Μιλώντας στην έξοδο του ιταλικού Προεδρικού Μεγάρου στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa, μετά τη συνάντηση που είχε λίγο νωρίτερα με τον Πρόεδρο της Ιταλίας, ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων, Λουίτζι ντι Μάιο, δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός της νέας πολιτικής κυβέρνησης θα είναι ο καθηγητής Νομικής, Τζουζέπε Κόντε.


Ο Κόντε, 54 ετών, διδάσκει στη Ρώμη και στη Φλωρεντία.

Στο κυβερνητικό σχήμα υποψήφιων υπουργών που είχαν παρουσιάσει οι «πεντάστεροι» πριν από τις εκλογές της 4ης Μαρτίου, ο Κόντε είχε επιλεγεί ως «μελλοντικός υπουργός Δημόσιας Διοίκησης».

Ο Ντι Μάιο τόνισε, μιλώντας στους δημοσιογράφους, ότι πρόκειται για πολιτική κυβέρνηση, «η οποία επιβραβεύει τις μεγάλες μάχες που έχουν δώσει τα Πέντε Αστέρια».

Ενδεικτικά, ανέφερε την ανάγκη να παραμείνει δημόσιο αγαθό το νερό, την αξιοκρατία, την κατάργηση της μεταρρύθμισης του εκπαιδευτικού συστήματος που ενέκρινε η κυβέρνηση του Ματτέο Ρέντσι και την στήριξη των ανέργων με το «εισόδημα του πολίτη».

«Μετά από τις αναγκαίες σκέψεις και κινήσεις του προέδρου της Δημοκρατίας, ελπίζουμε να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε αυτή την νέα πορεία», τόνισε ο Ντι Μάιο.

Αργότερα, ο Ιταλός Πρόεδρος, Σέρτζιο Ματταρέλλα συναντήθηκε με τον γραμματέα της Λέγκα, Ματτέο Σαλβίνι.

Πηγή

Share.