Ο πρώην βουλευτής της νέας Δημοκρατίας και στενός συνεργάτης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη Κώστας Πυλαρινός παραιτήθηκε σήμερα από τη θέση του προέδρου της Ένωσης τέως Βουλευτών – Ευρωβουλευτών λόγω των εξελίξεων στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.


Ο κ. Πυλαρινός ανέφερε ότι η παραίτησή του είναι μήνυμα οργής και αυτονόητη πράξη καθήκοντος ενός Έλληνα πολίτη για την εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας σε σφετεριστές –πλαστογράφους της ιστορίας.

«Σεβόμενος την αιματοβαμμένη από θυσίες ιστορία της Μακεδονίας μας, την τιμή και τους πενηντάχρονους αγώνες των Συναδέλφων μου, αρνούμαι να παρακολουθώ από την θέση του Προέδρου της Ένωσης την διαδικασία εκχώρησης του ονόματος της Μακεδονίας, σε σφετεριστές και πλαστογράφους της ιστορίας, οι οποίοι με μεθοδεύσεις επαίσχυντες και δόλιες, και τη στήριξη ανεύθυνων παραγόντων της διεθνούς σκηνής, συντηρούν ένα μακροχρόνιο, εις βάρος της Ελλάδος, επεκτατικό αλυτρωτισμό. Η παραίτησή μου είναι μήνυμα οργής ενός Έλληνα πολίτη και αυτονόητη πράξη καθήκοντος», 

…αναφέρει χαρακτηριστικά.

Στην Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης τέως Βουλευτών – Ευρωβουλευτών, εγκρίθηκε ομόφωνα καταδικαστικό ψήφισμα για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο «Μακεδονικό».

Πηγή

Share.