Όλα καλά λοιπόν στη Νέα Δημοκρατία. Ο Κυριάκος ζητά εκλογές (είχε μήνες να ζητήσει), ο Κατσιαντώνης του Λεβέντη ετοιμάζεται να πάει στο μαντρί της Πειραιώς. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν απογείωση του κόμματος, οι βουλευτές ετοιμάζουν υπουργικά κοστούμια, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πνέει τα λοίσθια.

Όλα καλά επομένως δεν χρειάζεται να κάνουν κάτι περισσότερο από το να περιμένουν… Όταν πέσει το ώριμο φρούτο του Αλέξη θα σπεύσουν και θα το φάνε.

Άραγε είναι όντως τόσο καλά τα πράγματα στη ΝΔ ώστε ο Μητσοτάκης να ρισκάρει εκλογές που ναι μεν θα κερδίσει αλλά δεν ξέρει με τι ποσοστό;

Εμείς μαθαίνουμε για παράδειγμα ότι στο κόμμα γίνεται της κολάσεως. Μητσοτακικοί, Σαμαρικοί, Καραμανλικοί είναι όλοι στα κάγκελα.

Κάτι ξέμπαρκα στελέχη και βουλευτές ούτε που ξέρουν με ποιον να πάνε και ποιον να αφήσουν.

Αληθεύει π.χ. ότι η Ντόρα κάνει τα πάντα να μη γίνει πρωθυπουργός ο αδερφός της; Ή αν γίνει να διαρκέσει λίγο για να έρθει άλλος σωτήρας; Όπως π.χ. ένας νεαρός που δεν έχει το επώνυμο Μητσοτάκης αλλά είναι… Μητσοτάκης; Εννοούμε τον Κώστα Μπακογιάννη…

Αληθεύει ότι η Ντόρα έχει κάνει… κόμμα με τους καραμανλικούς; Εδώ έγινε πρόσφατα εκδήλωση καραμανλικών και βασική ομιλήτρια ήταν η Ντόρα Μπακογιάννη.

Τα ύστερα του κόσμου. Για να μην πούμε τις θερμές χειραψίες και τα καρφιά για την ηγεσία της ΝΔ.

Για να μην πούμε για το σκοτωμό που γίνεται σχετικά με το ποιοι θα είναι στα ψηφοδέλτια, ποιοι θα αποκλειστούν, ποιοι θα πάνε στους δήμους και τις περιφέρειες και άλλα πολλά.

Θα αποκλειστεί ο Νικήτας; Θα «φάει» ο Κυριάκος τον Βαγγέλη; Θα κάτσει ήσυχη η Ντόρα αν πάει για βουλευτής στα Χανιά;

Θα πάει ο γιος στο δήμο της Αθήνας; Ο Πατούλης θα είναι αντάρτης όπως και ο Σπηλιωτόπουλος;

Και ποιος θα πάει στην περιφέρεια Αττικής; Θα στηρίξει ο Κυριάκος μαζί με Φώφη τον Σγουρό;

Και ο Άδωνις τι σκέφτεται να κάνει; Ο Σαμαράς που μπορεί να φτάσει;

Και πολλά άλλα ερωτήματα και προβλήματα. Προσέξτε. Σε ένα κόμμα που προηγείται με καμιά 10αριά μονάδες διαφορά, που έχει απέναντί της τους τελειωμένους, που υποτίθεται ότι έχει σχέδιο για τη χώρα κ.λπ.

Φαντάσου να μην ήταν και όλα αυτά τι γκρίνια θα είχαμε.

Γι’ αυτό σας λέμε. Δεν είναι όλα τόσο ρόδινα και μην τρώτε παραμύθια. Εντάξει, να βγει πρωθυπουργός ο Κυριάκος. Αλλά να κάνει κι αυτός κάτι πριν τον φάνε λάχανο…

Πηγή

Share.