[ccpw id="136103"]

Εις το όνομα αυτής της… ρημάδας της «κανονικότητας» έχουν γίνει οι μεγαλύτερες πολιτικές απάτες και εγκλήματα της μνημονιακής εποχής. Κανονικότητα επί ΣΥΡΙΖΑ είναι το να έχει συνηθίσει η κοινωνία οτιδήποτε μη κανονικό συμβαίνει. Πλέον ό,τι κι αν ακουστεί, ό,τι κι αν συμβεί δεν προκαλεί έκπληξη.

Γράφει ο Γιάννης Τσαπρούνης*

Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ Τσακαλώτος που είναι κι από τους πιο ψύχραιμους και σοβαρούς δήλωσε χθες πως μπορεί η κυβέρνηση να υπερφορολόγησε κάποια τμήματα της κοινωνίας, αλλά σε γενικές γραμμές η φορολογία δεν είναι υψηλή. Και η πλάκα είναι πως η κυβέρνηση διαρκώς κατηγορεί τα μέσα ενημέρωσης τα οποία την κριτικάρουν για fake news. Συγγνώμη, αλλά όσα είπε ο συμπαθής υπουργός Οικονομικών πού πρέπει να καταχωρηθούν; Στις μεγάλες αλήθειες;

Ο ΤΑΣΟΣ Πετρόπουλος μέσα σε λιγότερο από 48 ώρες έχει παρουσιάσει αρκετές διαφορετικές εκδοχές για τις επερχόμενες μειώσεις συντάξεων. Θα μειωθούν και κάποιες κάτω των 1.000 ευρώ, δεν είναι απαραίτητο πως θα μειωθούν, θα δούμε, έχουμε επτά μήνες για να αποφασίσουμε. Ποια από όλες τις απόψεις σας να κρατήσουν οι συνταξιούχοι, κύριε υπουργέ; Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που πετάει… πυροτεχνήματα. Πέρσι ισχυριζόταν πως οι επαγγελματίες τον αποθεώνουν γιατί τους μείωσε τις εισφορές. Αν προκηρυχθούν εκλογές μπορεί να βγει και να πει ότι θα αυξήσει και τις συντάξεις.

ΑΥΤΗ η κουλτούρα τού «λέω ό,τι γουστάρω» είναι και η φιλοσοφία του ΣΥΡΙΖΑ. Εδώ χθες ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε άλλο ένα σποτάκι στο οποίο εκθειάζει τον εαυτό του. Και το αστείο είναι πως εμφανίζεται στο πλάι του Γιούνκερ, του Μοσκοβισί, του Γκουρία, τους εκπροσώπους των τοκογλύφων δανειστών και του ΟΟΣΑ που κατήγγελλε έως το καλοκαίρι του 2015. Αλλά εμφανίζεται και με τον Ομπάμα. Ξεχνώντας ότι ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλούσε ακόμα και για αποχώρηση από το ΝΑΤΟ. Βέβαια, βάζει στο κάδρο και τον Πούτιν, προφανώς για να μην ξεχνάμε ότι από τη Μόσχα μιλούσε πως «η χώρα πρέπει να βρει νέα απάνεμα λιμάνια» τότε που ρωτούσε να μάθει αν η Ρωσία μπορεί να τυπώσει δραχμές! Πάλι καλά που δεν έβαλε και την «κολλητή» του τη Μέρκελ ως συμπρωταγωνίστρια. Αν και μπορεί να την αξιοποιήσει σε μελλοντικά σποτάκια.

ΕΙΠΑΜΕ, όμως, κανονικότητα επί ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει άλλα να ισχύουν σήμερα και άλλα αύριο. Σημαίνει να μην ξέρει η χώρα τι της ξημερώνει. Σημαίνει ότι αποθεώνουν αυτούς που κατήγγελλαν και ότι καταγγέλλουν εκείνους που αποθέωναν. Σημαίνει να πανηγυρίζουν για την ανάπτυξη χωρίς να υπάρχει ανάπτυξη. Και να υπόσχονται ότι λεφτά υπάρχουν, ενώ δεν υπάρχει μία…

. .

..

. . . ..

loading…

loading…



Πηγή