και το κάνει με διεθνής όρους, με ευρωπαϊκή προοπτική και με σκοπό την ειρηνική συνύπαρξη των λαών, την κοινη ιστορία και τον πολιτισμό της συνεργασιας.
Η σύνθετη ονομασία είναι η Απάντηση και με αυτήν θα προχωρήσουμε, με σκοπό την βιώσιμη πολιτική στην περιοχή και όχι η αστάθεια και το περιθώριο που προτείνει η ΝΔ και όλη δεξιά παρέα με τους φασίστες.
Τα συλλαλητήρια αυτά, τον μόνο σκοπό που έχουν, είναι αυτός της αυτοαναφορικότητας, για την ενίσχυση της φασιστικής νοοτροπίας που θέλει τον εθνικισμό να μολύνει τα μυαλά των ανθρώπων που αγαπούν την χώρα τους.
Αγαπάμε την χώρα μας όχι για να κυριαρχήσουμε στα βαλκάνια με πόλεμο, αλλά για να συνυπάρξουμε οι λαοί, με την δημοκρατία, την συνεργασία, την αγορά και τον πολιτισμό μεταξύ των χωρών αυτών.
Ας μην χαρισουμε την εξωτερικη πολιτική και τα εθνικά ζητήματα στους φασίστες και τους εθνικιστές.

Πηγή: The President

Πηγή

Share.