[ccpw id="136103"]

O Μάιος μας έφτασε εμπρός βήμα ταχύ, γιατί σύμφωνα με τον πρωθυπουργό και τον κο Γκουρία του ΟΟΣΑ πρόκειται να απογειωθούμε οικονομικά και σε αυτό θα συμβάλλει φαίνεται και η ελληνική διαστημική εταιρία, την οποία λειτουργούν κολλητοί του κου Νίκου Παππά. Ο κος Αλέξης Τσίπρας, του οποίου η πολιτική κλεψύδρα αδειάζει, επιχειρείς να δημιουργήσει ένα κλίμα ευφορίας. Μιλάει για εκπληκτική υπεραπόδοση πλεονασμάτων και φωνάζει ότι η Ελλάδα έγινε πρωταθλήτρια του κόσμου στις μεταρρυθμίσεις. Κάποιοι του είπαν φαίνεται ότι μπορεί έτσι να σκεπάσει τη νέα μείωση των συντάξεων, τη μείωση του αφορολόγητου και την υπερφορολόγηση που κατέκαψε την αγορά.

Αναδημοσίευση από: crashonline.gr

Ο κος Τσίπρας ζήλεψε τις ικανότητες του Δαβίδ Κόπερφιλντ και επιχειρεί πλέον, ενόψει μιας εκλογικής πανωλεθρίας να πείσει τους δυστυχείς της μνημονιακής περιοχής ότι όλα είναι καλά, ότι η λιτότητα δεν είναι πλέον απαραίτητη, ότι είμαστε ήδη μέσα σε διαστημόπλοιο, στο Κολούμπια και ότι πρόκειται να εκτοξευτούμε.

Ο εκπληκτικός ένοικος του Μαξίμου πιστεύει ότι γίνεται πιστευτός στη φάρμα του μνημονίου .υς ιθαγενείς φωνάζοντας ότι ήρθε η ανάπτυξη.

Την ίδια ώρα, βέβαια, όλοι λένε ότι ψάχνει για ημερομηνία εκλογών γιατί δεν αντέχει να πάει στις κάλπες με νέα μείωση συντάξεων και νέα μείωση του αφορολόγητου. Εξομολογείται πλέον σε όλους ότι όσα υπέστησαν οι Έλληνες είναι δικό του έργο και ότι κατάφερε υπεραποδόσεις και μεταρρυθμίσεις όσο κανείς άλλος. Ούτε η δεξιά.

Την ίδια ώρα βέβαια, που η Απριλιανής στόφας και ψυχοσύνθεσης κυβέρνηση μιλάει για υπεραπόδοση πλεονασμάτων και για καταιγιστικές μεταρρυθμίσεις, ο κος Γκουρία του ΟΟΣΑ, πολλοί αξιωματούχοι των Βρυξελλών μας λένε ότι ποτέ δεν τελειώνουν οι μεταρρυθμίσεις και ότι δεν υπάρχει περίπτωση να πάμε πίσω ούτε στη μείωση των συντάξεων, ούτε στο αφορολόγητο, ούτε σε όλα τα προαπαιτούμενα. Ο Μοσκοβισί, ο Γιούνκερ και τώρα ο Γκουρία μας είπαν καλά λόγια έχοντας ως απαραίτητο επίλογο το πικρό ποτήρι που λέει ότι όσα ψήφισε ο Τσίπρας θα γίνουν.

Αγκαλιά με τον ΟΟΣΑ ο Τσίπρας, ενώ παλαιότερα έλεγε και φώναζε αυτός και οι συνεργάτες του, ότι η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ είναι για πέταμα. Μη νομίζετε όμως ότι πρόκειται να αλλάξουν τα πράγματα επειδή ο Τσίπρας πετάει φωτοβολίδες. Ο ΟΟΣΑ ζητάει πάταξη της φοροδιαφυγής και νέα διεύρυνση της φορολογικής βάσης. Δηλαδή άπαντες οι αξιωματούχοι, οι θεσμοί ζητάνε πιο άγριο κυνηγητό. Δηλαδή ο Τσίπρας έκανε τη δουλειά του και θα πληρώσει στις εκλογές τα επίχειρα όσων έκανε.

Την ίδια ώρα, της πρωθυπουργικής ευφορίας, την ίδια ώρα που αυτός ο απίθανος τύπος λέει στο λαό να ευτυχεί και να ευδαιμονεί μέσα στο περιβάλλον που έφτιαξε, οι Τούρκοι ξεκινάνε καινούργιες ασκήσεις στο Αιγαίο και ο εκπληκτικός υπουργός των Εξωτερικών ομολόγησε στον Αλέξη Παπαχελά ότι δεν έιναι βέβαιος αν οι δύο στρατιωτικοί μας έπεσε σε παγίδα ή δεν ήταν προετοιμασμένη η σύλληψή τους.

Θέλω να πω ορισμένα πράγματα σήμερα για το πολιτικό περιβάλλον το οποίο ζούμε.

Θέλω να είμαι χρήσιμος, έστω και αν πολλές φορές οι κρατούντες ή οι αντιπολιτευόμενοι δεν θέλουν να ακούσουν τίποτα.

Η κυβέρνηση σήπεται και η πολιτική λειτουργία και εικόνα της θυμίζει πολιτικό πτώμα σε τυμπανιαία κατάσταση και προϊούσα αποσύνθεση. Παράγει δηλαδή τοξίνες, τόσο για τους πολίτες όσο και για τη Δημοκρατία.

Με μεγάλη προσοχή παρακολουθώ το καινούργιο επεισόδιο στην κόντρα μεταξύ της κυβέρνησης και του εφοπλιστή και προέδρου του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, τον οποίο έχουν ταυτίσει πλήρως με το ζεύγος Μητσοτάκη –Μαρέβα. Όπως όλοι γνωρίζετε το Μαξίμου έβγαλε μία επικριτική ανακοίνωση για τη ΝΔ, στην οποία σφήνωσε για μια ακόμη φορά τη λέξη Ναρκέμπορος. Ο κος Τζανακόπουλος υποστήριξε ότι ο κος Μαρινάκης τον πήρε μέσα στη νύχτα και τον απείλησε. Το ερώτημα είναι αν η απειλή εστρέφετο κατά της ζωής του ή κατά της οικογενείας του. Αυτό μπορούμε να το διαπιστώσουμε αν γίνει άρση του απορρήτου της τηλεφωνικής συνομιλίας. Εύκολα πράγματα. Ο κος Μαρινάκης είπε ότι τον πήρε για να μάθει ποιος είναι υπεύθυνος για τη λέξη ναρκέμπορος προκειμένου οι δικηγόροι του να προσφύγουν στη δικαιοσύνη για την υπεράσπιση της τιμής του. Αν αρθεί το απόρρητο της συνομιλίας και αυτό εύκολα διαπιστώνεται. Είχε δικαίωμα ο κος Μαρινάκης ως πολίτης να πάρει τηλέφωνο τον κο Τζανακόπουλο; Είναι παράνομο να πάρεις τηλέφωνο ένα κυβερνητικό αξιωματούχο και να τον ρωτήσεις ποιος ευθύνεται για προσβολή της τιμής σου; Έχει άβατο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και είναι υπεράνω κοινωνίας με πολίτες που θίγονται από ανακοινώσεις του Μαξίμου; Ο κος Τζανακόπουλος αποκάλυψε ότι για όλες τις ανακοινώσεις που εκδίδονται στο Μαξίμου, την ευθύνη έχει ο πρωθυπουργός είτε συνομιλεί σε συνόδους Κορυφής, είτε συνομιλεί με το Νατο, είτε έχει επαφές στο εξωτερικό, για όλα είναι υπεύθυνος ο Τσίπρας. Επομένως, ο Κος Τζανακόπουλος είπε εμμέσως πλην σαφώς μηνύστε ή παραπονεθείτε απευθείας στον πρωθυπουργό. Επίσης, η χρήση της λέξης ναρκέμπορος αποδίδεται πλέον στον κο Τσίπρα.

Το ερώτημα είναι: ο Τσίπρας έχει βγάλει απόφαση για τον Μαρινάκη;

Το ερώτημα είναι: ο Τσίπρας μετέχει τον ανακρίσεων;

Το ερώτημα είναι: Ο πρωθυπουργός κατευθύνει έρευνες για επιχειρηματίες και συμπεραίνει πριν αποφασίσει οποιοδήποτε όργανο της δικαιοσύνης;

Το εκπληκτικό είναι ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι αργά ή γρήγορα η δικαιοσύνη θα αποφασίσει αν ο χαρακτηρισμός ναρκέμπορος ήταν σωστός. Μου κάνει εντύπωση ότι ένας δικηγόρος αποδέχεται ότι μελλοντικά η δικαιοσύνη θα αποφανθεί αν ο χαρακτηρισμός είναι προσβλητικός ή όχι, δηλαδή δέχεται ότι το πρωθυπουργικό γραφείο της Ελλάδος πρόλαβε δικαστική απόφαση και προσέβαλε και συκοφάντησε την τιμή Έλληνα. Επίσης μου κάνει εντύπωση ότι ο κος Τζανακόπουλος ταυτίζει μία δίωξη με δικαστική απόφαση και αυτή η κυβέρνηση θεωρεί ότι διωκόμενοι επιχειρηματίες είναι απαραιτήτως και ένοχοι. Δηλαδή καταργείται το τεκμήριο της αθωότητας, καταργείται η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, καταργείται η έννοια κάθε ακροαματικής διαδικασίας και αναδεικνύεται ατμόσφαιρα σανταμικού ή κανταφικού ή απριλιανού καθεστώτος. Επίσης, υπάρχει μια απορία: γιατί η κυβέρνηση θα καταθέσει μήνυση και αγωγή σε Μαρινάκη και Κουρτάκη για εκβιαστικά δημοσιεύματα; Καταργείται η συνταγματική ελευθερία του Τύπου να φέρνει στο φως καταγγελίες πολιτών για τη λειτουργία κυβερνητικών οργάνων; Θεωρείται εκβίαση η δημοσίευση πληροφοριών που προέρχονται όχι από κουκουλοφόρους αλλά από καταγγέλλοντες διαπλοκή ή μίζες στους δημόσιους μηχανισμούς;

Αν αύριο το πρωί αθωωθεί πλήρως από τη Δικαιοσύνη ο κος Μαρινάκης πόσα εκατομμύρια, εκατομμυρίων πρέπει να αποζημιωθεί αυτός και η οικογένειά του για όλες τις βλάβες που υφίσταται ως άνθρωπος είτε είναι δεξιός, είτε είναι αριστερός. Όλη αυτή η επίθεση εναντίον του δεν επηρεάζει τα δικαστικά όργανα και τη δικαστική κρίση;

Πηγή