Ο Ευάγγελος Αντώναρος συνεχίζει το σφυροκόπημα της ΝΔ κάνοντας λόγο για 12 ή ακόμη και 15 εν ενεργεία βουλευτές που θα βρεθούν εκτός. Μεταξύ αυτών μάλιστα θα είναι, όπως γράφει, και πολύ γνωστά ονόματα. Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι ο κ. Αντώναρος, που έχει διαγραφεί από τη ΝΔ, μιλώντας στην εκπομπή της
Λίνας Κλείτου και του Γιώργου Μελιγκώνη δήλωσε ότι υπάρχει
«προβληματισμός αρκετών στελεχών που δεν θέλουν να ψηφίσουν τη Νέα
Δημοκρατία» με τα οποία συζητά για την δημιουργία νέου πολιτικού φορέα.
Στις συζητήσεις αυτές συμμετέχουν και οι επίσης διαγραμμένοι από τη ΝΔ
Κατερίνα Παπακώστα, η οποία παραμένει ανεξάρτητη βουλευτής και Νίκος
Καραχάλιος πρώην επικεφαλής Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ.

Η ανάρτηση του κ. Αντώναρου:

«Οι πληροφορίες μου δεν επιδέχονται καμιά αμφισβήτηση.

Τουλάχιστον 12 ― σύμφωνα με άλλους υπολογισμούς 15 ― είναι οι σημερινοί εν ενεργεία βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας τους οποίους σχεδιάζει να αποσύρει ”από ενεργές εκλόγιμες θέσεις στα ψηφοδέλτια” ο πρόεδρος του κόμματος. Ειτε με καρατόμηση, ειτε με μετάθεση στο Επικρατείας, είτε με υποσχέσεις για άλλες θέσεις.

Σ αυτό το στάδιο δεν θα αποκαλύψω ονόματα. Θα προσθέσω μόνο ότι στον κατάλογο αυτό περιλαμβάνονται όχι μόνο κορυφαία ονόματα αλλά και λιγότερο γνωστοί στο πανελλήνιο βουλευτές. Υπάρχει δε και ειδικός κατάλογος που περιλαμβάνει άλλα ονόματα που ενδέχεται να έχουν νομικές εμπλοκές μέχρι την ημέρα της κάλπης. Και δεν είναι ούτε λίγα, ούτε άγνωστα.

Τα κριτήρια που προσπαθούν να εφαρμόσουν οι εμπνευστές της λίστας αποκλεισμών είναι πολλά. Αλλά στην λίστα περιλαμβάνονται κι ονόματα ”αναπάντεχα” ― πέρα απ αυτά που αναφέρονται σε κυριακάτικα δημοσιεύματα. Άλλωστε τις δικές μου πληροφορίες τις έχω στη διάθεση μου εδώ και δέκα μέρες περίπου ― ήθελα απλά να τις τσεκάρω. ”Κάποιοι θα τρίβουν τα μάτια τους”, μου επιβεβαίωσε παλιό κομματικό στέλεχος.

Σφαγή θα γίνει .υς πρώτους επιλαχόντες. Το δε τρικ που θα εφαρμοσθεί είναι παλιό: σε όλους θα δίνεται μέχρι την τελευταία στιγμή η διαβεβαίωση ότι θα είναι στη λίστα ώστε να μην προλάβουν να πάνε αλλού. Και την τελευταία ημέρα της προθεσμίας υποβολής υποψηφιοτήτων θα κατατεθούν τα ονόματα που θα έχει επιλέξει η κομματική ηγεσία.

Για να εξασφαλισθεί δε η μυστικότητα της σύνταξης των καταλόγων υποψηφίων η ευθύνη έχει ανατεθεί σε στενό συγγενή του Μητσοτάκη».

. .

..

. . . ..

loading…

loading…Πηγή

Share.