Στην ΕΡΤ μεταδίδεται η εκπομπή Focus που παρουσιάζει ο Πάνος Χαρίτος. Καλεσμένος του είναι ένας υπουργός, ο Πάνος Σκουρλέτης, ένα στέλεχος της αντιπολίτευσης, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης και τρεις δημοσιογράφοι: 

ο Πάνος Αμυράς, διευθυντής του «Ελεύθερου Τύπου», ο διευθυντής της «Αυγής» Αγγελος Τσέκερης και ο Αρης Ραβανός από το «Βήμα της Κυριακής».

Υποθέτω ο Αμυράς προσήλθε ως φίλα προσκείμενος στη Νέα Δημοκρατία, ο Τσέκερης ως στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και ο Ραβανός ως ουδέτερος.

Κακό του κεφαλιού του Αμυρά, βέβαια, που πάει και εξισώνεται με κομματικά στελέχη. Ο ίδιος μπορεί να διευθύνει μία εφημερίδα που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία, αλλά ουδέποτε στρατεύτηκε κομματικά.
Γενικώς, κάποια στιγμή οι δημοσιογράφοι οφείλουν να ξαναδούν τον ρόλο τους ως κομματικοί εκπρόσωποι σε τηλεοπτικά πάνελ.

Η επίμαχη… φάση της εκπομπής ήρθε όταν ο Χατζηδάκης άρχισε να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για υποκρισία.

Ο Τσέκερης, που ενδεχομένως, ως πρώην συνεργάτης του Τσίπρα, έχει γράψει λόγους που αναιρέθηκαν στην πράξη, εξανέστη και άρχισε να επικαλύπτει τον Χατζηδάκη. Ο Χαρίτος του ζήτησε να ηρεμήσει. Δεν τον άκουσε, συνέχισε.

Μετά ήρθε η σειρά του Χατζηδάκη να διαμαρτυρηθεί λέγοντας στον Χαρίτο ότι η ΕΡΤ είναι μαγαζί του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Χαρίτος, βέβαια, είναι αρκετά έξυπνος και έμπειρος ώστε να μην υπερασπιστεί το σύνολο της ΕΡΤ. Δεν είχε δα και λόγο να πάρει επάνω του την ανεκδιήγητη απογευματινή εκπομπή.

Ζήτησε από τον Χατζηδάκη να του πει αν βλέπει καμιά σημαία του ΣΥΡΙΖΑ στο στούντιο.

Και από δίπλα ο Σκουρλέτης ρωτούσε αν η Νέα Δημοκρατία θα ξανακλείσει την ΕΡΤ.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ επαναλάμβανε ότι όλοι οι φορολογούμενοι πληρώνουν για την ΕΡΤ. Και πάλι καλά. Ο Χαρίτος τον άφηνε να μιλήσει.

Ο Καψώχας θα τον είχε πετάξει από το στούντιο.

Η απαξίωση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα θέμα που αξίζει να μελετηθεί, για το μέγεθος της αυτοκαταστροφικής ηλιθιότητας που περιέχει.

Πόσο αποτελεσματικός μπορεί να είναι ένας μηχανισμός προπαγάνδας όταν δεν τον παρακολουθεί κανένας;

Η ΕΡΤ είναι χρήσιμη στην κυβέρνηση μόνο και μόνο για να μεταφέρει τη γραμμή στις κομματικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό γίνεται και με e-mail.

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν πει εδώ και καιρό στο Μαξίμου και στον Νίκο Παππά ότι αυτό που εκπέμπεται από την ΕΡΤ περισσότερο βλάπτει την κυβέρνηση, παρά την ωφελεί.

Αλλά ακόμα και αν το καταλάβει ο Παππάς, είναι δύσκολο να το αντιληφθούν οι άνθρωποι που έχει βάλει για να κάνουν τη δουλειά.

Αλέκος Παπαναστασίου
protagon

Πηγή

Share.