[ccpw id="136103"]

Άλλο ένα πανηγύρι, τον Μάιο, για δήθεν αριστερή ανάπτυξη και τέλος. Ο θίασος ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφει στο μόνο που ξέρει. Φορομπήχτες και αερολόγοι.


Δεν χρειάζονται ούτε πληροφορίες ούτε ειδική ανάλυση για το τι μας περιμένει. Μια ματιά σε αυτά που είπαν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, στην κοινοβουλευτική ομάδα, είναι αρκετή.

Ο Τσακαλώτος, ούτε λίγο ούτε πολύ, μας προϊδέασε πως μέχρι τον Αύγουστο (που θα βγούμε από το μνημόνιο) οι δανειστές θα φροντίσουν να μας ξεζουμίσουν όσο περισσότερο γίνεται. Και εμείς θα κρατάμε άμυνα (αν μπορούμε να το κάνουμε και αυτό) γιατί η έξοδος είναι το μοναδικό χαρτί που θα παίξει πολιτικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας, ως ειδικός στην αερολογία του ΣΥΡΙΖΑ, χειρίσθηκε τα ασυνάρτητα, για κάποιο αναπτυξιακό σχέδιο…, με κάποια αριστερά οράματα…, σε κάποιες (απροσδιόριστες) χρονικές στιγμές… με κάποιους επενδυτές στην τεχνολογία και την καινοτομία… ( γενικά και αόριστα) στοχεύοντας σε κάποιες βελτιώσεις στην παραγωγικότητα… και… και… και…

Όποιος αντέχει τα ακαταλαβίστικα του Τσίπρα ας ρίξει μια ματιά στα ομιχλώδη του… περί ανάπτυξης παρμένα από το (ανύπαρκτο προς ώρας) αναπτυξιακό σχέδιο.

Από εκεί και πέρα, ο θίασος “έπαιξε” και χθες τα σκηνοθετημένα περί ενστάσεων των 53 και αντιρρήσεων των σκεπτικιστών… του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με άλλα λόγια να αγαπιόμαστε… Να περνάει ο χρόνος δηλαδή, μέχρι να δούμε πότε και πως θα πάμε στις εκλογές.

Επόμενο ραντεβού, των συντρόφων, τον Μάιο στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ για να συζητήσουνε τι;

Το πλήρες αναπτυξιακό του ΣΥΡΙΖΑ (λέει), που υποτίθεται πως θα βάλει εμπρός ο Αλέξης Τσίπρας, μετά τον Αύγουστο όταν και εάν βγούμε από το μνημόνιο. Τι είναι όμως το αναπτυξιακό σχέδιο για το οποίο θα πανηγυρίσει ο θίασος τον Μάιο;

Ένα χαρτί που ζήτησαν οι δανειστές, για το τι θα κάνει η Ελλάδα εκτός μνημονίου ώστε η Επιτροπεία, 2018-2022, να έχει κάτι στα χέρια της να τραβάει τα αυτιά της ελληνικής κυβέρνησης.

Επί της ουσίας θα δούμε άλλο ένα συνονθύλευμα μπούρδας και αέρα, με αντιγραφές αναπτυξιακών στόχων (σοβαρών) χωρών που όταν λένε ανάπτυξη, εννοούν την ανάπτυξη.

Το χαρτί αυτό θα το χρησιμοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν περάσει στην αντιπολίτευση, για να λέει τι θα έκανε αν είχε μείνει στην κυβέρνηση. Και τι δεν κάνουν οι άλλοι που τον αντικατέστησαν…

Στο μεταξύ το αναπτυξιακό αερολογιών του ΣΥΡΙΖΑ (που για λόγους σκοπιμότητας θα παραμένει φάντασμα μέχρι τον Μάιο) θα παρουσιασθεί ως “μήλο της έριδος” στο πανηγύρι της Κεντρικής Επιτροπής, στη μάζωξη, του άλλου μήνα αφού οι 53 θα θελήσουν δήθεν να το αλλάξουν ή να το συμπληρώσουν και με άλλους αριστερούς στόχους… Σε δουλειά να βρισκόμαστε δηλαδή.

Με τούτα και με εκείνα θα φθάσουμε στον Ιούνιο για να κλείσουμε την τέταρτη διαπραγμάτευση και να προετοιμάσουμε την έξοδο από τα μνημόνια, ώστε στα μπάνια του λαού, τον Αύγουστο, να κατεβάσει ο ΣΥΡΙΖΑ τους χορευτές στο Σύνταγμα για τα τσάμικα της εξόδου…

Και επειδή Αυγουστιάτικα θα πήζουμε από τουρισμό, οι καφετέριες θα δουλεύουν στο φουλ, στα σουβλατζίδικα θα κρατάς τραπέζι… και όπως είναι φυσικό αρκετές χιλιάδες άνεργοι πτυχιούχοι θα προσληφθούν για γκαρσόνια, με 300 ευρώ και 3-4 ημέρες βάρδια στις ταβέρνες, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα χάσει την ευκαιρία να παρουσιάζει ανάπτυξη… με εντυπωσιακή (θα λέει) μείωση της ανεργίας…

Το κάνει και από τώρα. Έπεσε στο 20% από το 20,5% η ανεργία, μετά τον Ιανουάριο, μας λένε, όταν βρίσκουν την ευκαιρία. Και κρύβουν ότι τα νούμερα τα έφτιαξαν οι προσλήψεις φοιτητών, πτυχιούχων και άλλων ανέργων σε ουζάδικα, πιτσαρίες, σουβλατζίδικα και καφετέριες, λόγω της έναρξης της τουριστικής περιόδου. Που σημαίνει ότι θα έχουν και ημερομηνία λήξης όταν ο ΣΥΡΙΖΑ βγει στους δρόμους να μαζεύει τα χαράτσια.

Τι άλλο μένει λοιπόν μετά από τα τσάμικα στο Σύνταγμα για την έξοδο από το μνημόνιο και μέχρι τις εκλογές;

 
Η γνωστή Συριζαϊκή φορομπηχτική πολιτική. 
 
Όχι για πρόοδο της οικονομίας και ανάπτυξη (μεταβάλλοντας την φορολογία σε πολιτική κινήτρων και προσέλκυσης επενδύσεων) αλλά για συντήρηση ενός ανίκανου, σπάταλου και εκδικητικού προς τον φορολογούμενο κράτους. 
 
Αυτό μόνο ξέρει. Και αυτό μόνο θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. 
 
Εκτός αν μας σώσουν οι εκλογές.

Του Γιώργου Κράλογλου
capital.gr

Πηγή