[ccpw id="136103"]

Επεισόδια σημειώθηκαν την ώρα ομιλίας του Τσίπρα – Η αστυνομία έκανε χρήση χημικών και σπρέι πιπεριού – Σε κομματική γυάλα και παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης η ομιλία Τσίπρα – Κλειστά έμειναν από το πρωί όλα τα καταστήματα


Σε ασφυκτικό αστυνομικό κλοιό βρίσκεται ήδη η Μυτιλήνη, με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο νησί, καθώς και την ομιλία του στο 14ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο του Βορείου Αιγαίου.

Την ίδια ώρα πορεία πραγματοποίησαν κάτοικοι και επιχειρηματίες της Μυτιλήνης προς το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, όπου θα εκφωνούσε την ομιλία του ο πρωθυπουργός

Σημειωτέον, ότι η ομιλία ήταν προγραμματισμένη για τι 7:30 το βράδυ, αλλά ξεκίνησε με καθυστέρηση μιας ώρας και 15 λεπτών.

Όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η πορεία ήταν πρωτόγνωρη για το νησί, καθώς ο αριθμός των διαδηλωτών άγγιξε τα 3.000 άτομα.

Λίγο μετά τις 8:30, μερίδα συγκεντρωμένων προσπάθησε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό και να πάει προς το σημείο όπου θα πραγματοποιούνταν η ομιλία Τσίπρα, αλλά απωθήθηκαν αστυνομικές δυνάμεις. Οι διαδηλωτές «απάντησαν» με φωτοβολίδες αλλά τα πνεύματα ηρέμησαν μετά από λίγο με την παρέμβαση των πιο ψύχραιμων.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και σπρέι πιπεριού προκειμένου να διαλύσουν το πλήθος, ενώ σιγά σιγά οι διαδηλωτές άρχισαν να αποχωρούν. Λίγη ώρα αργότερα, επεισόδια εκδηλώθηκαν και στο χώρο του Τελωνείου Μυτιλήνης, μεταξύ νεαρών και αστυνομικών δυνάμεων.

Οι νεαροί προσπάθησαν να φθάσουν στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, την ώρα της ομιλίας του πρωθυπουργού, αλλά απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες έκαναν χρήση χημικών.

protothema

Πηγή