Το όραμά του για τη μεταμνημονιακή Ελλάδα και για τη στρατηγική, την οποία θα ακολουθήσει με στόχο να επανέλθει η χώρα στην κανονικότητα και στην ανάπτυξη, αποτύπωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνάντηση που είχε σήμερα το πρωί με φοιτητές του “Harvard Business School”, οι οποίοι βρίσκονται στην Αθήνα.


Κινούμενος εμφατικά στο μοτίβο που έχει χαράξει όσον αφορά στα σημεία-αιχμή του προγραμματικού λόγου της αξιωματικής αντιπολίτευσης και σχετίζονται με τις μεταρρυθμίσεις, την προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία νέων και καλύτερα αμειβόμενων θέσεων εργασίας, ο κ. Μητσοτάκης, απαντώντας στις ερωτήσεις φοιτητών του “Harvard Business School”, τόνισε σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, ότι πρωταρχικός στόχος του είναι η Ελλάδα να μετατραπεί σε μία φυσιολογική ευρωπαϊκή χώρα.

Παράλληλα, να φτάσει σε ένα επίπεδο ευημερίας, το οποίο θα μπορεί να υποστηρίξει, έχοντας δώσει λύσεις στα προβλήματα Δημοκρατίας και Θεσμών.

Σύμφωνα, πάντα, με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, που έβαλε στο στόχαστρό του το λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ και σημείωσε ότι η Ελλάδα πλήρωσε ακριβά την τριετή διακυβέρνηση Κουμουνδούρου-Ανεξάρτητων Ελλήνων, εστίασε στους νέους. 

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι στόχος του είναι να μπορεί η νέα γενιά να παραμείνει στην Ελλάδα, έχοντας στον ορίζοντά της δουλειές, οι οποίες θα κρατούν στον τόπο τους τους νέους. 

Ταυτόχρονα, αποτύπωσε σε ένα τρίπτυχο τομών τις άμεσες προτεραιότητες της δικής του κυβέρνησης, που σχετίζονται με:

-Την επιλογή από τον ίδιο των καλύτερων δυνατών συνεργατών, προκειμένου να… τρέξουν οι απαραίτητες αλλαγές είτε για τα ζητήματα της οικονομίας, είτε για την ατζέντα της καθημερινότητας.

-Το μεταρρυθμιστικό σοκ που έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία, ώστε να σταλεί σήμα και να πειστούν οι αγορές ότι όλες οι δεσμεύσεις προωθούνται με ταχύτητα.

-Τη μεγάλη μεταρρύθμιση στον ευαίσθητο τομέα της εκπαίδευσης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, απευθυνόμενος στους φοιτητές του “Harvard Business School”, έθεσε επί τάπητος τα σημαντικά πλεονεκτήματα της ελληνικής οικονομίας, φέρνοντας σε θέση πρωταγωνιστική τον τουρισμό. 

Για τον κ. Μητσοτάκη η μεγάλη πρόκληση είναι η ανάπτυξη της χώρας, με σεβασμό στο περιβάλλον, η υιοθέτηση στρατηγικής για την αγροτική ανάπτυξη, η μετατροπή της χώρας σε “logistic center”, μέσα από την εκμετάλλευση της στρατηγικής θέσης της στη νοτιοανατολική Μεσόγειο. 
Παράλληλα, ανάμεσα στις κεντρικές στοχεύσεις της “γαλάζιας” παράταξης και του προέδρου της, όπως αυτές ήρθαν στο προσκήνιο στο τετ α τετ Μητσοτάκη με φοιτητές του “Harvard” είναι η Ελλάδα να αποτελέσει μέρος της ψηφιακής επανάστασης και να προσελκύσει ξένες εταιρείες για επενδύσεις, με μέσο (μεταξύ άλλων) το πολύ καλό έμψυχο δυναμικό της χώρας.

Του Δημήτρη Γκάτσιου
capital.gr 

Πηγή

Share.