Το απόλυτο αίτημα, κύριε Τσίπρα, δεν είναι να μην κόψετε από τους συνταξιούχους τις συντάξεις που εσείς ψηφίσατε να μειώσετε από τον προσεχή Ιανουάριο.

Αλλά να επιστρέψετε τις συντάξεις στο ύψος που βρισκόντουσαν τον Ιανουάριο του 2009, πριν δέκα χρόνια. 

Μην κάνετε μισές δουλειές. Ή πείτε το ψέμα ολοκληρωμένο ή μη ξεκινήσετε να το λέτε.

Είδατε τι συνέβη στην Αργεντινή. Ρωτήστε και τον κ. Τσακαλώτο…

Κάνανε τα παπατζηλίκια τους όσο η Ελλάδα βρισκότανε σε μνημόνια, ήταν δηλαδή σε προστατευμένο περιβάλλον.

Έτσι, έβγαινε η κυρία Φωτίου και έλεγε για τα ντολμαδάκια και ο κύριος Κυρίτσης για τις κατουρημένες ποδιές.

Από τον Σεπτέμβριο δεν θα υπάρχουν τα επιτόκια της ντροπής των άθλιων τοκογλύφων.

Θα υπάρχει η μόνιμη απειλή για επιτόκια Αργεντινής ή Βενεζουέλας, έτσι για να έρθουμε πιο κοντά στην Λατινική Αμερική, την οποία τόσο θαυμάζει ο Αλέξης ο Τσίπρας ο σοσιαλδημοκράτης.

  • Θα λέει η κυρία Φωτίου για γεμιστά και οι αγορές θα μας δανείζουν με έναν ή δύο πόντους πιο ακριβά. 
  • Θα λέει ο άλλος για τις συντάξεις; 
  • Ότι θα ξεχειλώσουμε τις δημόσιες δαπάνες; 

Θα μας στέλνουν έπειτα οι αγορές το ραβασάκι με ένα επιτόκιο 8% ή 9% κι εμείς θα τρέχουμε τότε γονατιστοί να ζητήσουμε την βοήθεια του… Τόμσεν.

Μνημόνια θα λέμε και θα κλαίμε! 

Επειδή με το τέλος των μνημονίων θα έχει τελειώσει και το παραμύθι.

Όσο υπήρχαν τα μνημόνια μπορούσε κανείς να τα σκίσει, να τα αλλάξει με έναν νόμο κι ένα άρθρο, να υποσχεθεί για το μέλλον συντάξεις μαμούθ και κατώτερο μισθό ανάλογο με τον μέσο μισθό που παίρνουν οι άνθρωποι σε χώρες όπως η Ελβετία και η Γερμανία.

Με το τέλος των μνημονίων, οι κυβερνήσεις έρχονται αντιμέτωπες με τις αγορές. Κι οι αγορές, κύριε Τσίπρα, είναι αιμοβόρικες.

Θα δηλώνετε ότι θα ξανασκεφτούμε το θέμα των συντάξεων και μέχρι να βγείτε από το γραφείο σας στον διάδρομο θα μας έχει ήδη φτάσει ο λογαριασμός.

Εκτός κι αν δεν θα είστε εσείς κυβέρνηση τον Ιανουάριο του 2019 για να εφαρμόσετε τα μέτρα. Τότε μπορείτε να λέτε ό,τι θέλετε. Ιδίως αν είστε σε προεκλογική περίοδο.

Σε αυτές τις περιπτώσεις οι αγορές καταλαβαίνουν, έχουν κατανόηση. Ότι έχετε κι εσείς ένα εκλογικό σώμα να ικανοποιήσετε και θα πρέπει να το ταΐσετε με την ανάλογη τροφή.

Μην ξεχνάτε, κύριε Τσίπρα, εδώ ο Μωάμεθ έφτασε να υποσχεθεί Παρθένες σε αυτούς που θα έφταναν στον Παράδεισο. Σε μερικές τόσο αθώες υποσχέσεις, όπως η παροχή μίας ή δύο συντάξεων θα κολλούσατε εσείς;

Ούτε να το σκέφτεστε! Φλομώστε τους στο ψέμα!

Ξέρετε εσείς…

Θανάσης Μαυρίδης
liberal.gr

Πηγή

Share.