Το σκηνικό είναι έτοιμο: Από τη μία οι υπερασπιστές των αδυνάτων, οι σωτήρες των συνταξιούχων και από την άλλοι οι ανάλγητοι οι νεοφιλελεύθεροι.


Του αγώνα ηγούνται ο Πρόεδρος Προκόπης, τα προκοπάκια και φυσικά οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. 

Το σκεπτικό είναι απλό:

Να ξεχάσουμε αυτούς που διόριζαν μέχρι και τα δέντρα στο δημόσιο κι εκείνους που υπέγραψαν τη μείωση των συντάξεων.

Κι όπως πάντα οι συνήθεις ύποπτοι για όλα είναι οι… νεοφιλελεύθεροι, οι οποίοι, κατά τον Πρόεδρο Προκόπη, απειλούν ακόμη και την Δημοκρατία.

Κι εδώ, όμως, το τι συμβαίνει είναι προφανές:

Καταλαβαίνουν ότι αυτό που θα συμβεί δεν έχει προηγούμενο και προσπαθούν να βρουν διέξοδο. Κάπου, δηλαδή, να ρίξουν το φταίξιμο.

Αφού λοιπόν οι αγορές δεν πρόκειται να ανεχτούν μία νέα εκτόξευση των κρατικών δαπανών, πυροβολούν τις αγορές!

Άρα;

Κατά τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο οποίος εκλέχτηκε με σημαντική πλειοψηφία, οι αγορές απειλούν την Δημοκρατία.

Το ερώτημα είναι τι θα έπρεπε να κάνουν οι αγορές για να μην απειλούν την Δημοκρατία. 

Η αλήθεια είναι ότι μία… σεισάχθεια κι ένα νέο δάνειο καμιά 200αριά δισεκατομμύρια ευρώ δεν θα μας έπεφτε άσχημα. 

Αλλά, υπάρχει κι αυτή η… τρόικα εσωτερικού, η οποία δεν αφήνει τους οπαδούς του φιλελευθερισμού με το ανθρώπινο πρόσωπο να δουν τα όνειρά τους να γίνονται πραγματικότητα.

Στο μεταξύ η Ελληνική Πολιτεία δεν ασχολείται με θέματα όπως η υπογεννητικότητα και η αλλαγή συσχετισμών στην ευρύτερη περιοχή μας λόγω ακριβώς του δημογραφικού προβλήματος.

Βλέπετε, οι κορυφαίοι εκπρόσωποί της καταναλώνουν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους σε σημαντικότερες ενέργειες, όπως το κυνήγι του Μινώταυρου του νεοφιλελευθερισμού, όπως στο παρελθόν οι ευγενείς στις Αυλές της Ευρώπης ξεκινούσαν ολόκληρες εκστρατείες για να κυνηγήσουν πάπιες ή αλεπούδες.

Το 2050 ο πληθυσμός της χώρας θα είναι από 8,3 ως 10 εκατομμύρια, όταν οι Τούρκοι θα ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια. Επίσης, ο ένας στους τρεις Έλληνες θα είναι άνω των 65 ετών, όταν το σημερινό ποσοστό είναι 21% και το 1951 ήταν… 7%. Να σημειώσουμε ακόμη ότι οι νέοι κάτω των 14 ετών θα είναι 12 – 14,8%, από 15% που είναι σήμερα και 28% που ήταν το 1951.

Όλα αυτά μας λένε ότι η Ελλάδα είναι μία χώρα που γερνάει και που αν δεν βρεθούν λύσεις θα κινδυνεύσει σοβαρά στο μέλλον.

Και τι βρίσκουν να πουν έναντι όλων αυτών οι… ηγέτες μας; Ότι φταίνε οι νεοφιλελεύθεροι και οι αγορές!

Στο επόμενο διάστημα οι «μάχες χαρακωμάτων» θα συνεχιστούν.

Με τους λαϊκιστές να θέλουν να ανοίξουν τα άδεια κρατικά ταμεία και να δοθούν συντάξεις και τους Έλληνες πολίτες να κινδυνεύουν να ζήσουν ένα νέο 2015. 

Ο μόνος τρόπος για να ικανοποιηθεί ο Πρόεδρος και να μην ασχολούνται μαζί μας οι αγορές είναι να υψώσουμε τείχη, να φύγουμε από την ΕΕ και άλλους οργανισμούς και να κάνουμε έτσι ό,τι θέλουμε στο σπίτι μας.

Είναι το μόνο περιβάλλον στον πλανήτη που οι πολιτικοί μπορούν να συμπεριφέρονται σαν Αγιοβασίληδες. 

Όπως, δηλαδή, έγινε και στην Βενεζουέλα, όπου όλοι οι εργαζόμενοι είναι πλέον και επισήμως εκατομμυριούχοι. Όχι φυσικά σε δολάρια στο εξωτερικό, όπως διάφορα μέλη του καθεστώτος, αλλά στο τοπικό νόμισμα…

Θανάσης Μαυρίδης
liberal.gr

Πηγή

Share.