[ccpw id="136103"]

Ενδεχομένως αυτός που έγραψε κάπου στα κοινωνικά δίκτυα πως η Ελλάδα θα μπορούσε να έχει κάποια ελπίδα ανασυγκρότησης μόνο αν ίσχυε το εκλογικό σύστημα της Eurovision, όπου για κάθε χώρα ψηφίζουν οι κάτοικοι όλων των άλλων εκτός αυτών της ίδιας, να αποτύπωσε με ακρίβεια την ουσία των παθογενειών μας.


Το αποτέλεσμα βέβαια του παλαιότερου αλλά όχι δημοφιλέστερου και από το Champions League ευρωπαϊκού θεσμού δεν ήταν αρκούντως ενθαρρυντικό, καθώς για άλλη μια φορά επιβεβαιώθηκε η γοητεία που ασκούν στο σύγχρονο κοινό οι προκλητικές παραξενιές και η ροπή που αυτό επιδεικνύει στην ανάδειξη των εξαιρέσεων σε κανονικότητα.

Στα αχαρτογράφητα νερά της παράξενης εποχής που διανύουμε ένα θέμα που ίσως δεν έτυχε της δημοσιότητας που του αξίζει, είναι η αποκάλυψη από τη γερμανική εβδομαδιαία οικονομική επιθεώρηση Wirtsaftswoche κάποιων πτυχών του “ολιστικού” σχεδίου οικονομικής ανάπτυξης του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα.

Το WirtsaftsWoche δεν είναι κάποιo περιθωριακό οικονομικό περιοδικό αλλά η πλέον έγκυρη επιθεώρηση στην μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Κατά τις εκτιμήσεις υψηλόβαθμου αξιωματούχου της ΕΕ προς τον συντάκτη της WiWo: “Οι ελληνικές προτάσεις δεν αξίζουν ούτε το χαρτί πάνω στο οποίο γράφτηκαν“.

Κατά το δημοσίευμα:

“Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός των Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος παρουσίασαν μια αναπτυξιακή στρατηγική που ποντάρει μεταξύ άλλων στα ναρκωτικά…”.

Σύμφωνα με κύκλους της Ε.Ε., στο 75σέλιδο κείμενο αναφέρεται ότι η νομιμοποίηση της ιατρικής κάνναβης θα προσελκύσει επενδύσεις 1,5 δισ. ευρώ…”

Είναι προφανές πως το μυστικό “ολιστικό” σχέδιο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση έχει σαν βάση τις ιδέες του συμβούλου στρατηγικού σχεδιασμού του πρωθυπουργού κ. Καρανίκα περί της καλλιέργειας κάνναβης για θεραπευτικούς λόγους ως προκαλύμματος γιατί η μεγάλη αγορά βρίσκεται στη χρήση της για ψυχαγωγικούς λόγους…

Τούτο δεν πρέπει να προκαλεί καμιά έκπληξη καθώς το αποτύπωμα που αφήνει η εκάστοτε κυβέρνηση δεν αποτελεί παρά το “πορτραίτο” των χαρακτήρων που την συνθέτουν.

Κοινός παρανομαστής του πολιτικού υποκειμένου που συνθέτει την ελληνική αριστερά της ύστερης μεταπολίτευσης παραμένουν
…η επιδίωξη μιας αργομισθίας στο δημόσιο, μιας σύνταξης κοντά στα 50 και η διευκόλυνση της πρόσβασης στην “φούντα”.

Θεωρήστε το βέβαιο πως το επόμενο μεγάλο βήμα στον ελληνικό δρόμο για την οικοδόμηση του σοσιαλισμού μετά τη νομιμοποίηση της καλλιέργειας κάνναβης για φαρμακευτική χρήση θα είναι

…η διευκόλυνση της δωρεάν διανομής της μέσω συνταγογράφησης από το δίκτυο των ιατρών του εθνικού συστήματος υγείας…

Τουτέστιν με προκάλυμμα την θεραπευτική χρήση θα ανοίξουμε διάδρομο για την ψυχαγωγική χρήση της οποίας η ζήτηση είναι πολλαπλάσια.

Το σχέδιο παραγωγικής ανασύνταξης της χώρας κατά τις δεκαετίες του ‘80 και του ‘90 ήταν η επένδυση της “Αλουμίνας” στην Θίσβη η οποία δεν έγινε ποτέ.

Τώρα έχουμε αλλάξει επίπεδο. Είναι βέβαιο πως η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα λόγω της στρατηγικής σημασίας που αποδίδει στην καλλιέργεια της κάνναβης δεν θα είχε αντίρρηση στην οριοθέτηση Ελεύθερων Οικονομικών Ζωνών.

Στα τσακίδια λοιπόν Ελντοράντο και πάρκο του Ελληνικού” η Ελλάδα έχει “ολιστικό” σχέδιο:

Θα γίνουμε τα Ζωνιανά της υφηλίου…

Μην γελάτε 

  • αν είχαμε εκλέξει για κυβέρνηση εφοπλιστές το σχέδιο οικονομικής ανασυγκρότησης θα αφορούσε τις θαλάσσιες μεταφορές, 
  • αν είχαμε εκλέξει ξενοδόχους θα αφορούσε τον πολλαπλασιασμό των τουριστικών αφίξεων, 
  • αν είχαμε εκλέξει τύπους από τον τομέα της πληροφορικής θα αφορούσε κίνητρα για την δημιουργία μιας “Silicon Valley” στην Ελλάδα…

Εκλέξαμε τους Καρανίκες…

Το πλέον ενδιαφέρον είναι ότι κύκλοι του Υπουργείου των οικονομικών δεν διέψευσαν το δημοσίευμα. Το χαρακτήρισαν “Φαιδρό, αν όχι προσβλητικό και πέρα από κάθε όριο δημοσιογραφικής δεοντολογίας”.

Οι κύκλοι του Υπουργείου αναφέρουν πως “ο τίτλος του δημοσιεύματος είναι δηλωτικός και της άγνοιας των συντακτών του για την φαρμακευτική κάνναβη, αλλά και της αξιοπιστίας των αναφορών του περί της κρίσης που εξέφρασε “ανώνυμο, ανώτερο στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής” για το ολιστικό Σχέδιο Ανάπτυξης της χώρας”.

Ας μην έχουμε λοιπόν καμιά αμφιβολία, το μέλλον της χώρας βρίσκεται σε καλά χέρια. Η υπόθεση αν δεν ήταν για κλάματα θα ήταν για γέλια…

του Κώστα Στούπα
capital.gr

Πηγή