Δεν θα αναφερθώ στους συνειρμούς που ξύπνησε ο τύπος που ανέβασε την ποδάρα του στο κενοτάφιο του Αγνωστου Στρατιώτη κι έπαιζε άνετος με το μπεγλέρι του.

Τους παρουσίασε ο Κοσμάς ο Βίδος στο άρθρο του, που πολύ σωστά κατέληξε ότι είναι ο θρασύς και άξεστος Ελληναράς της διπλανής πόρτας.
Εγώ θα πω για το συμπέρασμά μου για όσους ήταν γύρω απ’ τον Αγνωστο με το μπεγλέρι Ελληναρά, για εκείνους που τον είχαν δίπλα τους στη διαμαρτυρία. 
Εκείνοι λοιπόν, μόλις είδαν ότι η φωτογραφία έγινε viral κι άρχισε να σχολιάζεται, έσπευσαν να δηλώσουν ότι ο τύπος αυτός δεν είναι συνδικαλιστής και δεν δουλεύει στη ΔΕΗ. 
Ωραία λοιπόν, δεν είναι, καλά έκαναν και το είπαν.
Ναι, αλλά ποιoς είναι; 
Δεν ξέρει κανείς;
Συγνώμη κύριοι της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, αλλά ο Ελληναράς με το μπεγλέρι διαμαρτυρόταν μαζί σας. 
Πήγε μαζί σας κομπανία όλη την πορεία μέχρι τη Βουλή, ήταν πίσω απ’ το κεντρικό πανό σας, δίπλα στον Παναγιώτη Λαφαζάνη. 
Κυκλοφορούν βίντεο που το αποδεικνύουν. 
Και το ποδαράκι στο μνημείο το ανέβασε έχοντας εσάς γύρω του. 
Δεν είναι κάπως υποκριτικό να σπεύδετε να διαχωρίσετε τη θέση σας και να κάνετε λες και ο κύριος αυτός είναι ο Άγνωστος Χ για τον οποίο δεν έχετε ιδέα πώς βρέθηκε μαζί σας;
Δεν είναι υποκριτικό να αποποιείστε κάθε ευθύνη για το συμβάν που έλαβε χώρα στη διαμαρτυρία σας, από έναν τύπο που κανείς από εσάς δεν λέει πώς βρέθηκε να διαμαρτύρεται μαζί σας; 
Μα τι περίεργο πράγμα, αλήθεια, κανείς να μην ξέρει ποιoς είναι και τι ρόλο βαράει ο κύριος που πάτησε στο κενοτάφιο; 
Μήπως ο κύριος φύτρωσε απ’ το πουθενά; Μήπως είναι φάντασμα;
Για να μην πω για την τελευταία τοποθέτηση του Παναγιώτη Λαφαζάνη, που είπε ότι ο τύπος με το μπεγλέρι μπορεί να είναι προβοκάτορας. Σιγά μην είναι και πράκτορας της KGB κ. Λαφαζάνη μου, κι εσείς το τερματίσατε.
Οι συνδικαλιστές έφτασαν στο σημείο να πουν ότι είναι κακό που σχολιάζουμε τη φωτογραφία γιατί ο σχολιασμός αποπροσανατολίζει απ’ τον αγώνα τους. 
Συγγνώμη και πάλι κύριοι της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, αλλά ο κύριος με το μπεγλέρι ήταν μέσα στον αγώνα σας. 
Κι αν θέλετε ο αγώνας σας να μην σχολιάζεται για τέτοια περιστατικά, θα πρέπει να περιφρουρείτε τις διαμαρτυρίες σας, όπως κάνει το ΠΑΜΕ. 
Με την ίδια λογική θα μπορούσε κάποιος που είναι μαζί σας σε μια διαμαρτυρία να κατεβάσει τα παντελόνια του. 
Δεν θα του πείτε κάτι; Δεν θα τον συμμαζέψετε;
Είναι υποκριτικό. 
Και ταυτόχρονα είναι και ενδεικτικό της συμπεριφοράς μας απέναντι σε τέτοιες καταστάσεις. 
Αν ο Αγνωστος με το Μπεγλέρι είναι τυπικό δείγμα του άξεστου και αγενή Ελληνα, εκείνος που τον έχει δίπλα του και κάνει ότι δεν τον ξέρει είναι τυπικό δείγμα του ευθυνόφοβου Ελληνα, που, προκειμένου να πετάξει από πάνω του κάθε ευθύνη, κάνει την πάπια και τον ψόφιο κοριό.
ΥΓ. Είναι αυτό που πολύ εύστοχα περιγράφει και η σκηνή στην ελληνική ταινία «Το ξύλο βγήκε απ’ το Παράδεισο». Να πώς θα μπορούσε να γίνει η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ βερσιόν της.
-Ποιός ήταν αυτός στη διαμαρτυρία σας που πάτησε πάνω στο μνημείο, συνδικαλιστές;
-Δεν ξέρουμε κυρία μου, εμείς προσέχαμε τον Λαφαζάνη που πρόσεχε την Πολυχρονοπούλου που πρόσεχε την Ξανθοπούλου που μίλαγε με τη Γιαδικιάρογλου.
protagon

Πηγή

Share.