Βρισκόμαστε στη φάση που η σημερινή άθλια συγκυβέρνηση έχει αποδυθεί σε έναν αγώνα δρόμου για να πείσει όσο γίνεται περισσότερους… αφελείς περί εξόδου από τα μνημόνια.


Είναι δε τέτοια η φόρα που έχει πάρει σε επικοινωνιακό επίπεδο, έτσι ώστε να νομίζουν κάποιοι ότι σε λίγο καιρό θα δανείζουμε εμείς τις άλλες χώρες!

Θυμόμαστε όλοι ότι το 2015 με τις πάσης φύσεως… μπαρουφολογίες, είχε εμπεδωθεί στον ελληνικό λαό ότι αν γίνουν όλα αυτά που έλεγαν τότε οι σημερινοί συγκυβερνώντες, οι ξένοι θα μας παρακαλούσαν για να μας δανείσουν…

Η παρελθοντολογία σίγουρα δεν έχει να προσφέρει τίποτα, από τη στιγμή που η χώρα βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, έχοντας ήδη ένα τεράστιο βάρος πολλών δισεκατομμυρίων.

Και το βάρος αυτό θα ήταν το λιγότερο εάν η οικονομία είχε βρει μια ισχυρή δυναμική για να παράγει και να το περιορίζει.

Το χειρότερο απ΄ όλα είναι ότι με τις ανοησίες του 2015 έχουμε μπει σε ένα ιδιαιτέρως προβληματικό οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον, το οποίο θα μας… συνοδεύει επί πολλές δεκαετίες.

Το 2015 είχαμε την ατυχία να πέσουμε σε αστείους τύπους που με την… περήφανη διαπραγμάτευση μας έβαλαν σε τρίτο πρόγραμμα διάσωσης με ακόμη επαχθέστερους όρους και με απίστευτα υψηλότερο κόστος.

Προσφύγαμε σε δανεισμό €86 δισ., νομοθετήθηκαν πρόσθετα μέτρα €14,5 δισ., σημειώθηκε εκροή καταθέσεων σχεδόν €40 δισ., επήλθε πλήρης εξαύλωση της κεφαλαιοποίησης των τραπεζών με απώλειες €37 δισ., τιμολογήθηκε διαφυγόν ΑΕΠ τουλάχιστον 15 δισ. ευρώ στην τριετία 2015-2017.

Επιπλέον, η χώρα έχασε την ευκαιρία της συμμετοχής στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και οι… περήφανοι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ επέστρεψαν τα 11 δισ. ευρώ των πόρων του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Το κοντέρ έφτασε στα €200 δισ. ευρώ, ενώ σύμφωνα με τον πρώην επικεφαλής του Euro Working Group Thomas Wieser, το… περήφανο 2015 θα συσσωρεύσει επιπλέον απώλειες περίπου €200 δισ. σε όρους ΑΕΠ έως το 2060!!!

Μιλάμε για τεράστια… κατορθώματα από τους… περήφανους!

Η χώρα βρίσκεται σε προεκλογική τροχιά ακόμη και αν οι εκλογές γίνουν του… χρόνου!

Είναι τόσο πυκνός και ιδιαίτερος ο πολιτικός χρόνος που ό,τι έχει αξία για την κυβέρνηση σχετίζεται με το… μπούκωμα του δημόσιου τομέα μέσω προσλήψεων ημετέρων και την… κατασκευή “βομβών” για τους επόμενους.

Όταν κάποια στιγμή θα γίνει η πλήρης καταγραφή και αποτύπωση της ζημιάς έως το τελευταίο… ευρώ, τότε όλοι θα καταλάβουν ότι σήμερα, απλά βλέπουμε την κορυφή του παγόβουνου.

Η ζημιά που έχει γίνει θα… απλώνεται συνεχώς μπροστά μας και για πολλές δεκαετίες. 

Αυτό που έχει ανάγκη η χώρα είναι μια νέα διακυβέρνηση που θα προχωρήσει σε σαρωτικές μεταρρυθμίσεις αμέσου αποτελεσματικότητος στο δημόσιο τομέα, στις δομές της κρατικής διοίκησης, στα πανεπιστήμια, στην επιχειρηματικότητα και στη φορολογία.

Μόνο έτσι μπορούμε να έχουμε την ελπίδα για την ενεργοποίηση μεγάλου εύρους επενδυτικών κεφαλαίων, χωρίς τα οποία είμαστε χαμένοι.

Η τριετία 2015-2017 θα είναι ένα… μαύρο κεφάλαιο στη σύγχρονη ιστορία της χώρας, καθώς μετά την “περήφανη διαπραγμάτευση” και τις κωλυσιεργίες, το μόνο που έχουμε καταφέρει μέχρι σήμερα είναι να κάνουμε μια… τρύπα στο νερό.

Δυστυχώς, κάτι τέτοιο δεν έχει αξία όταν αποδεικνύεται με αριθμούς και αναδεικνύεται με πράξεις και γεγονότα.

Δυστυχώς, δεν μπορούμε να φέρουμε τον χρόνο πίσω.

Ο ελληνικός λαός ούτε γνώση αλλά ούτε και μόρφωση έχει προκειμένου να αντιληφθεί την τεράστια ζημιά που έχει προκληθεί.

Πιθανόν να μην έχει αντιληφθεί ακόμη ότι ο… αριστερός τετραγωνισμός του κύκλου όπως παρουσιάζεται από τους σημερινούς συγκυβερνώντες ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δεν είναι τίποτα περισσότερο από τον εγκλωβισμό του σε έναν κύκλο φαυλότητας, ψεύδους, απάτης και πλήρους αγυρτείας…

Του Λουκά Γεωργιάδη
thepresident.gr

Πηγή

Share.