Ποιος δεν αγόρασε αυτοκίνητο από το χρώμα, δεν νοίκιασε σπίτι από την θέα και δεν βρέθηκε σε ξένο κρεβάτι για να μην κοιμηθεί μόνος;


Όποιος δεν το έχει κάνει μπορεί να πετάξει τον πρώτο λίθο στον Σταμάτη Κριμιζή. 

Οι υπόλοιποι, δηλαδή όλοι, είναι βέβαιο ότι έχουν όλη την κατανόηση στον Σταμάτη Κριμιζή, έναν παγκοσμίου φήμης αστροφυσικό που πήγε και μπλέχτηκε με τον Νίκο Παππά και την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Το πρόβλημα βρισκόταν στην αμοιβαία κατανόηση.

  • Ο Κριμιζής στέλεχος της NASA, καθηγητής στα πανεπιστήμια της IOWA και John Hopkins, στα 80 του πλέον πίστευε ότι είχε προσκληθεί στην Ελλάδα από τις Ηνωμένες Πολιτείες για να ηγηθεί του ελληνικού διαστημικού προγράμματος. 
  • Ο Νίκος Παππάς και ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελαν ένα όνομα φερετζέ για να προσλαμβάνουν καρανίκες.

Στον Κριμιζή πήρε λίγο καιρό να καταλάβει που είχε μπλέξει.

Στην συνέντευξη που είχε δώσει τον Μάρτιο του 2017 στην Αυγή είχε εκφράσει την δυσαρέσκεια του για την γελοιοποίηση της ιδέας από τον Τύπο, είχε εκφράσει την χαρά του που η κυβέρνηση προχωράει και είχε επικεντρωθεί για τα οφέλη λέγοντας ότι κάθε ευρώ που επενδύεται στο διάστημα αποδίδει οκτώ σε οικονομικές δραστηριότητες.

Αν απέδιδε οκτώ διορισμούς μετακλητών, οκτώ θέσεις για καθαρίστριες που θα γινόντουσαν γραμματείς δικαστηρίων, οκτώ dj λεωφορείων η κυβέρνηση μπορούσε να ενδιαφερθεί.

Αλλά για τον ΣΥΡΙΖΑ το ένα κρατικό ευρώ για οκτώ ευρώ στην πραγματική οικονομία είναι ένα χαμένο ευρώ.

Είναι σίγουρο ότι ο Σταμάτης Κριμιζής το υποπτευόταν. Τον Απρίλιο του 2018 όμως θα έπαιρνε το μήνυμα καθαρά. 

Οταν προσπαθώντας να στελεχώσει την υπηρεσία του στον Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό έπαιρνε εντολή από τον Νίκο Παππά να κάνει τον γ.γ. Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Βασίλη Μαγκλάρα, γενικό γραμματέα του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού.

Ο Κριμιζής ήταν πια βέβαιος ότι στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ τα πτυχία της Iowa, η έδρα στο John Hopkins, η θητεία του στην NASA δεν έπιαναν μία μπροστά στα πτυχία του πανεπιστημίου Δρακογενιάς Νίκου Παππά.

Το οποίο είχε στείλει τον μπαμπά του από συνδικαλιστή της ΔΕΗ, πρόεδρο του ΟΑΣΘ και ήθελε να κάνει τον πρώην διευθυντή του πολιτικού γραφείου της Θοδώρας Τζάκρη, Τσάρο του Διαστήματος.

Ηταν το άχυρο που έσπαγε την πλάτη της καμήλας.

Ο Σταμάτης Κριμιζής με επιστολή του θα παραιτείτο από πρόεδρος της ΕΔΟ, ο Παππάς θα δεχόταν την παραίτηση με την καλυμμένη απειλή «Προκαλεί έκπληξη η ταχύτητα με την οποία πρόλαβε εντός τεσσάρων εβδομάδων, να αξιολογήσει και να κρίνει αμετάκλητα την προσπάθεια για εθνική στρατηγική στον τομέα του Διαστήματος».

Και ο Κριμιζής θα αντικαθίστατο από τον Χριστόδουλο Πρωτοπαππά πρόεδρο της ESOA και διευθύνοντα σύμβουλο της HELLAS SAT.

Του οποίου η επιστημονική επάρκεια θα του επέτρεπε να καταλάβει τι πρέπει να κάνει. Να υπακούσει στην εντολή του Παππά, να δώσει την θέση στον Μαγκλάρα και να αφήσει τον Κριμιζή με τις απορίες του.

  • Για την «προσπάθεια καθαρής χειραγώγησης του ΕΛΔΟ προς προκαθορισμένες κατευθύνσεις». 
  • Την «επιμονή να προωθηθούν δράσεις χωρίς αξιολόγηση, χωρίς αξιοκρατία, μακριά από τα διεθνή πρότυπα». 
  • Την απόφαση «να προαναγγελθεί ένα πρόγραμμα 11 μικροδορυφόρων ύψους 23,9 εκατ. ευρώ χωρίς μελέτες… σκοπούς… προδιαγραφές… σχέδιο κατασκευής υποδομών… και κατάλληλο προσωπικό για την υλοποίησή του». 
  • Και γιατί «κάποια Γενική Γραμματεία και από προεπιλεγμένους κρατικούς υπαλλήλους, χωρίς καμιά εμπειρία σε διαστημικά προγράμματα» ξεκινάει «μια αδιαφανή προσπάθεια για την επιτυχή υλοποίηση ενός τέτοιου πολύπλοκου έργου». 

Το σημείο που λες ότι ο Κριμιζής κλασικός επιστήμονας. Γιατί μόνο ένας επιστήμονας κρυμμένος στο εργαστήριο του δεν θα μπορούσε να ξέρει ότι αυτά που προξένησαν την έκπληξη του Κριμιζή για την κυβέρνηση δεν είναι σκάνδαλα αλλά προαπαιτούμενα.

Οσο για τον Σταμάτη Κριμιζή δεν έχει παρά

  • να μαζέψει τα πράγματα του από το υπουργείο, 
  • να κρατήσει την φωτογραφία του με τον Νίκο Παππά για σουβεράκι και 
  • να καταλάβει ότι αυτός που στις ΗΠΑ είναι ικανός για μπει στο Oval Office και να παρουσιάσει σε τέσσερις προέδρους των ΗΠΑ το πρόγραμμα της ΝΑSA 

…στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ είναι καλός για να κάθεται στον διάδρομο μπροστά από το γραφείο του γραμματέα της Τζάκρη.

Του Αντώνη Πανούτσου
liberal.gr

Πηγή

Share.