Το ζήσαμε κι αυτό. Μετά από το φιάσκο με τις «αόρατες» γαλλικές φρεγάτες, ο Μπάνος έκανε την ρελάνς του προάγοντας σε υποναύαρχο την … Μπουμπουλίνα!

Σπέρνοντας τον πανικό στους γείτονες εξ Ανατολών (αλλά και στον κυρ Φώτη που τον παρακολουθεί ασθμαίνοντας).

Σου λέει αφού δεν μπορώ να αποτρέψω τις τουρκικές βλέψεις στο Αιγαίο με σύγχρονα πλοία που δυστυχώς κοστίζουν, ας κάνω τον Ερντογάν να τρέμει ενθυμούμενος την ηρωίδα του ’21. 
Και άσε τον κυρ Φώτη να τρώει την σκόνη μου…
Τώρα, πως γίνεται μια κυβέρνηση που εξελέγη διότι μεταξύ άλλων υπόσχονταν κατάργηση της θητείας και άλλα τέτοια φιλειρηνικά, να σέρνεται πίσω από τον εθνοπρεπή στρατόκαυλο κ. Συγκαμένο, μόνο ένας ψυχίατρος (ή πρωκτολόγος), κατά προτίμηση αριστερός, θα μπορούσε να μας πει…
Πάντως, αν και κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο μέχρι και το ΦΕΚ της προαγωγής, εγώ ο ποταπός αν δεν δω τον Μπάνο ντυμένο Μπουμπουλίνα δεν πιστεύω τίποτα.
Και να ’ταν μόνο αυτό; Ποια χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας και αηδίες; Εδώ μιλάμε για καθαρή φαιδρότητα σε όλα τα επίπεδα και καθ’ άπασαν την επικράτειαν.
Μιλάμε για μια χώρα που τα ΜΜΕ της (και πολλοί απλοί πολίτες) ηρωποίησαν την 22χρονη που πέταξε το μωρό της στον ακάλυπτο διότι είναι … θύμα!
Ποιανού; Των γονιών της, του εραστή της, του διαχειριστή της πολυκατοικίας της, του Ντάφυ Ντακ… κ.ο.κ. 
Μιλάμε για την κοινωνία της συμπόνιας. Όπου μαζεύτηκαν δεκάδες άτομα (που κατά άλλα ψηφίζουν κιόλας) έξω από το νοσοκομείο για να χειροκροτήσουν την καημένη την κοπέλα, η οποία αν και δολοφόνος αφέθηκε αμέσως ελεύθερη, και η οποία βεβαίως, όπως είπε μέσω του δικηγόρου της, το σκότωσε διότι το αγαπούσε, και δεν ήθελε να κάνει έκτρωση! Κρίμα ήταν, φέρεται να είπε…
Τι να λέμε; 
Μιλάμε για την ίδια κοινωνία που στις αρχές της δεκαετίας του ’80 είχε ηρωποιήσει τον δολοφόνο και βιαστή (με αυτή τη σειρά) Παπαχρόνη, με εκατοντάδες κοπέλες να του στέλνουν ερωτικές επιστολές… κοπέλες που σίγουρα αργότερα εξελίχτηκαν στις «θρυλικές μπουτούδες» της Πλατείας Συντάγματος.
Τι άλλαξε από τότε; 
Εκτός από 3-4 μνημόνια και μπόλικους λαφαζάνηδες… τίποτα. Μια από τα ίδια.
Και έχεις και τους δυο στρατιωτικούς μας να λιώνουν ακόμη μέσα στις τούρκικες φυλακές. 
Μια είδηση που έχει περάσει τελευταία στις προτεραιότητες των δελτίων ειδήσεων, τα οποία αφιερώνουν περισσότερο χρόνο για την Αθηνά του Power of Love παρά γι αυτούς.
Αλλά το περίμενα. 
Όπως έγινε π.χ. και με κείνο το 18χρονο μοντέλο που πριν από καιρό συνελήφθη στο Χόνγκ Κονγκ, και σήμερα όλοι ξεχάσαμε το δράμα του… θυμόσαστε φαντάζομαι την περίπτωση. Που νόμιζε ότι κουβαλούσε κανταΐφι ή μπακλαβά (δεν θυμάμαι καλά) και όχι κόκα… 
Τι να γίνεται άραγε η καψερή; Λέτε να την κάνει συνταγματάρχη του πυροβολικού κανένας κυρ Φώτης, ζηλεύοντας την δόξα του υπουργού του;
Με αυτά και με αυτά οι μήνες περνάνε, και όπως λέει ο Αλέξης σύντομα βγαίνουμε από τα μνημόνια, κατόπιν δικών του ενεργειών.
Άσχετα αν όπως υποστηρίζει ο Τσαλακώτος οι αξιολογήσεις από τους «κακοί κσαίνοι τοκογλύφοι» θα ενταθούν και θα πυκνώσουν.
Επιβεβαιώνοντας εκείνον τον παππούλη στο Όρος που μου είχε πει «θα βγαίνετε από τα μνημόνια αλλά θα είναι σαν να μην βγαίνετε»…
Τώρα γιατί χαίρονται κάποιοι όψιμοι συριζαίοι (ναι, υπάρχουν και τέτοιοι) που βγαίνουμε από τα μνημόνια, Θεός και ψυχή τους, αφού για μένα τα πράγματα είναι απλά και κυρίως δυστοπικά. 
Διότι άντε και βγήκαμε… ποιος θα μας δίνει λεφτά; Εδώ σας θέλω.
Ας μας απαντήσει ο Αυτιάς… ή ο Ρωμανιάς.
Τέλος και για να μη ξεχνιόμαστε, ας θυμηθούμε και την περίπτωση του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού! Ενός οράματος που είχε ξεκινήσει ο Καπερνάρος των ΑνΕλ και ανέλαβε τελικά να το κάνει πράξη ο κ. Παππάς, ο οποίος όπως λέει, στέγνωσε την ψυχή του για την προκοπή του διαστήματος.
Ένα όραμα όμως που δεν συμμερίστηκε εκείνος ο αχάριστος «κομπογιαννίτης»που είχε διορίσει διαστημάρχη, και έτσι η υλοποίηση της κατάκτησης του διαστήματος καθυστέρησε λιγουλάκι μέχρι να βρεθεί αντικαταστάτης του. Και βρέθηκε! Όχι ο Κάτμαν, δεν μπορούσε. Ούτε ο Μίστερ Εθνικά Μπούτια.
Βρέθηκε όμως ένας λαμπρός επιστήμων, που εκτός από το ότι μας είχε έγκαιρα προειδοποιήσει για τους «κακοί κσαίνοι τοκογλύφοι» που λέγαμε, φέρεται να είναι και φανατικός οπαδός της επίπεδης γης! Ή τουλάχιστον έτσι μας λένε οι γνωρίζοντες το ακαδημαϊκό του έργο. 
Το αν θα πετύχει στο νέο πόστο του θα δείξει… και ας κοροϊδεύουν κάποιοι ότι δεν μας χρειάζεται Διαστημικός Οργανισμός αφού ούτε η ορεινή Ελβετία έχει υπουργείο Ναυτιλίας…
Και κλείνω αυτό το σημείωμα διευκρινίζοντας κάτι που απασχόλησε τα ΜΜΕ, τα σόσιαλ μίντια, και την κοινωνία μας τις τελευταίες μέρες. 
Αναφέρομαι στον τύπο με το μπεγλέρι και το ψαράδικο γιλέκο, που με το ένα πόδι πατάει στο κενοτάφιο μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη και με το άλλο μάτι κοιτάει το μέλλον…
Και τι δεν ειπώθηκε γι αυτόν; Πόση χολή δεν χύθηκε;
Μέχρι που βγήκαν οι αρμόδιοι της ΓΕΝΟΠ και ξεκαθάρισαν το θέμα: 
Δεν είναι εργαζόμενος της ΔΕΗ ο εν λόγω ιερόσυλος, είπαν με στεντόρεια τη φωνή… συμπληρώνοντας ψιθυριστά πως πρόκειται για συνταξιούχο της ΔΕΗ.
Αυτά… κι ας βγαίνει ο Δραχμαζάνης να μας λέει ότι πρόκειται για βαλτό τσιράκι και προβοκάτορα του Σαμαρά, και όχι αγωνιστή του φωτός όπως νομίζαμε…
Την αγάπη μου.
Strange Attractor

orthografos

Πηγή

Share.