Αυτό που συμβαίνει με την φορολογία στη χώρα, έχει ξεπεράσει τα όρια του παραλογισμού.

Η ανικανότητα της κυβέρνησης να εμφανίσει έσοδα από σοβαρές αποκρατικοποιήσεις και από περιορισμό στις σπατάλες του δημοσίου, φέρνει συνεχώς νέους φόρους που προσωρινά ενισχύουν το πλεόνασμα, φτωχοποιούν όμως την κοινωνία, μας φέρνουν δεκαετίες πίσω και διαλύουν τις επιχειρήσεις.

Φόροι, φόροι, φόροι, σε μια αγορά που βουλιάζει καθημερινά και δεν μπορεί να ακολουθήσει την εξυγίανση των δημοσιονομικών από τα μέτρα και τα μνημόνια που (και) η αριστερά έχει ψηφίσει. 

Ενδεικτική της φοροκαταιγίδας που επιβάλλει η κυβέρνηση η τροπολογία που η ίδια έφερε με την οποία επιβεβαιώνει την επιβολή εφάπαξ «εύλογης αμοιβής» 2% στις συσκευές υπέρ των δικαιούχων πνευματικών έργων, σε όλα τα smartphones.

Ο ίδιος φόρος υπέρ τρίτων επιβάλλεται και στα tablets και στους φορητούς και επιτραπέζιους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Μάλιστα η φορολογία γίνεται βαρύτερη αφού η τροπολογία προβλέπει την επιβολή του τέλους του 2% σε όλους τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές ανεξαιρέτως!

Ο φόρος ήταν γνωστός ήδη από το καλοκαίρι του 2017, όμως με τροπολογία η κυβέρνηση έρχεται να τον εφαρμόσει παρουσιάζοντας το καλύτερο και πιο φιλομνημονιακό προφίλ στους Θεσμούς που αυτές τις ημέρες βρίσκονται στην Ελλάδα.

Αν και αρχικά ο νόμος προέβλεπε επιβολή του φόρου στις συσκευές με μνήμη άνω των 4gigabites, τώρα δεν υπάρχουν εξαιρέσεις και θα πληρώνουν όλοι ανεξάρτητα της μνήμης της συσκευής!

Επίσης, επιβαρύνονται επιπλέον με 6% οι ηλεκτρονικές συσκευές εγγραφής εικόνας και ήχου και οι ηλεκτρονικοί αποθηκευτικοί δίσκοι πάνω από 1 TB και με 4% οι φωτοτυπικές μηχανές, τα scanner, οι εκτυπωτές το χαρτί φωτοτυπίας και οι σκληροί δίσκοι μέχρι 1TB!

Είναι τρελά πράγματα αυτά που συμβαίνουν στη χώρα. 

Ας ελπίσουμε ότι θα τελειώσει κάποια στιγμή ο εφιάλτης των φόρων. Αν και δεν το βλέπω πολύ πιθανό γιατί από αυτούς που κυβερνούν η αύξηση των εσόδων βασίζεται μόνο στη φορολογία.

Πουθενά αλλού, γιατί δεν υπάρχει σοβαρό πλάνο ανάκαμψης της αγοράς με σημαντική μείωση φόρων.

Άρα δεν υπάρχει καμία αξιόπιστη προοπτική για την αγορά με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ…

Γιάννης Παπαγιάννης
fimotro

Πηγή

Share.