Φαίνεται ότι ο Πρωθυπουργός έχει πλέον απασφαλίσει.


Η κορυφαία στρατηγική του επιλογή, το δημοψήφισμα του 2015, με την οποία οι Ελληνες μετρήθηκαν, χωρίστηκαν και έκτοτε πετροβολούν ο ένας τον άλλον, υπηρετείται στο έπακρον και με αυτήν θα πορευτεί ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ στον δρόμο προς τις εκλογές.

Ο επικεφαλής του κόμματος που

  • έστηνε λαϊκά δικαστήρια, 
  • νομιμοποιούσε την φραστική και σωματική βία δικαιολογώντας την ως προϊόν αγανάκτησης, 
  • μοιραζόταν την πλατεία με την Χρυσή Αυγή και τους ακραίους εν γένει, 

…κατηγόρησε την Δευτέρα με τον πιο επίσημο τρόπο την ΝΔ για τον ξυλοδαρμό του Γιάννη Μπουτάρη το προηγούμενο Σάββατο.

Ο κ. Τσίπρας, ο κήρυκας του «εμείς ή αυτοί», είπε μεταξύ άλλων στην συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου: 

«Ποιοι έχουν ανακηρύξει τον εαυτό τους εργολάβο του έθνους, και επικηρύσσουν εκείνους που σκέφτονται και πράττουν διαφορετικά; Ποιοι, με δυο λόγια, με τον πιο επίσημο τρόπο, ανοίγουν το δρόμο στη βία;

»Ξέρουμε όλοι, ποιοι. Και δεν πρόκειται για μεμονωμένες περιπτώσεις –κάποιος δήμαρχος, ή πρώην περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας της ΝΔ. Εδώ πρόκειται για ένα συμπαγές, σκοτεινό, και ακραίο τμήμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Με έκφραση στα κορυφαία όργανά της. Δεν θέλω να πω τίποτε παραπάνω».

Επιλογή ρητορικής επικίνδυνη, διχαστική, μικροκομματικής έμπνευσης και επιδίωξης και πάντως πέραν των ορίων που προβλέπονται για την θέση του Πρωθυπουργού.

Από μία άποψη ο κ. Τσίπρας κάνει ένα σοβαρό λάθος.

Οχι απλώς κατηγοριοποιεί για μία ακόμη φορά την βία σε καλή και κακή, αλλά αποφεύγει να κάνει καν την σκέψη: γιατί συμβαίνουν όλα αυτά και τόσο συχνά;

Μήπως κάτι έχει πάει στραβά σε αυτήν την χώρα, την οποία αυτός κυβερνά εδώ και τριάμισι χρόνια και μήπως γι’ αυτό έχει κάποια ευθύνη;

Μήπως ο διχασμός, η στρατηγική του επιλογή, έχει επιφέρει αποτελέσματα μη αναστρέψιμα;

Από μία άλλη άποψη γνωρίζει πολύ καλά τι συμβαίνει, αλλά βρίσκει ευκαιρία να το ρίξει στο τσάμικο.

Ξέρει πολύ καλά ότι με την Χρυσή Αυγή παρέα και συνοδοιπόρο έριξαν την κυβέρνηση το 2014 με πρόφαση την προεδρική εκλογή.

Ξέρει πολύ καλά ότι η χρυσαγίτικη οργή συνέπλευσε με την αριστεροσύνη στο μπάχαλο που δημιουργήθηκε στην Αθήνα από το 2010 κι έπειτα.

Ξέρει επίσης πολύ καλά ότι χρυσαυγίτες, ακραίοι, μπαχαλάκηδες και άλλοι διαμόρφωσαν το 62% του ΟΧΙ και χόρευαν παρέα τσάμικα στο Σύνταγμα.

Τώρα ο κ. Τσίπρας επιλέγει έναν δρόμο χωρίς επιστροφή.

Και όλοι μπορούμε να είμαστε βέβαιοι για το πόσο κανονικός θα είναι ο δρόμος προς τις κάλπες…

Αγγελος Κωβαίος
protagon

Πηγή

Share.