Δεν μπορούν να φυλάξουν τα νησιά μας, άφησαν τα Ιμια στους Τούρκους, και προσβάλουν κατά τον πιο χυδαίο τρόπο μια από τις μεγαλύτερες μορφές του 1821, την Μπουμπουλίνα, κάνοντας τη, τιμητικά λέει, υποναύαρχο!


Με αυτήν την απόφαση του υπουργείου Εθνικής Αμυνης, δεν ξέρεις ειλικρινά σε τι βαθμό η γελοιότητα ξεπερνά την πολιτική αθλιότητα, δεν ξέρεις αν πρέπει να κλάψεις ή να γελάσεις.

Δηλαδή τώρα η Μπουμπουλίνα είναι υφιστάμενη του Κουβέλη, του περίλαμπρου πολέμαρχου, ο οποίος κατάφερε να χάσουμε από τον ορίζοντα και τις γαλλικές φρεγάτες που θα παίρναμε, με την ασχετοσύνη του;

Η Μπουμπουλίνα βύθιζε τους Τούρκους ενώ οι Συριζανέλ που την … βραβεύουν πάνε στον πάτο την Ελλάδα. 

Έχουμε γίνει ο καρπαζοεισπράκτορας του Σουλτάνου κυριολεκτικά, είμαστε το ανέκδοτο του ΝΑΤΟ στρατιωτικά, υποχωρούμε σ’ όλα τα μέτωπα … ζήτω κραυγάζοντας, μας κατεβάζουν τις σημαίες και τα βρακιά όποτε γουστάρουν και για άλλοθι τυμβωρυχούμε στις πιο ιερές μορφές της ιστορίας μας; 

Ε, κάντε λοιπόν και τον Καραϊσκάκη επιλόχια! 
Δεν μπορεί να αντιληφθεί κανείς σε τι πνευματική κατάσταση ήταν αυτοί που σκέφθηκαν και υπέγραψαν αυτή την ιεροσυλία, και πραγματικά αναρωτιέται κανείς αν τίθεται ζήτημα ψυχικής ισορροπίας, και δυνατότητες χειρισμού των τόσο κρίσιμων εθνικών θεμάτων σε περίοδο τέτοιας κρίσης.
Αν απλή ανοησία και ακρισία άφησε να προχωρήσει ο … διορισμός της Μπουμπουλίνας σαν να ναι… Νοτοπούλου, ή θηλυκός Καρανίκας δηλαδή, πρέπει επειδή το κράτος έχει συνέχεια και τα γραπτά μένουν, να ανακληθεί εδώ και τώρα η απόφαση της ντροπής και να μην μείνει καν στα αρχεία. 
Να καεί, πριν σηκωθεί από τον τάφο της και τους κάψει η Αγία μορφή της Μπουμπουλίνας, όπως έκαιγε αληθινά τους Τούρκους, Μπουρλότοο!!

Στα σοβαρά τώρα, αυτή η υπόθεση δεν επιτρέπεται να παραμείνει έτσι. 

Ανεξάρτητα από τις οποίες παιδαριώδεις προθέσεις, ή κουτοπόνηρες συριζανελιές, κάποιος πρέπει να επιβάλει την ανάκληση της.

Ανθρώπινα τα λάθη, όσο ανεκδιήγητα κι αν είναι, άπαξ και διορθωθούν, άπαξ και ζητηθεί μια συγγνώμη από τον Ελληνικό στρατό και τον λαό για την αμετροέπεια.

Αν δεν μπορεί να το καταλάβει το υπουργείο, ας αναλάβει την πρωτοβουλια άμεσα η Πολιτεία στο ανώτατο επίπεδο της, καθότι είμαστε βέβαιοι, ότι τουλάχιστον η Προεδρία της Δημοκρατίας δεν είχε πληροφόρηση του τι ακριβώς συνέβει.

Ομως το να αναγνωρίζεις το σφάλμα δεν δείχνει υποχωρητικότητα αλλά εντιμότητα, και εδώ ο κ. Καμμενος καλείται να υπερβεί τα συνήθη αντανακλαστικά των πολιτικών και να πάρει πίσω τον … κωμικοτραγικό διορισμό μιας εθνικής ηρωίδας ως … υφιστάμενης του Κουβελη.

Δεν σηκώνει άλλη κουβέντα, να διαγραφεί ανεπιστρεπτί από τα εθνικά πρακτικά που λένε και στη Βουλή. Που δεν θα υπήρχε χωρίς την Μπουμπουλίνα.

YΓ: Έτσι για την Ιστορία… Γιατί αλήθεια έκαναν την Μπουμπουλίνα υποναύαρχο και όχι ναύαρχο , όπως έγινε έναν αιώνα μετά ο Παύλος Κουντουριώτης; Έχουμε και διακρίσεις φύλων ακόμη στη κυβέρνηση της ισότητας των οιονδήποτε φύλων; 
Υπενθυμίζεται ακόμη ότι την Λασκαρινα την είχαν κάνει ήδη Ναύαρχο οι Ρώσοι μετά τον θάνατο της, αναγνωρίζοντας την ως διεθνή φυσιογνωμία. 
Εκτός κι αν ο υποβιβασμός σε υποναύαρχο έχει την ταξική κατά ΣΥΡΙΖΑ σημασία. Βλέπετε η Μπουμπουλίνα έφαγε όλη την τεράστια για την εποχή περιουσία της αγοράζοντας πλοία, πολεμοφόδια και μαχητές για τον Αγώνα . Το κάνε δηλαδή ανάποδα!! 
Στις εποχές μας, κάποιοι πολιτικοί μπορεί να κάνουν περιουσίες αγοράζοντας πλοία και αεροπλάνα με λεφτά των φορολογουμένων! Κι όχι μόνον αυτό, αλλά δεν τα χρησιμοποιούν καν κατά των Τούρκων …

Θ.Αναστασιάδης
protothema

Πηγή

Share.