[ccpw id="136103"]
Το «επίμαχο» άρθρο 8 για την αναδοχή μπορεί να υπερψηφίστηκε από 161 βουλευτές, αλλά υπήρξαν και βουλευτές που πήγαν κόντρα στην κομματική γραμμή.

Αναδημοσίευση από: enikos.gr

Ας δούμε αναλυτικά ποιοι βουλευτές διαφοροποιήθηκαν και ποιοι απουσίαζαν από την ψηφοφορία

ΣΥΡΙΖΑ: Δύο ήταν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που διαφοροποιήθηκαν από την κομματική γραμμή. Ο λόγος για τον βουλευτή Ηρακλείου Γιάννη Μιχελογιαννάκη και τον βουλευτή Κιλκίς Θεόδωρος Παραστατίδης. Παράλληλα, απουσίαζαν η βουλευτής Α’ Πειραιά Γεωργία Γεννιά, ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Μάρκος Μπόλαρης, η βουλευτής Β’ Πειραιά Νίνα Κασιμάτη, ο βουλευτής Ιωαννίνων Γιάννης Καραγιάννης και η βουλευτής Λάρισας Άννα Βαγενά και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος. Επιπλέον ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής απουσίαζε από την ψηφοφορία καθώς δεν πρόλαβε να φτάσει έγκαιρα στη Βουλή, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων .

Νέα Δημοκρατία: Από τη Νέα Δημοκρατία τέσσερις βουλευτές υπερψήφισαν το άρθρο 8. Ο λόγος για τη βουλευτή Α’ Αθήνας Όλγα Κεφαλογιάννη, τη βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης Κατερίνα Μάρκου (ήταν και εισηγήτρια του κόμματος), τη βουλευτή Επικρατείας Νίκη Κεραμέως και τη βουλευτή Α΄ Αθηνών Ντόρα Μπακογιάννη.

Απόντες από την ψηφοφορία, ήταν οι πρώην πρωθυπουργοί Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής, ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο βουλευτής Επικρατείας Θεόδωρος Φορτσάκης, ο βουλευτής Β’ Αθηνών Νίκος Δένδιας, ο βουλευτής Β’ Αθηνών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης και ο βουλευτής Χαλκιδικής Γιώργος Βαγιωνάς. Επιστολική ψήφο έστειλαν τόσο ο βουλευτής Αττικής Μάκης Βορίδης και ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Μάριος Σαλμάς. Στην επιστολή τους ανέφεραν ότι θα καταψήφιζαν το άρθρο 8.

Δημοκρατική Συμπαράταξη: Το άρθρο 8 υπερψήφισαν 13 βουλευτές μεταξύ των οποίων η Φώφη Γεννηματά. Απόντες από την ψηφοφορία ήταν ο βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο βουλευτής Β’ Αθηνών Ανδρέας Λοβέρδος, ο βουλευτής Β΄Θεσσαλονίκης Γιώργος Αρβανιτίδης, ο βουλευτής Β’ Αθηνών Γιώργος Καρράς, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, ο βουλευτής Δωδεκανήσων Δημήτρης Κρεμαστινός και ο βουλευτής Σερρών Μιχάλης Τζελέπης.

ΑΝΕΛ: Από τους ΑΝΕΛ καταψήφισαν 5 βουλευτές. Υπέρ ψήφισαν ο βουλευτής Β’ Αθηνών Θανάσης Παπαχριστόπουλος και ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Κώστας Ζουράρις. Από την ψηφοφορία απουσίαζαν ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος και η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά.

ΚΚΕ: Από το Κομμουνιστικό Κόμμα απουσίαζαν τόσο ο γγ Δημήτρης Κουτσούμπας όσο και επτά ακόμα βουλευτές.

Τέλος από τους ανεξάρτητους βουλευτές απουσίαζε ο Χάρης Θεοχάρης.

Πηγή