[ccpw id="136103"]

Ανάστατος ο κόσμος από την ανακοίνωση του Τραμπ ότι οι ΗΠΑ αποχωρούν από την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν και επαναφέρουν τις κυρώσεις κατά της Τεχεράνης.

Η Γαλλία, η Μεγάλη Βρετανία και η Γερμανία λυπούνται για την απόφαση του Αμερικανού Προέδρου αλλά δηλώνουν ότι θα εργαστούν για μια ευρύτερη συμφωνία που θα καλύπτει τις δραστηριότητες του Ιράν για τα πυρηνικά, το βαλλιστικό πρόγραμμα και τις διάφορες εξελίξεις σε περιφερειακό επίπεδο.

Αυτό το μήνυμα έστειλε ο Εμμανουέλ Μακρόν, ο οποίος προειδοποίησε ότι το καθεστώς μη διάδοσης των πυρηνικών όπλων κινδυνεύει.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίουο κος Τουσκ δήλωσε ότι η στάση του Τραμπ στο Ιράν και το διεθνές εμπόριο θα συναντήσει μια ενιαία ευρωπαϊκή προσέγγιση. Από την πλευρά της η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας κα Φεντερίκα Μογκερίνι δήλωσε από τη διεθνή κοινότητα να παραμείνει στη διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, παρά το γεγονός ότι ο Τραμπ ανακοίνωσε την αποχώρηση των ΗΠΑ.

Ο Ομπάμα είπε ότι αντιμετωπίζουμε δύο ενδεχόμενα πλέον: ή το Ιράν θα κάνει πυρηνικά όπλα ή θα πάμε σε πόλεμο!

Ο Ντόναλντ χαρακτηρίζει τη συμφωνία του Ομπάμα σάπια, καταστροφική και μεγάλη ντροπή, γιατί η υπόσχεση του Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας ότι θα έχει μόνο ειρηνικούς σκοπούς είναι μεγάλο ψέμα.

Η Τεχεράνη –είπε- αύξησε τον αμυντικό προϋπολογισμό της, κατασκεύασε νέους πυραύλους και χρηματοδοτεί τρομοκρατικές οργανώσεις όπως η Χεσμπολάχ, η Χαμάς, οι Ταλιμπάν και η Αλ Κάιντα. Δεν θα επιτρέψουμε είπε ο Αμερικανός Πρόεδρος σε ένα τέτοιο καθεστώς να έχει πιο θανατηφόρα όπλα!

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ επαναφέρει κυρώσεις που στοχεύουν τον πετρελαϊκό τομέα του Ιράν και τις συναλλαγές με την κεντρική του τράπεζα.

Ο Πρόεδρος του Ιράν, Χασάν Ροχανί χαρακτήρισε παράνομη αυτή την απόφαση και κατηγόρησε την Αμερική ότι ουδέποτε τήρησε τις δεσμεύσεις που ανέλαβε. Αυτό – είπε- είναι μια ιστορική εμπειρία για την Τεχεράνη. Ο Ροχανί ξεκινάει συνομιλίες με Ευρωπαϊκή Ένωση, Ρωσία και Κίνα και έδωσε εντολή στα στελέχη της πυρηνικής βιομηχανίας του Ιράν να είναι έτοιμα να συνεχίσουν την ανάπτυξη της πυρηνικής βιομηχανίας χωρίς κανένα περιορισμό.

Οι τιμές του πετρελαίου κατέγραψαν σήμερα το μεγαλύτερο ρεκόρ τα τελευταία 3,5 χρόνια μετά την αποχώρηση του Τραμπ από τη διεθνή συμφωνία. Οι τιμές πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου Brend αυξήθηκαν στα 76,75 δολάρια/ βαρέλι στο υψηλότερο επίπεδο που έφτασαν από το Νοέμβριο του 2014.

Παρά τα όσα γράφονται εγώ πιστεύω ότι ο Τραμπ θα πάει στο τέλος για βραβείο Νόμπελ. Όσο εξωφρενικό και αν φαίνεται, σκεφτείτε ότι εκεί που έλεγε πυραυλόπαιδο τη Βόρειο Κορέα και είχαν τεντώσει τόσο το σχοινί με τον Κιμ, που δεν κοιμόταν καλά ο κόσμος, τώρα επισκέπτεται την Κορέα ο Αμερικανός υπουργός των Εξωτερικών και πρώην αρχηγός της CIA και προετοιμάζει το έδαφος σε μια συνάντηση του Τραμπ με τον Κιμ που πιθανότατα θα αφήσει εποχή και θα παρουσιαστεί ως το μεγαλύτερο ειρηνευτικό βήμα. Θα δείτε, που και με το Ιράν θα θελήσει να φτιάξει μια δική του συμφωνία. Εκείνο που τον απασχολεί είναι να καταργήσει πλήρως την περίοδο του Ομπάμα την οποία χαρακτηρίζει καταστροφική. Και πολύ πιθανόν να το καταφέρει. Λέει πράγματα που αγγίζουν τα άκρα αλλά μετά κλείνει συμφωνίες αρκετά συμφερότερες για τις ΗΠΑ, χωρίς όμως να προχωρεί σε τρέλες. Πάρτε παράδειγμα το τείχος με το Μεξικό. Ούτε το τείχος έγινε, ούτε έβαλε δασμούς στους γείτονες μεξικανούς για το αλουμίνιο και το χάλυβα. Έλεγε διάφορα για τους Εβραίους και τις σχέσεις τους με τους Κλίντον αλλά τελικά τα βρήκε εκείνος με τον Νετανιάχου πολύ πιο δυνατά και ουσιαστικά. Αναγνώρισε τα Ιεροσόλυμα ως πρωτεύουσα του Ισραήλ. Και για πρώτη φορά κάρφωσε και πινακίδα που λέει πρεσβεία των ΗΠΑ…προσεχώς βέβαια! Μέχρι στιγμής βελτιώνει την Αμερικανική οικονομία, βήμα – βήμα, παρά το γεγονός κατηγορείται ότι είχε σχέσεις ή απειλούσε πορνοστάρ και την πλήρωσε για να μην τον κρεμάσει στα μανταλάκια.

Για μια ακόμη με επιβεβαιώνουν τα γεγονότα.

Η Γερμανία ενώ σπρώχνει την κοινωνία μας στην απόλυτη αποσύνθεση, στην οικονομική ισοπέδωση, στην αέναη φτωχοποίηση, συγχρόνως εφοδιάζει την Τουρκία με όπλα. Ενισχύει τον Ερντογάν και προωθεί την αναθεώρηση των συνόρων στα σύνορά μας. Είναι ηλίου φαεινότερον που το πάει το Βερολίνο, το οποίο θέλει να ελέγχει όλη τη χερσόνησο του Αίμου και έχει διαχρονικές ιστορικές σχέσεις με την Τουρκία. Όπως έγινε γνωστό η Τουρκία θα παραλάβει έξι γερμανικά υποβρύχια, πράγμα που αλλάζει τις ναυτικές ισορροπίες στο Αιγαίο. Η κα Μέρκελ που διέλυσε την Ελλάδα σε συνεργασία με τους δοσιλόγους των Αθηνών, πουλάει στον Ερντογάν 6 υποβρύχια, παρότι τον κατηγορεί ότι είναι δικτάτορας. Μπροστά στα λεφτά και τον πολιτικοοικονομικό έλεγχο το Βερολίνο δεν βάζει τίποτα. Η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει 6 υποβρύχια εναντίον της Ελλάδος και της Κύπρου. Έτσι αποδεικνύεται τι παιχνίδια παίζονται. Ο ίδιος ο κος Ρέγκλινγκ ομολογεί ότι το Βερολίνο θησαυρίζει από το ευρώ, όσο κανείς άλλος.

Την ίδια ώρα, οι Τούρκοι απειλούν ότι θα γεμίσουν την Ελλάδα με μετανάστες, πράγμα το οποίο ήδη κάνουν και οι Αλβανοί εκτός από την Ήπειρο και τη Θεσσαλονίκη ζητάνε πλέον και τη Φλώρινα, υποστηρίζοντας ότι οι Έλληνες τους έδιωξαν από τα εδάφη τους.

Ελπίζω τόσο ο κος Τσίπρας, όσο και ο κος Μητσοτάκης να καταλαβαίνουν τι σημαίνει συνεργασία και υποταγή με τις γερμανοκρατούμενες Βρυξέλλες. Ελπίζω να αντιλαμβάνονται που το πάνε οι Γερμανοί και οι δοσίλογοι των Αθηνών. Οι γερμανόφιλοι των Αθηνών.

Καλά πήγε η Τριμερής Αθηνών – Κύπρου και Ισραήλ. Εντός του 2018 αναμένεται να υπογραφεί η διακρατική συμφωνία για τον αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου EastMed. Η κατασκευή του αγωγού αναβαθμίζει τη γεωστρατηγική σημασία της τριμερούς συνεργασίας, καθώς θα αποτελέσει σημαντικό κρίκο στην αλυσίδα ενεργειακής τροφοδοσίας της Ευρώπης.

Πηγή