Ισόβιο μνημόνιο και ίσως νέο σύνταγμα… θα χρειαστούν για να κλείσουν, τα “μέτωπα” και οι “ρήξεις” που θα αφήσει ανοικτά, φεύγοντας ο Τσίπρας.


Και ας ξεκινήσουμε από την οικονομία που θα παραδώσει. Στα εκτός Ελλάδος “μέτωπα” θα του φταίνε ξανά οι δανειστές και οι αγορές μαζί με τους δακτύλους… που δεν ευνόησαν τη ρύθμιση του χρέους κατά πως μας υποσχέθηκαν…

Οπότε ταιριάζει μια “κόντρα” και πάλι με την Ε.Ε. και τους μηχανισμούς στήριξης. 

 
Πίσω λοιπόν στο 2014 με φτηνές τακτικές της εποχής Βαρουφάκη. Την κόντρα… όμως θα οφείλει να αποσβέσει… με μεγάλες παραχωρήσεις η νέα κυβέρνηση… (έτσι θα λέει ο Τσίπρας εκτός κυβέρνησης).

Στο εσωτερικό της οικονομίας επίσης όλα στον αέρα… Από τη χρηματοδότηση, μέχρι τη ρευστότητα, τα capital controls, και τις δυνατότητες να προσελκύσει, εκτός από “κοράκια και τζογαδόρους”, επενδύσεις με οικονομική και κοινωνική προσφορά. Η νέα κυβέρνηση οφείλει και εδώ να πείσει ότι δεν παρέλαβε χάος.

Στον αέρα λοιπόν, όπως είναι και σήμερα. Μισοτελειωμένες νομοθετικές ρυθμίσεις και νομοθετήματα που δεν θα λειτουργούν γιατί χρειάζονται μηχανισμούς εφαρμογής.

“Μέτωπο” εδώ θα είναι η (φυσιολογικότατη) αγανάκτηση ομάδων επιχειρήσεων και επιχειρηματιών που παρασύρθηκαν από τις ανοησίες παλαιών ηγεσιών του υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και προχώρησαν σε σχέδια συνεργασιών (με εξαγορές κρατικών επιχειρήσεων) ή μετείχαν στον σχεδιασμό μεγάλων έργων των δημοσίων επενδύσεων (ενεργειακών κυρίως) που ήδη σκοντάφτουν στην παράλυση του κράτους και τη διάλυση κρατικών ΔΕΚΟ στην ενέργεια, όπως η ΔΕΗ.

“Οργή”, για τον εκτός κυβέρνησης Τσίπρα, θα κατασκευαστεί και με υποχρεώσεις της χώρας προς τα σοβαρά προαπαιτούμενα για τα οποία (έτσι και αλλιώς) η επόμενη κυβέρνηση θα τραβάει τα μαλλιά της. Ανάμεσά τους, ιδιωτικοποιήσεις που τσακίζουν κόκκαλα… Αυτές που δεν μοιάζουν με τις μεταβιβάσεις του 5% ή του 25% της κρατικής συμμετοχής οι οποίες κυλάνε εύκολα ανάμεσα σε υπηρεσιακές υπογραφές.

Στα “πυρά” του ίδιου “μετώπου” θα συναντήσουμε ακόμη μια φορά το Ελληνικό (σε διαφορετική σκηνοθεσία…) όπως και ιδιωτικοποιήσεις υποδομών στην Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα.

Στην κατάσταση “Βαβέλ” και οι “απελευθερωμένοι” (με τον ΣΥΡΙΖΑ εκτός κυβέρνησης) εργατοπατέρες προδιαγραφών, αντάρτικου ΣΥΡΙΖΑ, που θα πιάσουν πόστα και δεν θα αφήσουν τίποτε όρθιο.

Σε αυτό το “μέτωπο” θα δεις φωτιές και πυρκαγιές… που θα τσουρουφλίζουν τις ανάγκες του λαού σε ρεύμα, νερά και μετακινήσεις.

Στην παιδεία τώρα. Πάμε για κατάσταση μπουρλότων και εκρήξεων. Εδώ είναι εκτός κάθε φαντασίας το τι θα γίνει με την ευγενή συμμετοχή… των Ρουβικώνων και άλλων μαζωμάτων που οσονούπω… πιάνουν θέση στο πανελλήνιο του “πολέμου”, αρχίζοντας (στην φάση αυτή) με απεργίες πείνας…

Και από την παιδεία στην προστασία του πολίτη όπου, η διάδοχος του Τσίπρα κυβέρνηση θα σταθεί ανίκανη να τα συμμαζέψει με το νομοθετικό πλέγμα που χρησιμοποιεί ήδη (αδιαμαρτύρητα) ο ΣΥΡΙΖΑ.

Θα το δούμε πως θα απαιτηθούν και συνταγματικές παρεμβάσεις, γιατί η κατάσταση δεν θα διορθώνεται… Και ας δεσμεύεται από σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η “ωρολογιακή βόμβα” του ασφαλιστικού του Κατρούγκαλου που αναπρογραμματίζεται (συνεχώς) με σκοπό να μετατεθεί η έκρηξη μετά τις εκλογές (αφού προηγηθούν τα χαρτζιλίκια ΣΥΡΙΖΑ για καφεδάκι στις καφετέριες…) θα πάρει τέτοιες διαστάσεις που θα επαναφέρει “μνήμες μνημονίου” του 2015…

Και εδώ η εποπτεία, όσο ισχυρά δικαιώματα και αν της δώσει το “ναι σε όλα” του ΣΥΡΙΖΑ, θα σηκώσει τα χέρια ψηλά. Θα αφήσει να διαλυθούν τα πάντα γιατί δεν θα έχει δικαιώματα σε διορθώσεις. 

 
Όποτε θα ξεκινήσουν τα “μνημόσυνα” για την έλλειψη της προληπτικής γραμμής καθώς τα λεφτά που θα βρίσκουμε στις αγορές δεν θα λύνουν αλλά θα δημιουργούν προβλήματα…

Ποιος θα φταίει λοιπόν και για τη βόμβα Κατρούγκαλου, που είναι θέμα χρόνου να σκάσει και να φέρει τα πάνω κάτω στην έξοδο από τα μνημόνια μαζί με την παράταση του ευχολογίου… για τη ρύθμιση του χρέους; 

 
Οι θεσμοί, οι γερμανικοί και οι άλλοι δάκτυλοι… που θα μετράει ξανά ο ΣΥΡΙΖΑ, επιστρέφοντας σε τακτικές του 2014.

Και μπροστά σε όλα αυτά, τα βεβαίως μελλούμενα, έχεις και τον παρατηρητικότατο… Ανδρέα Λομβέρδο να στέκεται μόνο… στην ενδυματολογική περιβολή πλαζ και προπόνησης, συγκεκριμένων βουλευτών, εντός της Βουλής. Σιγά μη στάξει η ουρά του ελληνικού γαϊδάρου…

Του Γιώργου Κράλογλου
capital.gr

Πηγή

Share.