[ccpw id="136103"]

Ο κ. Τσίπρας πρέπει να βρίσκεται σε μεγάλη απόγνωση. Οσο μεγαλώνει η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ τόσο πιο λυσσασμένη είναι η επίθεση που εξαπολύει κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τόσο πιο θλιβερή γίνεται η δημόσια εικόνα του.

Γράφει ο Πάνος Αμυράς*

Πώς αλλιώς μπορεί κανείς να εξηγήσει τον ισχυρισμό του κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ότι πίσω από την επίθεση κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, βρίσκεται «ένα συμπαγές, σκοτεινό και ακραίο τμήμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με έκφραση στα κορυφαία όργανά της;».

Το μίσος του πρωθυπουργού για τη Ν.Δ., εν όψει της επερχόμενης ήττας του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές, τον οδηγεί σε πολιτικούς παραλογισμούς. «Ποιοι εξαπολύουν διαρκώς, κάθε μέρα, ακραίες κατηγορίες για προδότες και μειωμένης εθνικής συνειδήσεως Ελληνες; Ποιοι έχουν ανακηρύξει τον εαυτό τους εργολάβο του έθνους, και επικηρύσσουν εκείνους που σκέφτονται και πράττουν διαφορετικά;», αναρωτήθηκε στη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου.

Είναι καλό, λοιπόν, να απαντήσουμε στα ερωτήματα που έθεσε ο ίδιος ο κ. Τσίπρας γιατί ξέχασε γρήγορα τις κραυγές για «Γερμανοτσολιάδες» και τους «νενέκους».

Στις 20 Φεβρουαρίου 2012 ο κ. Τσίπρας, με αφορμή συνεδρίαση του Eurogroup, είχε πει και τα ακόλουθα: «Τα επιχειρήματα του κ. Σόιμπλε, που μέσα από τις συνεντεύξεις του ασκεί έντονη κριτική και επιτίθεται στους Ελληνες, δεν είναι καινούργια. Ολο το προηγούμενο διάστημα τα ακούγαμε από τον κ. Παπαδήμο, τον κ. Βενιζέλο, τον κ. Παπανδρέου και τον κ. Σαμαρά. Μπορεί οι Ευρωπαίοι να λένε ότι είμαστε όλοι Ελληνες, αλλά μάλλον κάποιοι Ελληνες δεν είναι και τόσο Ελληνες. Αυτοί που μας κυβερνούν». Δεν καταλάβαινε ο κ. Τσίπρας ότι με αυτές τις διχαστικές δηλώσεις «όπλιζε» την επιχειρηματολογία κάποιων ανεγκέφαλων που έβαλαν τη βόμβα στον Παπαδήμο; Δεν κατανοούσε ότι έτσι χάριζε δικαιολογίες στους άγνωστους ακόμη δράστες των ξυλοδαρμών του Χατζηδάκη ή του Κουμουτσάκου;

Ομως ο κ. Τσίπρας δεν έχει τέτοιους ενδοιασμούς. Στις 30 Μαρτίου 2014 χαρακτήριζε τον τότε υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα «κύριο εκτελεστή του συμβολαίου θανάτου της ελληνικής κοινωνίας και των Ελλήνων πολιτών». Ο πολιτικός που παρομοίαζε τον πολιτικό του αντίπαλο με εκτελεστή συμβολαίων θανάτου χθες είχε μετατραπεί σε κήνσορα ηθικής, που έψαχνε να βρει ποιοι μιλούσαν για προδότες. Δυστυχώς εάν κοίταζε γύρω του θα έβλεπε ορισμένους από τη συγκυβέρνηση, που έκαναν πολιτική καριέρα μιλώντας για «χούντες» και «Τσολάκογλου».

Ο πρωθυπουργός είναι θλιβερός όχι γιατί ξέχασε αυτά που έλεγε στο πρόσφατο παρελθόν, αλλά γιατί έχασε την ευκαιρία να μετατρέψει την επίθεση κατά του Μπουτάρη σε ένα αδιαπέραστο τείχος του πολιτικού συστήματος απέναντι στο φασισμό, την τυφλή βία και τη μισαλλοδοξία. Επέλεξε να κάνει «φθηνή αντιπολίτευση» στην αντιπολίτευση αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να προσφέρει πολιτικό άλλοθι στους τραμπούκους της επόμενης μέρας.

Ούτε λέξη για τις περικοπές στις συντάξεις

Από τη χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού για το περιβόητο αναπτυξιακό σχέδιο, που παραμένει μυστικό, απουσίαζε η λέξη «συγγνώμη» προς τους συνταξιούχους για τις μειώσεις που θα έρθουν από την 1.1.2019.

Ο κ. Τσίπρας, που εξελέγη το 2015 για να μην περικοπούν κατά 5% οι επικουρικές, ψήφισε το «τσεκούρωμα» όλων των συντάξεων έως και 18% εν ονόματι της δημοσιονομικής εξυγίανσης. «Από την ευημερία των αριθμών θα περάσουμε στην ευημερία των πολιτών», τόνισε χθες, αλλά πολύ δύσκολα μπορεί να επαναλάβει τη δήλωση αυτή μπροστά σε συνταξιούχους.

Ούνα φάτσα, ούνα ράτσα

Συνήθως η Ελλάδα αντιγράφει την Ιταλία αλλά αυτή τη φορά τους έχουμε προλάβει από το 2015. Η Ιταλία με τη συγκυβέρνηση των «5 Αστέρων» και της Λέγκα μπαίνει για τα καλά στο δρόμο του λαϊκισμού και της οικονομικής περιπέτειας. Ηδη οι οίκοι αξιολόγησης προειδοποιούν ότι το σχέδιο προγράμματος που έχουν παρουσιάσει τα δύο κόμματα θα προκαλέσει νέα ελλείμματα ενώ τα επιτόκια δανεισμού των Ιταλών έχουν αυξηθεί σημαντικά, συμπαρασύροντας και τα ελληνικά.

Τώρα που ο Τσίπρας έγινε μνημονιακότερος των Μνημονίων, οι «Ρωμαίοι» αποφάσισαν την επανάσταση…

Πηγή