Την ξεκάθαρη θέση της Εκκλησίας για το Μακεδονικό ζήτημα επεσήμανε χθες το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος από τον Αυλώνα όπου βρέθηκε, για να παραστεί στα εγκαίνια της Λαογραφικής έκθεσης στο Πνευματικό Κέντρο.
Όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ του για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας ο Πάνος Αδαμόπουλος, στο χαιρετισμό του ο Αρχιεπίσκοπος συνεχάρη τους συντελεστές της έκθεσης και αναφέρθηκε στην ιστορία των Αρβανιτών. Επεσήμανε, επίσης, ότι «σε μία εποχή δύσκολη χρειάζεται η επιστροφή στις ρίζες, διότι χωρίς ρίζες δεν έχουμε δέντρα, άρα ούτε φυλλωσιές και δε μπορούμε να περιμένουμε καρπούς», ενώ ευχήθηκε σε όλους να έχουν δύναμη για να συνεχίσουν να πραγματοποιούν αντίστοιχες εκδηλώσεις, οι οποίες αποτελούν επένδυση.
Μετά τη λήξη της εκδήλωσης ο κ. Σούρλας κάλεσε τον Αρχιεπίσκοπο να δώσει το μήνυμα ότι κανείς δε μπορεί να προδώσει τη Μακεδονία και ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε ότι «δεν γινόμαστε Έλληνες μόνο μία στιγμή ή μία ημέρα. Έλληνες είμαστε κάθε μέρα, κάθε ώρα. Η Εκκλησία πήρε θέση. Είπε ξεκάθαρα ότι δεν δίνουμε πουθενά το όνομά μας, αλλά δεν είναι έργο της Εκκλησίας. Η Εκκλησία δεν κάνει συλλαλητήρια, οι πολίτες εξέλεξαν Βουλή και η Βουλή είναι υπεύθυνη για αυτά. Οι Έλληνες είναι υπεύθυνοι που ψηφίζουν και η Βουλή που διοικεί αυτόν τον τόπο». 

* φωτο: Χρήστος Μπόνης

. .

..

. . . ..Πηγή

Share.