[ccpw id="136103"]

Εχουν πλάκα ορισμένες φορές εκεί στην κυβέρνηση, αν πάει κάποιος και τους πει ότι… κανόνισε ένας πολιτικός τους αντίπαλος (ή τέλος πάντων κάποιος που δεν χωνεύουν) να φέρει μια επένδυση στη χώρα, ας πούμε 10 δισ. ευρώ, θα τον πλακώσουν στην επίθεση μόνο και μόνο γιατί το λέει αυτός χωρίς καν να το σκεφτούν για δεύτερη φορά.


Το γράφω με αφορμή την περιβόητη πλέον υπόθεση της προληπτικής γραμμής πίστωσης που έως προ εβδομάδος την αποκήρυσσαν μετά βδελυγμίας ως το βέβαιο επακόλουθο ενός ακόμα «μεταμνημονιακού μνημονίου» και από την Τετάρτη άρχισε η kolotumba. 

 
Το σύνθημα το έδωσε ο αρχηγός που κάτι ψέλλισε και μετά το προχώρησε ο Παππάς, που στο τέλος επιτέθηκε και στη Ν.Δ., που δεν θέλει καθαρή έξοδο με προληπτική γραμμή! 
Τρέλα έτσι;

Τώρα συνδυάζουν την καθαρή έξοδο με την προληπτική γραμμή. Τρεις μήνες πυροβολούσαν τον Στουρνάρα και όποιον τους έλεγε για την προληπτική γραμμή. 

 
Αμόρφωτοι ή απλώς ανόητοι; 
 
Και τα δύο, θα έλεγε κανείς, αλλά κυρίως εμμονικοί και μάλιστα σε ζητήματα που δεν είχαν κανέναν λόγο να πολωθούν, αφού και ο τελευταίος Ελληνας έχει προεξοφλήσει ότι τα αυστηρά μέτρα επιτήρησης της χώρας και η λογική των μνημονίων θα μείνουν για δεκαετίες ακόμα.

Κρίμα πάντως γιατί ένας πρωθυπουργός δεν υποχρεούται να γνωρίζει τα πάντα, αλλά έναν άνθρωπο σοβαρό να είχε δίπλα του, θα του εξηγούσε ότι μόνο καλό θα ήταν για τη χώρα να μπορεί να δανείζεται με χαμηλά επιτόκια σε περιόδους εσωτερικής ή διεθνούς κρίσης.

Της υποθέσεως δεν είναι άμοιρος ο Τσακαλώτος, ο οποίος, όπως είναι διχασμένος ιδεολογικά (το πρωί μαθήτρια-Πρώτη Φορά Αριστερά και το βράδυ πόρνη-υπέρ ΔΝΤ και άλλων δανειστών), έτσι και με την προληπτική γραμμή. 

 
Μέχρι τον Φεβρουάριο στις δηλώσεις του στα media ήταν σχεδόν λάβρος κατά της προληπτικής γραμμής, ενώ τώρα όπου σταθεί και όπου βρεθεί κατηγορεί το Μαξίμου που δεν καταλαβαίνει πόσο αναγκαίο μπορεί να αποδειχθεί αυτό το εργαλείο μετά τον Αύγουστο για να μη μας κατασπαράξουν στους τόκους οι αγορές.

Με τούτα και με κείνα, πάντως, όποιος κάνει τον κόπο να διαβάσει τι υπογράψανε στο τελευταίο Eurogroup (βασικός τίτλος σήμερα στο «ΘΕΜΑ») καταλαβαίνει ότι είπαν «ναι σε όλα», και στα μέτρα περικοπών και στα τεράστια πλεονάσματα και σε ό,τι μα ό,τι απαιτούν οι δανειστές. 

 
Και προσέξτε, χωρίς να έχουμε δει ακόμη τι θα ζητήσουν γραπτώς για να μας υπογράψουν την προληπτική γραμμή στήριξης.

Τάσος Καραμήτσος
protothema

Πηγή