Για το Μαξίμου, τον Τσίπρα, τον Παππά, τον Καρτερό και την υπόλοιπη “παλιοπαρέα”, ένας είναι πλέον ο εχθρός. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Δοκιμασμένο το κόλπο.

Κάποτε ήταν το Mega, τώρα ένας εφοπλιστής και ιδιοκτήτης ΜΜΕ.

Το παλιό βρώμικο σύστημα, που εχθρεύεται την “άδολη Αριστερά”. Οι νταβατζήδες της ενημέρωσης, η διαπλοκή και τα λοιπά χιλιοπαιγμένα και χιλιοτραγουδισμένα.

Μετά τον “οχετό”, υπό τη μορφή κυβερνητικής ανακοίνωσης, που βγήκε από το υπόγειο του Μαξίμου, ο ιδιοκτήτης του ΔΟΛ, αφού είχε μια ανταλλαγή μηνυμάτων και τηλεφωνημάτων με τον Δημ. Τζανακόπουλο σε ώρες ακατάλληλες για ανηλίκους, εξέδωσε μια ανακοίνωση στην οποία σημείωνε:

“Ουδεμία σχέση έχω με τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ έχω βοηθήσει την κυβέρνησή σας και στο πλαίσιο αυτό έχω συναντηθεί με τον κ. Τσίπρα πολλές φορές στο Μέγαρο Μαξίμου”.

Αν θέλετε την άποψή μου, μάλλον για προαναγγελία αποκαλύψεων μου κάνει εμένα η ανακοίνωση, αλλά ας μην προτρέχουμε.

Ας μείνουμε στα facts, που θα έλεγε και ο πρωθυπουργός.

Έχει συναντηθεί ο Β. Μαρινάκης πολλές φορές με τον Αλ. Τσίπρα; Μπα;

Υποθέτω, αν έλεγε παραμύθια ο εφοπλιστής, θα είχε σπεύσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να διαψεύσει την πληροφορία. Θα είχε στείλει ένα μήνυμα. Μια ανάρτηση στο Facebook, βρε αδελφέ.

Τίποτα όμως… Άρα, ισχύει. 

Γιατί λοιπόν συναντήθηκαν και μάλιστα πολλές φορές στο Μέγαρο Μαξίμου ο εφοπλιστής με τον Αλ. Τσίπρα;

Γιατί δεν ανακοινώθηκαν αυτές οι συναντήσεις;

Υπήρχε κάτι που έπρεπε να κρυφτεί; Πολλά τα μυστήρια.

Σε μια κανονική χώρα, με μια κανονική κυβέρνηση και έναν κανονικό κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο Δημ. Τζανακόπουλος θα είχε σπεύσει να διαλύσει τα μυστήρια, δίνοντας στη δημοσιότητα αναλυτικά όλα τα ραντεβού του κ. Τσίπρα, τις ημέρες και τις ώρες, αλλά φυσικά και τα θέματα που συζήτησαν οι δυο άνδρες.

Αυτά σε μια κανονική χώρα, με μια κανονική κυβέρνηση.

Αλλά τέτοια απάντηση δεν δόθηκε ποτέ.

Γιατί, προσέξτε!

Ο εφοπλιστής δεν λέει ότι γενικώς συναντήθηκαν, αλλά ότι συναντήθηκαν πολλές φορές, “στο πλαίσιο της βοήθειας που προσέφερε στην κυβέρνηση”… 

Τι βοήθεια προσέφερε στην κυβέρνηση; Ηθική; Ψυχολογική; Πολιτική; Οικονομική, μήπως; 

Λέω μήπως. Απάντηση δεν πήραμε…

Γιατί, αν έχει δίκιο στο δεύτερο, ότι δηλαδή συναντήθηκαν και μάλιστα πολλές φορές, μήπως έχει δίκιο και στο πρώτο; Ότι τους βοήθησε;

Γιατί δεν μας λύνει το μυστήριο ο κ. Τζανακόπουλος; Περίεργο δεν είναι;

Γιατί, βλέπετε, υπάρχει “βεβαρυμένο παρελθόν”. Γιατί μπορεί η συμπαθέστατη κ. Σβίγγου να δηλώνει ότι “αυτήν την κυβέρνηση δεν την κρατάει κανένας επιχειρηματίας”, αλλά τα μυστήρια είναι πολλά. Και παλιά…

Να, θυμήθηκα ξαφνικά εκείνα τα ραντεβού του κ. Τσίπρα, όταν ακόμα ήταν αρχηγός της αντιπολίτευσης, με τον Σταυρό Ψυχάρη. Και εκείνα πολλά ήταν τα ραντεβού. Τέσσερα τον αριθμό, αν δεν κάνω λάθος. Και εκείνα κρατήθηκαν μυστικά… 

Και όταν “Το Βήμα” δημοσίευσε το περιεχόμενο της συνομιλίας, το “υπόγειο ντιλ” δηλαδή για τη στήριξη του Σύριζα από το Συγκρότημα και την “άλωση” του Mega, έναντι εξυπηρετήσεων για τον δανεισμό του ΔΟΛ, πάλι δεν δόθηκε καμία διευκρίνιση… Ακόμα δεν έχει δοθεί.

Και ξαναγυρίζουμε στο σήμερα.

Βοήθησε ο επιχειρηματίας Β. Μαρινάκης την κυβέρνηση; Τι βοήθεια ήταν αυτή; Πολλά τα μυστήρια.

Στον δρόμο για τις εκλογές θα δούμε πολλά. Το πιο πιθανό είναι να ζήσουμε μια λασπομαχία άνευ προηγουμένου. 

Η υπόθεση Νοβάρτις ήταν μια πρόγευση για το τι μπορούν να σκαρφιστούν οι κυβερνώντες, για να στηρίξουν το βασικό τους προεκλογικό πυροτέχνημα.

Είμαστε το νέο και άφθαρτο. Μας πολεμάει το βρώμικο σύστημα της διαπλοκής…

Το κακό όμως για την “παλιοπαρέα” είναι πως, όταν επιλέγεις τον βούρκο σαν πεδίο της αντιπαράθεσης, τότε… όλα τα χτυπήματα είναι αποδεκτά.

Βούρκο δίνεις, βούρκο θα πάρεις.

Του Μανόλη Καψή
capital.gr

Πηγή

Share.