[ccpw id="136103"]

Εκείνοι σας έβαλαν. Εμείς σας βγάλαμε…
Η αποστροφή από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη συζήτηση της Βουλής για το ολιστικό σχέδιο της κυβέρνησης, αποκαλύπτει το… κυνικό δίλημμα με το οποίο ο σημερινός Πρωθυπουργός σχεδιάζει να οδηγηθεί στις κάλπες των επόμενων βουλευτικών εκλογών.

Αναδημοσίευση από: ysterografa.gr
Του Φρίξου Παλαιολόγου – Δημοσιογράφος

Σημείο αναφοράς, το Μνημόνιο και τα δεινά που έφεραν για την ελληνική κοινωνία αυτά τα τελευταία 8 χρόνια εξάρτησης από τα προγράμματα στήριξης των εταίρων και δανειστών.
Ο Αλέξης Τσίπρας εκτιμά ότι, στη βάση του Μνημονίου, μπορεί να χαράξει και να “κοκκινίσει” μια διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στον ίδιο και το , κατ’ εκείνον “παλαιό πολιτικό σύστημα”.
Ακόμη πιο συγκεκριμένα, ανάμεσα στον ίδιο και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Μεγιστοποιώντας τις ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, για τη χρεοκοπία της Ελλάδας και την ένταξη στον μηχανισμό των Μνημονίων το 2010, με το διάγγελμα του τελευταίου των Παπανδρέου στο Καστελόριζο, ο Αλέξης Τσίπρας προσδοκά παράλληλα να “ξεπλύνει” τις δικές του ευθύνες για το Μνημόνιο του καλοκαιριού του 2015. Ή έστω, να τις περιορίσει, σε σύγκριση με τις ευθύνες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Στη στρατηγική του Πρωθυπουργού είναι ξεκάθαρη ακόμη μια παράμετρος. Θα επιδιώξει να αξιοποιήσει τον ιδεολογικό πυρήνα των προτάσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη, για να… τρομάξει την κοινωνία, μιλώντας για τις ολέθριες επιπτώσεις που θα έχει η “ατζέντα Μητσοτάκη” στην κοινωνική συνοχή και την αλληλεγγύη.
Και, την ίδια στιγμή, θα επιχειρήσει να φέρει σε δύσκολη θέση το Κίνημα Αλλαγής, ακριβώς λόγω των συγκεκριμένων προτάσεων Μητσοτάκη, καθώς γνωρίζει ότι η κοινωνική βάση στην οποία στηρίζεται ο χώρος του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς, διατηρεί ιστορική… αλλεργία με το συγκεκριμένο “δεξιό” πολιτικό αφήγημα.

. .

..

. . . ..



Πηγή