[ccpw id="136103"]

Σήμερα το πρωί στις 4 είχαμε ένα περίεργο επεισόδιο στο Αιγαίο που έθεσε σε συναγερμό τις ελληνικές δυνάμεις. Τουρκικό εμπορικό πλοίο ακούμπησε περιέργως κανονιοφόρο του πολεμικού μας ναυτικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Πάρι Καρβουνόπουλου το εμπορικό τουρκικό σκάφος πλησίασε από αριστερά την κανονιοφόρο Αρματολό στα ανοικτά της Μυτιλήνης και με ένα ελιγμό έπεσε πάνω στο ελληνικό πολεμικό. Αμέσως μετά έπλευσε με ταχύτητα προς την τουρκική πλευρά, προς τα τουρκικά ύδατα. Δεν έχει τραυματιστεί κανείς και από ό,τι φαίνεται δεν υπάρχουν ζημιές. Το επεισόδιο αξιολογείται ως ύποπτο.

Περνάμε στη χειρότερη και πλέον επικίνδυνη φάση του μνημονίου. Οι Ευρωπαίοι επιμένουν να κοπούν συντάξεις και αφορολόγητο. Ο Τσακαλώτος ομολογεί ότι θα υπάρχει αυξημένη επιτήρηση μετά το μνημόνιο. Τσακαλώτος και ΝΔ συμφωνούν ότι δεν λύνεται το πρόβλημα του χρέους. Και δεν υπάρχει καμία καθαρή έξοδος, ούτε καμία πολιτική ή άλλη διευκόλυνση από μέρους των εταίρων.

Ο Ευκλείδης ευθυγραμμίζεται με την άποψη του ΔΝΤ και λέει ότι έχει δίκιο για τη μείωση των συντάξεων. Ο Τσίπρας μέσα στην ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα της Μυτιλήνης και ενώπιον χλιαρού και μικρού ακροατηρίου έριξε τους τόνους και όλες τις ευθύνες για φορολογία στους θεσμούς.

Η κυβέρνηση σήπεται. Η ΝΔ δείχνει ότι θα βαδίσει το ίδιο μονοπάτι. Δεν έχει να πει τίποτα στον ελληνικό λαό. Δεν έχει να δείξει τίποτα άλλο πλην της μνημονιακής πορείας και απλά περιμένει να πέσει ο Τσίπρας.

Το μόνο που ενδιαφέρει πλέον τον Αλέξη είναι να πάρει ένα γερό ποσοστό στις εκλογές και να είναι μέσα στον έλεγχο του πολιτικού παιχνιδιού. Ξέρει ότι αυτά που έρχονται θα φθείρουν ταχύτατα τον Μητσοτάκη και την Μητσοτακική ΝΔ.

Όσο και αν φανεί υπερβολικό αυτό που λέω, ο Καραμανλής προθερμαίνεται. Πραγματοποιεί τριήμερη εκδρομή – περιοδεία στη Θράκη, όπου θα φιλοξενηθεί στο σπίτι του Ευριπίδη Στυλιανίδη. Όπως δείχνουν όλα τα πράγματα. Όπως δείχνουν όλες οι εξελίξεις. Η ιστορία θα χτυπήσει άλλη μια φορά την πόρτα του Κώστα Καραμανλή είτε για να ηγηθεί σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, είτε να αναλάβει κάποια στιγμή πρωτοβουλίες πραγματικές εθνικής ανασυγκρότησης. Να ευχηθούμε βέβαια αυτό να μη συμβεί μετά από εθνική τραγωδία.

Αν πάλι ο Κώστας Καραμανλής αρνηθεί το κάλεσμα της ιστορίας, τότε θα πρέπει να ξέρει ότι και η ιστορία θα τον διαγράψει πλήρως και θα τον αφήσει στη σκιά ενός συνταξιούχου περιπατητή στην περιοχή της Ραφήνας.

Ο πρωθυπουργός, κατά τη γνώμη μου, εγκαταλείπει σταδιακά την καταρρακτώδη ψευδολογία περί εκτοξεύσεων και απογειώσεων των δεικτών της οικονομίας, εγκαταλείπει όλες τις κορόνες και επιστρέφει στην πραγματικότητα. Βέβαια και χθες δεν απέφυγε να αναφερθεί σε χαμηλότερους τόνους στη σύγκρουση φωτός και σκότους, στην ηθική πορεία και στα ηθικά πρόσημα του ΣΥΡΙΖΑ αλλά εκτιμώ ότι προτίμησε ενώπιων των νησιωτών να πει κομμάτια της σκληρής πραγματικότητας και να πετάξει τις ευθύνες στους ξένους, χωρίς όμως να αναλάβει τις δικές του ευθύνες, της δουλικής εφαρμογής κατοχικού συμφώνου.

Γνωρίζοντας ότι η υπερφορολόγηση και τα υπερ- πλεονάσματα έχουν διευρύνει πλέον τη φτωχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας, υπογράμμισε ότι η φορολογική πολιτική είναι έμπνευση των θεσμών. Δηλαδή επέστρεψε τα επιχειρήματα των ξένων που ρίχνουν την ευθύνη στους Έλληνες πολιτικούς.

Μάλιστα, εκεί στη Μυτιλήνη, που δέχεται το τεράστιο βάρος του Μεταναστευτικού, ο Τσίπρας θύμισε στιγμές από την πρώτη συνθηκολόγησή του στις Βρυξέλλες λέγοντας ότι : «σφίγγουμε τα δόντια για να υλοποιήσουμε τις δεσμεύσεις της φορολογικής πολιτικής».

Τόσο ο Τσίπρας όσο και οι υπόλοιποι πολιτικοί απομακρύνονται με ταχύτητα φωτός από τον απογοητευμένο ελληνικό λαό. Ας μην έχουν αυταπάτες ούτε στο κυβερνητικό στρατόπεδο, ούτε στην αντιπολίτευση. Όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν πλέον ότι ο σημερινός πολιτικός κόσμος είναι υπεύθυνος σε πολύ μεγάλο βαθμό για την επώδυνη πορεία της ελληνικής κοινωνίας τα τελευταία 8 χρόνια και για πολλά έτη που θα ακολουθήσουν. Πολιτικοί και δημοσιογράφοι έπαιξαν ένα πολύ βρόμικο παιχνίδι σε βάρος ενός λαού τον οποίο παθητικοποίησαν. Μετά τη Δεξιά, η περίφημη ελληνική Αριστερά έπαιξε έναν εξίσου βρόμικο ρόλο αποδεχόμενη τον πλήρη έλεγχο των ξένων και εκχωρώντας ακόμη μεγαλύτερα τμήματα της ελληνικής κυριαρχίας στις γερμανοκρατούμενες Βρυξέλλες. Ναι, να ανήκουμε στην Ευρώπη αλλά όχι να είμαστε δούλοι και έρμαια των δανειστών και των Θεσμών.

Οι δικαιολογίες, όπως : «τι να κάνουμε, θα πτωχεύαμε, τι να κάνουμε, είμαστε μικρή χώρα» θα καταγραφούν από τους ιστορικούς του μέλλοντος ως επιχειρήματα αδύναμων, ανεπαρκών και ατάλαντων πολιτικών που το κύριο χαρακτηριστικό τους ήταν η ασυνεννοησία και η βουλιμία.

Ο πόλεμος με την Τουρκία είναι αναπόφευκτος, είτε ο Ερντογάν είναι στο τιμόνι της, είτε κάποιος άλλος. Η Τουρκία θέλει να επεκταθεί με τον Α ή Β τρόπο. Στην Τουρκία επικρατούν δυνάμεις ακροδεξιές και φανατικοί οπαδοί του Ισλάμ.

Την ίδια ώρα, αυτή και την επόμενη χρονιά ξεκινάει μία πιο επώδυνη φάση φτωχοποίησης στην Ελλάδα. Πράγμα που σημαίνει πιο ευάλωτη άμυνα και πιο διασπασμένη και απογοητευμένη κοινωνία. Ταχύτατα πρέπει να πάμε σε πρόωρες εκλογές και στη συνέχεια να υπάρξει ευρύτατη εθνική συνεννόηση. Τα Δεξιά και Αριστερά τελείωσαν. Όπως και η σύγκρουση του αριστερού φωτός με το σκότος του παρελθόντος και της διαπλοκής. Πολιτικοί θεατρινισμοί και ανούσιες ηθικολογίες πάνε στην πάντα, μπροστά στους κινδύνους που έρχονται. Οι Τούρκοι διεξήγαγαν όπως κάθε χρόνο τη μεγάλη αποβατική άσκηση ΕΦΕΣΟΣ, στην οποία πήραν μέρος και δυνάμεις των Σκοπίων, Αμερικανοί και Σαουδάραβες. Αυτά για όσους ήταν πολλοί εύκολοι στο θέμα της αναγνώρισης των Σκοπίων.

Ο κομμουνιστής και δεξιοφάγος Ευκλείδης Τσακαλώτος άρχισε πλέον να συμφωνεί με τη ΝΔ, πέραν του γεγονότος ότι συνεχώς τονίζει ότι θα έχουμε αυξημένη επιτήρηση μετά τη λήξη του μνημονιακού προγράμματος. Άρχισαν να λέγονται διάφορες αλήθειες, για να μην βρούμε μπελάδες αργότερα.

Επίσης, ο αριστερός υπουργός Οικονομικών μεταξύ άλλων επισήμανε ότι το ΔΝΤ έχει ένα δίκιο όσον αφορά τη μείωση των συντάξεων.

Ο πρωθυπουργός αρχικά έμεινε αρκετές ώρες στη Λήμνο και στη συνέχεια μετέβη στη Μυτιλήνη, όπου όλα τα μαγαζιά και όλες οι δραστηριότητες παρέλυσαν από τη μεγάλη απεργία. Εκεί άκουσε και διάφορα σχολιανά από κατοίκους, κάποιος του είπε σε καμάρωνα και εσύ μου έκοψες τη σύνταξη.

Βέβαια, χιλιάδες καμαρώνανε τον Αλέξη και τώρα τον ακούνε να τους λέει: τι να κάνουμε, οι θεσμοί τα αποφασίζουν όλα, αποδεχόμενος την υπαλληλική πρωθυπουργική ιδιότητά του και το γεγονός ότι υλοποιεί οδηγίες ξένων.

Ο πρωθυπουργός χαμήλωσε κάπως τους τόνους αλλά δεν απέφυγε να βάλει στο λόγο του και μια ουγκιά της άρνησής του να συνδιαλλαγεί με ανθρώπους της νύχτας ή με ολιγάρχες. Βέβαια, σε αυτή την αποστροφή του λόγου του, όπως συνηθίζει, κοιτάει κάπου στον ορίζοντα, για να μην συναντά το βλέμμα του τα βλέμματα απορούντων ακροατών. Γιατί σκέφτεται ο άλλος, τα πρόστιμα του Σαββίδη, τις νυχτερινές συναντήσεις στο Μαξίμου και όλα αυτά τα οποία έρχονται στο φως και λίγο πολύ δεν διαψεύδονται, αφού η εξουσία πάντα φθείρει και διαφθείρει.

Πάντως ρίχνει πλέον κάποιες γέφυρες συνεννόησης και αυτό δεν είναι κακό ούτε για την Αριστερά, ούτε κυρίως για την πολιτική ζωή του τόπου. Πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορεί να υπηρετεί την κανιβαλίστικη νεοφιλελεύθερη πολιτική που επιβάλλεται στην Ελλάδα, απλά και μόνο για να κατέχει την εξουσία.

Το ίδιο, θέλω να πω και προς τον κο Μητσοτάκη που προσπαθεί να χαλαρώσει και να εφησυχάσει τους δημοσίους υπαλλήλους και όλους τους Έλληνες για τον ερχομό του στην εξουσία, προσπαθώντας να πείσει ότι αυτός δεν θα εφαρμόσει την ανθρωποφαγική πολιτική του μνημονίου. Δυστυχώς, λέει ψέματα. Πολιτικός που απολύει καθαρίστριες από Υπουργείο, λέγοντας να γίνουν επιχειρηματίες, πολιτικός που λέει ότι θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις που ήδη φτωχοποίησαν 5 εκατομμύρια Έλληνες και έριξαν τη χώρα στο ακρωτήριο Χορν των εθνικών κινδύνων και στη βουλιμία των γειτόνων, πολιτικός που αρνείται ακόμα και στην αντιπολίτευση να ψέξει και να στηλιτεύσει τους δημιουργούς των μνημονιακών κρεματορίων δεν μπορεί να έχει καλή τύχη και αποδοχή. Τα πεζοδρόμια που δεν ξηλώθηκαν επί Τσίπρα, θα ξηλωθούν επί Μητσοτάκη αν συνεχιστεί η υπερφορολόγηση και η αφοσίωση της ΝΔ, στα προνομοθετημένα, στην απόδοση υπερπλεονασμάτων και σε όλα αυτά τα μέτρα που διαλύουν την κοινωνική σύνθεση. Πρέπει να γίνει αντιληπτό από τους κρατούντες πολιτικούς ότι επειδή δεν ήρθε ακόμα, επειδή δεν ήχησαν ακόμα οι κατσαρόλες και δεν υπήρξαν εικόνες Αργεντινής λόγω παθητικοποίησης, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να συμβεί αύριο.

Πηγή