Ο Καμμένος έχει δείξει και παλιότερα το μέγεθος της αμορφωσιάς του, αλλά ο …έγκριτος συνταγματολόγος, καθηγητής Πανεπιστημίου και …ακούνητος Πάκης δεν μπήκε στον κόπο να ανατρέξει στο google (δεν χρειάζεται καν να ανοίξει κάποια εγκυκλοπαίδεια) για να μάθει ποιο ήταν το επώνυμο της Μπουμπουλίνας ώστε να το αναγράψει στο ΠΔ;

Ακόμα,μπορεί να μην…ήξερε,αλλά γιατί δεν φρόντισε να ρωτήσει μήπως η ηρωίδα της επανάστασης του 1821 είχε λάβει κάποιον τιμητικό στρατιωτικό τίτλο, όπως τώρα που αποδεικνύεται ότι έχει λάβει το βαθμό του ναυάρχου επί τιμή και άρα ο “τίτλος” που της δόθηκε (υποναύαρχος)…συνιστά υποβάθμιση?

Κάνετε που κάνετε μια άθλια γραφικότητα,φροντίστε τουλάχιστον να είναι…σωστή!

‎ 

Ντίνος Ρούσσης
Διάβασε και αυτό για να δεις το μέγεθος της ξεφτίλας τους.

Γιώργος Στάθης 

αγράμματοι, σου λέω…

— ΟΤΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΙ

Με πρόταση του υπουργού Εθνικής Άμυνας εκδόθηκε Προεδρικό Διάταγμα στις 6-3-2018, με το οποίο απονεμήθηκε ο βαθμός του Υποναυάρχου επί τιμή, ο Πολεμικός Σταυρός Α΄ Τάξεως και το Μετάλλιο Εξαιρέτων Πράξεων στην ηρωίδα Λασκαρίνα “Μπουμπουλίνα”, 193 χρόνια μετά τον θάνατό της !

Όμως, προς γνώση του Πάνου και του Πάκη σημειώνεται, κατ΄ αρχήν, ότι σε επίσημα έγγραφα δεν χρησιμοποιούνται προσωνύμια, παρατσούκλια κλπ, δηλαδή π.χ. δεν μπορεί ν΄αποκαλείται ο Κολοκοτρώνης “Γέρος του Μωριά” και ο Καραϊσκάκης “Γιός της Καλογριάς”.

Η Λασκαρίνα Πινότση ήταν κόρη του Σταυριανού Πινότση και της Σκεύως (Παρασκευής) Κοκκίνη και έφερε επίσημα το επίθετο του πατέρα της. Το ανδρωνύμιο “Μπουμπουλίνα” ήταν επίκτητη, ανεπίσημη προσφώνηση, μετά τον δεύτερο γάμο της με τον Δημήτριο Μπούμπουλη.

Πληροφορούνται επίσης ο Πάνος κι ο Πάκης ότι, στην πραγματικότητα, ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΑΝ τη Λασκαρίνα απονέμοντάς της τον βαθμό του Υποναυάρχου, διότι της έχει απονεμηθεί ο βαθμός του ΝΑΥΑΡΧΟΥ πριν καν υπάρξει ελληνικό κράτος, αμέσως μετά τον βίαιο θάνατό της (22-5-1825), από την Ρωσική Αυτοκρατορία !

Σημειώνεται μάλιστα ότι είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ γυναίκα στον κόσμο, που τιμήθηκε με αυτό τον βαθμό, ενώ υποναύαρχοι υπάρχουν αρκετές.

Άντε, ανοίξτε και κανένα βιβλίο, ελληναράδες πολιτικοί της πλάκας !

Βασιλης Πολυχρονης
press-gr

Πηγή

Share.