[ccpw id="136103"]

“Εφαψιες! Αυτή η μάστιγα των… θαλασσών.
Ηκουμπήθημεν υπό του καταφθάνοντος…”


Μετά τις θεαματικές επιδόσεις της ελληνικής κυβέρνησης στη φύλαξη των θαλασσίων μας συνόρων…, μετά τους εμβολιασμούς και τα “ακουμπίσματα” των πολεμικών μας πλοίων από τους απέναντι, ο φόβος για ένα θερμό επεισόδιο ήρθε… μάλλον για να μείνει!

Οργή και ανησυχία επικρατεί μεταξύ των Ελλήνων πολιτών, για τη στάση της Τουρκίας, την αντίδραση και τους χειρισμούς της κυβέρνησης μας…

Έτσι, έντονα προβληματισμένη εμφανίζεται η ελληνική κοινή γνώμη από τα όσα διαδραματίζονται τον τελευταίο καιρό στα Ελληνοτουρκικά δρώμενα, και το ενδεχόμενο ενός “θερμού” επεισοδίου μεταξύ των δύο χωρών, χωρίς καν να δίνει απολύτως καμία σημασία στις κορώνες Καμμένου και στα… γλυκανάλατα Κουβέλη…

Οι Έλληνες φαίνεται να θεωρούν την Τουρκία ως τον νούμερο “ένα” εχθρό της χώρας μας και μάλιστα με… έτη φωτός διαφορά από τον δεύτερο, την Αλβανία και τον τρίτο, την FYROM…

Στην ερώτηση, κατά πόσο θεωρούν ότι είναι πιθανό να απειληθεί η εδαφική μας ακεραιότητα τα αστεία τελειώνουν, όταν στη συζήτηση μπαίνει το κράτος με το όνομα “Τουρκία”! Εκεί, η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών απαντά πως απειλούμαστε, ενώ ελάχιστοι αφελείς δεν πιστεύουν σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο…

Όσο για τους άλλους δύο γείτονές μας στα βορινά, λίγοι είναι εκείνοι που πραγματικά πιστεύουν, πως από μόνες τους οι χώρες αυτές θα μπορούσαν να μας απειλήσουν… Σε συμμαχία όμως με την Τουρκία, τα πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν περίπλοκα!

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το υποθετικό ερώτημα, για το αν η ένταξη των χωρών αυτών στην Ε.Ε θα βελτίωνε τη στάση τους απέναντι στην Ελλάδα, όπου με περίπου 60% το “Ναι” κυριαρχεί για Αλβανία & FYROM, ενώ για το ενδεχόμενο η Τουρκία να γίνει μέλος της Ε.Ε., η κατάσταση αποδεικνύεται όχι και τόσο αισιόδοξη, με το 70% περίπου, να εκτιμά πως δεν πρόκειται να υπάρξει ποτέ ένα τέτοιο ενδεχόμενο!

Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών δηλώνει ευθέως, πως ανησυχεί ιδιαίτερα για την πιθανότητα ενός θερμού επεισοδίου από πλευράς Τουρκίας, ενώ ελάχιστοι είναι οι… αμέριμνοι.

Όλοι όμως έχουν θυμό με τη γειτονική χώρα, αλλά και μεγάλη απογοήτευση για την ανικανότητα της Ελληνικής Κυβέρνησης, ν’ αντιμετωπίσει την επιθετικότητα, τις απειλές και τις προβοκάτσιες των απέναντι, γνωρίζοντας, πως οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση θα είχε δείξει περισσότερο θάρρος, περισσότερη αξιοπρέπεια και σίγουρα λιγότερη οσφυοκαμψία που είναι και η δομική ασθένεια των δειλών!

Αυτά ως προς τα κατορθώματα του Τσίπρα και της αριστερής αγέλης, προς την έξω μεριά της χώρας, σε σχέση με την ασφάλεια και τη διαφύλαξη της εδαφικής της ακεραιότητας…

Θα ήταν ευχής έργο, να ήταν το μόνο, αλλά δυστυχώς για μας, η θηλιά που περάσανε στο λαιμό της κοινωνίας και των πολιτών… έχει δύο χοντρά και σφιχτοδεμένα συρματόσχοινα και αρκετά άλλα μικρότερης διαμέτρου, που όμως επίσης εμποδίζουν την αναπνοή και πνίγουν…

Έτσι, μετά την υλοποίηση των τελευταίων μέτρων, στο ασφαλιστικό και το φορολογικό, το 80% των Ελλήνων θα έχει το φέτος, εν έτει 2018, καθαρό ατομικό εισόδημα κάτω από 1.000 ευρώ. Δηλαδή, 7,5 εκατομμύρια Έλληνες πολίτες, σε σύνολο 9 εκατομμυρίων εργαζομένων και συνταξιούχων, θα έχουν καθαρές αποδοχές κάτω των 12.000 ευρώ ετησίως, ενώ οι χαμηλοί μισθοί στον ιδιωτικό τομέα οδηγούν, αντίστοιχα, σε εξαιρετικά χαμηλές συντάξεις στο μέλλον.

Μάλιστα, με βάση τα στοιχεία από το σύνολο των ασφαλισμένων, πιθανότητες να λάβουν σύνταξη άνω των 1.000 ευρώ, ύστερα από την αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων, έχουν ελάχιστες δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι σε σύνολο… λίγο πάνω από τα 2 εκατομμύρια ασφαλισμένους.

Οσοι καταφέρνουν να φθάσουν στη σύνταξη, θα δουν το συνταξιοδότημά τους να έχει υποστεί μειώσεις που θα ξεπερνούν το 50%, καθώς ο μηνιαίος μισθός των 1.500 & των 2.000 ευρώ, θα αντικαθίσταται από συντάξεις πολύ μικρότερες των 800 ευρώ…

Η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων έχει εσκεμμένα οδηγηθεί στη φτωχοποίηση και αν δεν υπάρξει ισχυρή πολιτική βούληση για θεαματική ανάπτυξη, τα πράγματα θα δυσκολέψουν και θα εκτραχυνθούν, φθάνοντας αισίως κάποια στιγμή στο όραμα του “Αλέξη Τσιπρα” για “Βενεζουελοποίηση” της χώρας με όλα τα συνεπακόλουθα!

Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, ένας στους τρεις Έλληνες βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας, με τους υπόλοιπους… απλά να περιμένουν τη σειρά τους.

Αυτή η κυβέρνηση που μας κατάντησε σε αυτό το χάλι, θέλει παράλληλα και να μας εξευτελίσει.

Αντί να προχωρήσουν σε πρωτοβουλίες ανάπτυξης της χώρας, αντί να προσκαλέσουν και να προκαλέσουν επενδύσεις στη χώρα, αντί να πολεμήσουν την ανεργία και την φτώχεια με όρους δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, αυτοί μοιράζουν….χαμόγελα και ειρωνεία.

Διάβασα το λεγόμενο “παράλληλο πρόγραμμα” αυτής της Κυβέρνησης. Θα έπρεπε όσοι το εμπνεύστηκαν να ντρέπονται.

Δουλειά θέλει ο κόσμος και όχι να του χαριστούν ψίχουλα ή αποφάγια, ούτε μπορεί να αποδέχεται ο Έλληνας πολίτης να τον καταγράφουν κάποιοι στα κιτάπια των ειδικών κέντρων… επιβεβαίωσης της φτωχοποίησης… πετώντας του από καμιόνια, μακαρόνια, ρύζια, γάλατα, χαρτιά τουαλέτας και άλλα καλούδια. 

Καταφέρατε, κύριοι της κυβέρνησης, να δημιουργήσετε αυτό που θέλατε και τώρα το παίζετε στο γήπεδο σας… Καραμουρτζούνης… που ήταν πασίγνωστος στους παλαιότερους -εκείνους της δεκαετίας του 1960, που ο Αδαμάντιος Καραμουρτζούνης που έστησε τους “χτιστούς κουμπαράδες” στους δρόμους των Αθηνών και όποιος ήθελε έριχνε μέσα τον οβολό του υπέρ των φτωχών συμπολιτών του… μάζευε τα χρήματα και οργάνωνε διανομές τροφίμων.

Κάθε Κυριακή γινόταν στην Αθήνα “το έλα να δεις”. Τρέχανε λεφούσια οι φουκαράδες και παίρνανε από τα χέρια του κου Αδαμάντιου την τσάντα που τους προσέφερε.

Σήμερα, 60 χρόνια μετά, το Κράτος ανέλαβε τον ρόλο του χτιστού κουμπαρά και ο Αλέξης το ρόλο του κου Αδαμάντιου…. αλλά όλως τυχαίως με άλλους σκοπούς!

Μετά τη φτωχοποίηση είναι πιο εύκολο να εξουσιάζει πεινασμένες μάζες ανθρώπων, για ένα πιάτο φαγητό και ένα ξεροκόμματο…´

Δεν αναγνωρίζω τον Έλληνα ρε γ@μωτο…

Απειλείται, πεινάει, καταληστεύεται και υποφέρει καθημερινά.., αλλά συνεχίζει να αντιμάχεται το αίσθημα αυτοσυντήρησης και επιβίωσης που έχει μέσα του ανεχόμενος το πολιτικό σκουπιδαριό που απειλεί και την ίδια του τη ζωή, έχοντας καταστρέψει ακόμα και τα τελευταία οχυρά του Εθνικού Συστήματος Υγείας…

Από την άλλη… ο Τσίπρας στον κόσμο του, διαμηνύοντας από το Καστελόριζο, πως βγαίνουμε επιτέλους από τα μνημόνια και θα γίνουμε πλούσιοι, δεν απειλούμαστε από κανέναν… και πως οι Τούρκοι κάποιες φορές δεν συμπεριφέρονται ως καλοί γείτονες, δημιουργώντας προβληματάκια, τα οποία όμως πάντα λύνονται με …αμοιβαίες υποχωρήσεις…

Έφερε δε το Καστελόριζο ως το ζωντανό παράδειγμα…. συνεργασίας των δυό λαών… καλώντας την Τουρκία να συνεχίσει… τις κινήσεις “καλής θέλησης”, που ενισχύουν τη φιλία μας!

Πάει να μας τρελάνει ο άνθρωπος, τη στιγμή που οι Έλληνες δεν νοιώθουν σε καμία περίπτωση ασφαλείς… υποφέρουν και κινδυνεύουν να χάσουν την υγεία… ή ακόμα και τη ίδια τη ζωή τους!

…και μη χειρότερα, σύντροφοι!

Του Θοδωρή Γιάνναρου
capital.gr

Πηγή