[ccpw id="136103"]

Η σημερινή επίθεση κατά του κ. Μπουτάρη, είναι η κορυφή στο παγόβουνο του φανατισμού και της συνακόλουθης βίας, η οποία δεν έχει αντιμετωπισθεί εδώ και δεκαετίες από όλες τις κυβερνήσεις, δεξιές, σοσιαλδημοκρατικές και αριστερές.

υποναύαρχος ε.α.

πρόεδρος της Κοινωνίας Αξιών

Και αναλίσκονται όλοι στο να κατηγορούν τους πολιτικούς τους αντιπάλους για την βία αυτή.

Τι να πρωτοθυμήσω, από όσα ανάλογα και χειρότερα επεισόδια έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια, (και από προσωπικές εμπειρίες), με τις κυβερνήσεις ΟΛΕΣ να στρουθοκαμηλίζουν.

1. Όταν ήμουν νέος κυβερνήτης σε πλοίο του Π.Ν., επιτέθηκαν με ξύλα και πέτρες εκατοντάδες οπαδοί του ΠΑΣΟΚ (υποκινούμενοι από τους δημάρχους και υποψήφιους βουλευτές στην Κάλυμνο), στα πληρώματα των πλοίων (λόγω Νατοϊκών ασκήσεων οι οποίες συνέπεσαν με τις διαδεχόμενες εκλογές της περιόδου 1989-90 μας είχαν διατάξει να καταπλεύσουμε στη Κάλυμνο για να ψηφίσουμε) κανείς από αυτούς που χύνουν κροκοδείλια δάκρυα σήμερα δεν καταδίκασε τότε τα γεγονότα εκείνα. Αντιθέτως, πολλά μεγαλοστελέχη του τότε αλλά και του σημερινού ΠΑΣΟΚ, έσπευδαν να υπερασπιστούν τους τραμπούκους.

2. Το ξεγύμνωμα και τους προπηλακισμούς των οδηγών των λεωφορείων από τους Σταμουλοκολάδες, οι οποίο μάλιστα έκαναν και πολιτική καριέρα στη συνέχεια;

3. Το ξυλοδαρμό του Χατζηδάκη στα ξαφνικά;

4. Τη φωτιά και τις δολοφονίες στη Μαρφίν;

5. Τα Δεκεμβριανά που κάηκε το κέντρο;

6. Το καθημερινό σχεδόν κάψιμο καταστημάτων και κτιρίων;

7. Την καθημερινή φωτιά σε αυτοκίνητα και την καταστροφή τρόλεϋ και λεοφωρείων;

8. Την επίθεση σε βουλευτές και πολιτικούς κομμάτων,

9. Τις δολοφονίες πολιτικών αντιπάλων από φασιστοειδή (ακόμη να δικαστούν οι υποθέσεις αυτές).

10. Τις δολοφονίες και τις καθημερινές βιαιοπραγίες στα γήπεδα εναντίον φιλάθλων, παικτών, διαιτητών και παραγόντων;

Η επίθεση εναντίον του κ. Μπουτάρη είναι ο κορυφή του παγόβουνου ενός ζητήματος, το οποίο οι κυβερνήσεις κρύβουν επιμελώς κάτω από το χαλί καθημερινά.

Πολιτικάντηδες δεν σας πιστεύουμε

Μην χύνετε κροκοδείλια δάκρυα μετά από κάθε συμβάν.

Θα σας πιστέψουμε μόνο όταν λάβετε ουσιαστικά μέτρα (δεν είδαμε δα και κάποια υπολογίσιμη αστυνομική δύναμη να προστατεύει τον Μπουτάρη-αντιθέτως έξω από τα σπίτια σας, στις καφετέριες που πάτε και στα μπάνια σας ακόμη, βλέπουμε δεκάδες αστυνομικούς να σας φυλάνε).

Θα σας πιστέψουμε όταν συλλάβετε τους υπευθύνους, όταν σταματήσετε να αφήνετε ελεύθερους στο επόμενο στενό όσους τραμπούκους συλλαμβάνονται, όταν αντιμετωπίσετε τη βία και την τρομοκρατία στα πανεπιστήμια, στα σχολεία, στα γήπεδα, στους δρόμους.

Και έχω κάθε λόγο να διαμαρτύρομαι εναντίον ΟΛΩΝ των κυβερνήσεων, γιατί προσωπικά πήρα το κόστος να αντιπαρατεθώ με τους τραμπούκους πολλές φορές.

• Όπως στις επιθέσεις στη Κάλυμνο όπου προσέφυγα στη δικαιοσύνη (ο Διοικητής της μοίρας και δύο ακόμη κυβερνητες), και παρέστην σε ΟΛΕΣ τις δίκες (πολλές φορές). Τελικά καταδικάστηκαν μερικές δεκάδες άτομα με 2 χρόνια φυλάκιση (την εξαγόρασαν). Σημειωτέον ότι συνήγοροί τους ήταν βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ – το Ναυτικό θεώρησε ότι ήταν ιδιωτική υπόθεση –λές και πήγα μόνος μου εκεί – δεν με υποστήριξε κανένας δικηγόρος και μου απαγόρευσαν να φοράω στολή στο δικαστήριο).

• Αλλά και ως πρόεδρος του Σπόρτιγκ (2010-2012), όπου παρά τα επίσημα αιτήματα για βοήθεια από τις αρμόδιες αρχές (ΕΟΚ – διοργάνωσης του πρωταθλήματος – αστυνομίας – και της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής), δε βοήθησε κανείς για να αντιμετωπίσουμε τους τραμπούκους των γηπέδων.

Αντί λοιπόν να κατηγορεί το ένα κόμμα το άλλο, ας συνεργαστούν για να αντιμετωπισθούν αποτελεσματικά ο φανατισμός και η βία.

Αλλιώς δε μας πείθετε για τις προθέσεις σας, αντιθέτως μπορεί ακόμη και να σκεφτόμαστε, ότι σας βολεύει εργαλειακά αυτή η κατάσταση διχασμού και αναταραχής, για να αποκομίσετε πολιτικά οφέλη.

Πηγή