Τον έχω κοροϊδέψει πολλές φορές (αλλά σε κάθε περίπτωση λιγότερες από όσες έχει εκείνος κοροϊδέψει τους ανθρώπους που πληρώνουν τον μεγάλο του μισθό).

Του έχω βγάλει το παρατσούκλι Παππακός, το οποίο πού και πού αλλάζω με το ίσως πιο ταιριαστό Παππατζής.

Όμως σήμερα δεν σας κρύβω ότι νιώθω κάπως αμήχανα.

Γιατί ό,τι κι αν έχει κάνει αυτός ο άνθρωπος, όσο κι αν έχει κοροϊδέψει, όσα κι αν έχει κλέψει αυτός και η συμμορ… η κυβέρνησή του (φορολογικά μιλώντας), δεν μπορώ να γράψω κάτι κακό γι’ αυτόν.

Γιατί μπροστά στην αρρώστια ο θυμός και η αηδία που νιώθω υποχωρούν και δίνουν τη θέση τους στον οίκτο.

Δεν είμαι γιατρός και συνεπώς δεν μπορώ να κάνω διάγνωση για την ασθένεια, αλλά μπορώ να τη διαπιστώσω πέρα από κάθε αμφιβολία.

  • Αν δούμε έναν συνάνθρωπο να κουτσαίνει, δεν χρειάζεται να είμαστε γιατροί για να καταλάβουμε ότι κάτι δεν πάει καλά, κι, 
  • όταν βλέπουμε τον άνθρωπο που έγινε υπουργός με μοναδικό προσόν τη φιλία με τον πρωθυπουργό να τουιτάρει, με αφορμή τον νέο φόρο σε τάμπλετ, κινητά, σκληρούς δίσκους, σκάνερ κλπ, τουίτ σαν κι αυτό, δεν χρειάζεται να είμαστε ειδικοί για να καταλάβουμε πως η κατάσταση του πρέπει να είναι πολύ σοβαρή.

Συμφωνώ πως αυτό δεν είναι ένα απλό και συνηθισμένο τουίτ.

Θέλω να πω πως, συνήθως, ένας υπουργός εκφράζει τις διαφωνίες του με μια τροπολογία της κυβέρνησης στους συναδέλφους υπουργούς και ενδεχομένως στον ευεργέτη πρωθυπουργό.

Υπάρχουν υπουργικά συμβούλια αλλά και τηλέφωνα.

Υπάρχουν mail και Whats app.

Τέτοιου είδους τουίτ είναι μάλλον σπάνια και τα περιμένει κανείς μόνο από υπουργούς που απέχουν ώρες από την παραίτηση ή επιθυμούν την παραίτηση κάποιου συναδέλφου. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν μαρτυρούν κάποια πάθηση και, αν ήταν μόνο αυτό, δεν θα υπήρχε κανένας λόγος ανησυχίας.

Αυτό που βλέπετε είναι οι υπογραφές των ανθρώπων που κατέθεσαν την τροπολογία με την οποία επιβλήθηκε ο φόρος σε τάμπλετ, κινητά, σκληρούς δίσκους, σκάνερ κλπ.

Πάνω αριστερά ξεχωρίζει με το κωμικά πομπώδες στιλ της και το ανοικονόμητό της μέγεθος, η, αντάξια του χαρακτήρα του, υπογραφή του Νικόλα του Παππά!

Απ’ ό,τι φαίνεται, ο φουκαράς υπουργός Ψηφιακής Προπαγάνδας και Ούφο δεν θυμόταν ότι ήταν ένας από αυτούς που κατέθεσε την τροπολογία της οποίας, 5 ημέρες μετά, ζήτησε την επανεξέτασή της.

  • Κι επειδή δεν μιλάμε για κάποιον πολιτικό απατεώνα που ψαρεύει στα θολά νερά, 
  • δεν μιλάμε για κάποιον θρασύδειλο ο οποίος καταλαβαίνει ότι το πλοίο βουλιάζει και προσπαθεί να σώσει το τομάρι του βγάζοντας την ουρίτσα του απέξω, 

…το μόνο συμπέρασμα στο οποίο μπορούμε να καταλήξουμε είναι ότι ο Νικόλας ο Παππάς πάσχει από μια σοβαρή ασθένεια που επηρεάζει τις εγκεφαλικές λειτουργίες και ειδικότερα τη μνήμη. 

Μπροστά σε αυτήν την τραγωδία (που γίνεται ακόμα μεγαλύτερη αν υπολογίσουμε το νεαρό της ηλικίας του) πρέπει όλοι να σταθούμε με σεβασμό.

Να αφήσουμε την κριτική και τις κοροϊδίες, να βάλουμε στην άκρη τις οικονομικές μας διαφορές, να ξεχάσουμε πόσα μας έχει στοιχίσει και πόσο κακό έχει κάνει στη χώρα που ζούμε, να μη σκεφτόμαστε πόσα θα μας στοιχίσει ακόμα και τι κακό θα κάνει και να του ευχηθούμε περαστικά.

Και μπράβο μας.

Μάνος Βουλαρίνος
athensvoice.gr

Πηγή

Share.