[ccpw id="136103"]

Και στο προηγούμενο βίντεο του Νοεμβρίου του 2017 ο Τσίπρας ήταν ο μόνος πρωταγωνιστής.

Υπήρχε βέβαια μια κυρία στο τέλος για να πει ότι το κοινωνικό μέρισμα είναι δίκαιο αλλά ο Τσίπρας μοίραζε μπουναμάδες στους συνταξιούχους, ο Τσίπρας έδινε επιδόματα στην ΔΕΗ και ο Τσίπρας έκλεινε το βίντεο λέγοντας «ήταν δίκαιο έγινε πράξη».

Άλλωστε το κόμμα του 2013 με τις 16 συνιστώσες είναι παρελθόν.

Ακόμα και οι «ήρωες» του 2015 με τον Βαρουφάκη, την Ζωή και τον Λαφαζάνη έχουν αρχίσει να ξεχνιούνται.

Άλλωστε ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα που στο προχθεσινό προεκλογικό βιντεάκι σημάδευε τα πλήκτρα του laptop σαν μπεκάτσες, απαντούσε σε τηλέφωνα που κανένας δεν είχε καλέσει και έστελνε το μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται φίληδες και τσακαλώτους.

Δεν χρειάζεται καν κόμμα (στο βιντεάκι δεν υπάρχει αναφορά στον ΣΥΡΙΖΑ).

Το μόνο που χρειάζεται είναι έναν ευκλεή ηγέτη, κάποιους ανώνυμους γραμματείς, σωματοφύλακες και μια καθαρίστρια οι οποίοι μαζί με τα μνημόνια θα θαφτούν μαζί του.

Στην πυραμίδα που θα οικοδομηθεί στην θέση που είναι σήμερα το Μαξίμου, μνημείο στο μεγαλείο του πρώτου αριστερού Φαραώ, που το μόνο που διατάραξε την γαλήνη του ήταν χθεσινό βαρόμετρο της Public Issue του υπενθύμισε το «κανένας προφήτης στον τόπο του».

Αυτή η πόρνη η κοινωνία αντί να αναγνωρίσει ότι σήκωσε το κεφάλι όπως λέει το βίντεο, μουλάρωσε στο βαρόμετρο της Public Issue και έφερε τον Αλέξη Τσίπρα στην θέση 6η θέση της δημοτικότητας των πολιτικών αρχηγών.

Μπροστά από τον Πάνο Καμμένο, αλλά πίσω από τον Βασίλη Λεβέντη και πολύ πιο πίσω από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που εκτός ότι έριξε σχεδόν double score στον Τσίπρα κέρδισε για πρώτη φορά τον Κανένα σαν επιλογή των Ελλήνων για καταλληλότερο πρωθυπουργό της χώρας.

Το βαρόμετρο της Public Issue ήταν ένα μνημείο αχαριστίας.

Αντί οι Έλληνες να ευχαριστήσουν την κυβέρνηση που έβγαλε την Ελλάδα από τα μνημόνια και την έβαλε στην επιτήρηση, μάλλον κατάλαβαν τι συμβαίνει, ότι επιτήρηση είναι μνημόνιο χωρίς δανεικά 86% δήλωσαν δυσαρεστημένοι από τον τρόπο που η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα προβλήματα της χώρας.

Θα ήταν βέβαια μια παρηγοριά ότι 76% των πολιτών είναι επίσης δυσαρεστημένοι για τον τρόπο που και η αντιπολίτευση αντιμετωπίζει τα προβλήματα της χώρας.

Αν δεν υπήρχε η υποψία ότι αυτό το 76% με τα «προβλήματα της χώρας» εννοεί τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το σημαντικότερο όμως στοιχείο του βαρόμετρου είναι ότι 56% των Ελλήνων θέλουν εκλογές.

Ότι 56% των Ελλήνων πιστεύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εκπλήρωσε την αποστολή του να ψηφίσει κάποια επιβαλλόμενα μέτρα χωρίς οι Μάου Μάου να αμοληθούν στους δρόμους και ο λόγος ύπαρξης του έχει εκλείψει.

Και ότι ο Τσίπρας έχει χρόνο για ένα ακόμα βίντεο. Στο οποίο το laptop θα είναι ακόμα πιο μεγάλο, η καθαρίστρια θα κλωτσάει το χαλί ακόμα πιο μακριά, οι ξένοι ηγέτες ακόμα πιο λαμπεροί και ο Τσίπρας περιστοιχισμένος από τα φετίχ της εξουσίας θα κρατήσει για τελευταία φορά μακριά την πραγματικότητα που στο bunker του Μαξίμου τον πλησιάζει με δρασκελιές.

Του Αντώνη Πανούτσου
liberal.gr

Πηγή