[ccpw id="136103"]

Τις φωτιές που άναψε η ΕΡΤ, με τη σκληρή κριτική που άσκησε στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο για τις δηλώσεις του στου Financial Times, επιχειρεί από χθες να σβήσει το Μαξίμου, μετά την, σύμφωνα με πληροφορίες, έντονη αντίδρασή του.

Του Τάσου Ευαγγελίου

Στο παιχνίδι μπήκαν και οι 53+ που χαρακτηρίζουν «ευθεία επίθεση» τα σχόλια των δημοσιογράφων και αφήνουν να εννοηθεί ότι πίσω από αυτά υπάρχει «δάκτυλος Μαξίμου», το οποίο ενοχλήθηκε από τις αναφορές του Ευκλείδη Τσακαλώτου στην αυξημένη εποπτεία.

Από την ώρα που οι αναφορές των δημοσιογράφων μεταδόθηκαν μέσω του διαδικτύου στο τρίγωνο Αγία Παρασκευή Μαξίμου και Νίκης, χτύπησε συναγερμός με τον υπουργό Οικονομικών να ζητεί ανοικτή στήριξη.

Άλλωστε τα όσα ειπώθηκαν στην ΕΡΤ θεωρούνται πρωτοφανή για την κυβέρνηση, ως προς την αναφορά σε κυβερνητικά στελέχη, πόσο δέ όταν αυτά αφορούν τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Ήδη από χθες διακινούνται διαρροές σύμφωνα με τις οποίες ο υπουργός Οικονομικών είπε τα αυτονόητα ενώ σήμερα αναμένεται να αναλάβει δράση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, τόσο μέσω συνεντεύξεων όσο και μέσω της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών που καλύπτουν το πολιτικό ρεπορτάζ.

Πρόκειται για τη δεύτερη ενημέρωση εντός μιας εβδομάδας και μπορεί μεν να δικαιολογείται από την επίσκεψη του Ζαν Κλώντ Γιουνκέρ, εν τούτοις είναι βέβαιο πως θα κληθεί, και θα το πράξει, να στηρίξει τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Άλλωστε ο ίδιος στην επικοινωνία που φέρεται να είχε με το Μαξίμου ήταν ξεκάθαρος ως προς αυτό εκφράζοντας μάλιστα την έντονη ενόχλησή του.

Υπενθυμίζεται ότι οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ1, Κατερίνα Ακριβοπούλου και Σωτήρης Καψώχας, άσκησαν κριτική για τις δηλώσεις Τσακαλώτου λέγοντας μεταξύ άλλων ότι:

«Πιο πολύ προσεγγίζει και την άλλη πλευρά και δεν εννοώ μόνο την ΝΔ αλλά και τον Γ. Στουρνάρα και σε όλους αυτούς που επιμένουν για σκληρή εποπτεία μετά τα μνημόνια. Λίγο ακόμη και θα έλεγε και για πιστοληπτική γραμμή»

Πρόσθεσαν δέ ότι «Ρίχνει νερό στο μύλο των άλλων που λένε “τι παραμύθια είναι αυτά για καθαρή έξοδο”» και κατέληξαν λέγοντας πως

«Όταν ο επικεφαλής των 53 που εκφράζουν τόσες ενστάσεις για την κυβερνητική πολιτική, εμφανίζεται να διαπραγματεύεται τη γερμανική άποψη για σκληρούς όρους και προϋποθέσεις με μνημόνια τότε, λυπάμαι, κακώς κατηγορήσαμε τον κ. Στουρνάρα».

Πηγή