Έστω ότι είσαι τεχνοκράτης-οικονομικό στέλεχος σε μια μεγάλη εταιρεία του εξωτερικού και σε καλεί το διοικητικό συμβούλιο για να καταθέσεις τις προτάσεις σου σχετικά με το επενδυτικό πρόγραμμα της.

Αν πρότεινες την Ελλάδα ως χώρα προορισμού ενός σημαντικού μέρους των κεφαλαίων, το πιθανότερο θα ήταν εκείνη τη στιγμή να μην προλάβεις να μετρήσεις τα… σκαλιά ή να βρεθείς στην κύρια είσοδο σε ελάχιστα δευτερόλεπτα δια της μεθόδου της… επανακούμβησης!

Εκθέτοντας τα… πειστήρια για τη μη ανάληψη ρίσκου στη χώρα μας, ξεκινάς από τα βασικά. 

Το πρώτο και σημαντικότερο στοιχείο είναι ότι έχεις να κάνεις με ανθρώπους που δεν έχουν δουλέψει παραγωγικά στη ζωή τους ποτέ.

Άλλο από το να κλείνουν δρόμους και να εκφράζουν με αυταρέσκεια την ικανοποίησή τους για τα… καλά του Μαρξισμού, δεν ξέρουν να κάνουν στη ζωή τους.

Κατά δεύτερον, σε μια χώρα όπου κυριαρχούν ο κρατισμός κια οι ανώμαλες συνδικαλιστικές καταστάσεις, η όποια επένδυση έχει υψηλό ρίσκο και μειωμένη αποδοτικότητα.

Μετά πάμε στο κρίσιμο σκέλος της φορολογίας…

Σήμερα στην Ελλάδα, αν είσαι… καπιταλιστής και συμμετέχεις ως μέλος στο διοικητικό συμβούλιο μιας εταιρείας, πληρώνεις φόρο 29% και προκαταβολή φόρου 100% για την επόμενη χρονιά.

Επιπλέον, όταν έρχεται η ώρα της φορολογικής δήλωσης θα πληρώσεις φόρο μερίσματος 15% συν 10% φόρο αλληλεγγύης.

Στα προηγούμενα προσθέτουμε και τις ασφαλιστικές εισφορές, οι οποίες με το νόμο-έκτρωμα της σημερινής συγκυβέρνησης ανέρχονται στο 26,7% των αποδοχών.

Συνολικά έχεις χάσει τουλάχιστον το 90% του εισοδήματος σε φόρους και εισφορές!!! 

Αν μάλιστα είσαι ελεύθερος επαγγελματίας, υπάρχουν περιπτώσεις όπου για 100 ευρώ εισοδήματος, καλείσαι να πληρώσεις 110 ευρώ σε αυτούς που κυβερνούν!!!

Και όλα αυτά, πάνε στράφι γιατί κάποιοι έχουν αποφασίσει ότι θέλουν να στήσουν το κράτος της… Καρανικοκώσταινας με διορισμένους των 600 ευρώ και επιδοματούχους των 400 ευρώ!

Η σύγχρονη «μπανανία» της Ευρωζώνης.

Φτωχοποίηση και εξευτελισμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Ο συνδυασμός που… σκοτώνει!

Σήμερα, όποιος δεν μπορεί να εναρμονιστεί με την εγκληματική οικονομική λογική αυτών που κυβερνούν βρίσκεται με συνοπτικές διαδικασίες αντιμέτωπος με κατασχέσεις ποσών από τραπεζικούς λογαριασμούς, ενώ ήδη για οφειλές μερικών χιλιάδων ευρώ έχουν ξεκινήσει και πλειστηριασμοί από το Δημόσιο.

Έτσι, η φοροδιαφυγή αποτελεί λύση επιβίωσης για τους περισσότερους.

Αν μιλούσαμε για μια κανονική χώρα με λογικούς φόρους και ισορροπημένα εισοδήματα, τότε οι ποινές για φοροδιαφυγή θα έπρεπε να είναι ακόμη πιο αυστηρές.

Δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί ότι σήμερα ένας νοικοκύρης που βρίσκεται μέσα στο σπίτι του, καλείται να αντιμετωπίσει… κακοποιούς, κυριολεκτικά και μεταφορικά!

Ένας ψύχραιμος άνθρωπος, ένας νομοταγής πολίτης που ταυτόχρονα είναι και νοικοκύρης, μάλλον είναι εξαιρετικά δύσκολο να μπορέσει να αντέξει την πίεση που του ασκείται από τη ζώσα οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα στην ημεδαπή.

Αν αποφασίσει να είναι νομοταγής πρέπει να παραγγείλει και ένα… σκοινί για να κρεμαστεί!

Την ίδια στιγμή, διαβάζοντας για τις προσλήψεις αργόσχολων από τους σημερινούς καταστροφικούς τύπους, στην καλύτερη περίπτωση αισθάνεται κορόιδο και στη χειρότερη, μπορεί να βγει από τα… ρούχα του και να πάρει το νόμο στα χέρια του!

Αν μάλιστα καθημερινά βλέπει την τσέπη του άδεια και τη ζωή του να γίνεται κόλαση από κακοποιούς (κυριολεκτικά και μεταφορικά…), λαθρομετανάστες κλπ, τότε κάποια στιγμή δεν μπορείς να τον αποτρέψεις από ακραίες καταστάσεις.

Αυτή είναι η… ανάπτυξη που υπόσχονται κάποιοι, η οποία προέρχεται από τη ληστρική φορολογία.

Μέσα σε όλα αυτά, τα παραμύθια του… Τοτού, είναι απλά μια στιγμαία κωμική εκδοχή, λίγο πριν γίνει η… έκρηξη!

Ας ελπίσουμε ότι αυτή θα εκφραστεί πολύ σύντομα και με συντεταγμένο τρόπο στην κάλπη…

του Λουκά Γεωργιάδη
toxrima.gr

Πηγή

Share.