[ccpw id="136103"]

Σε πλήθος ανθρώπων έπεσε ένα ημιφορτηγό στην πόλη Μύνστερ στη δυτική Γερμανία, κοντά στα σύνορα με την Ολλανδία. Η αστυνομία επιβεβαιώνει ότι υπάρχουν νεκροί και τραυματίες, χωρίς να διευκρινίζει τους αριθμούς, ενώ παραδέχεται ότι η κατάσταση είναι ακόμη «αδιευκρίνιστη».


Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, τέσσερα άτομα έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 30 τραυματίστηκαν, ενώ ορισμένες αναφορές ανεβάζουν τον αριθμό των τραυματιών στους 50. Οι τραυματίες, εκ των οποίων έξι βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και σε καθορισμένες ζώνες.

Ο δράστης του περιστατικού αυτοκτόνησε επιτόπου, χρησιμοποιώντας το όπλο του, γεγονός που επιβεβαίωσε και εκπρόσωπος της Αστυνομίας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το ημιφορτηγό έπεσε στους θαμώνες του καφέ-εστιατορίου «Kiepenkerl», που θεωρείται από τα γνωστότερα του ιστορικού κέντρου του Μύνστερ και βρίσκεται στον πεζόδρομο της παλιάς πόλης. 

Ομάδες αστυνομικών έσπευσαν στο σημείο, ενώ οι Αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας.

Η αστυνομία έχει ζητήσει από τους κατοίκους να μείνουν μακριά από την παλιά πόλη, μέρος της οποίας έχει εκκενωθεί. 

Επίσης, ζήτησε να σταματήσει η φημολογία, διευκρινίζοντας ότι οι Αρχές θα προβούν σε επίσημες ανακοινώσεις. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της πυροσβεστικής, της αστυνομίας, αλλά και διασώστες, ενώ ελικόπτερο πετούσε πάνω τον τόπο της τραγωδίας.

Οι αστυνομικοί έψαχναν να εντοπίσουν εκρηκτικά. Παράλληλα, όλες οι διαθέσιμες αστυνομικές και ειδικές δυνάμεις της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας διατάχθηκαν να κατευθυνθούν στο Μύνστερ.

Αρχικά, σύμφωνα με τη Rheinishe Post, οι αστυνομικοί αναζητούσαν άλλα δύο άτομα που πιθανόν σχετίζονται με το περιστατικό, ωστόσο η αστυνομία διέψευσε στη συνέχεια την πληροφορία.

Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος στην περιοχή της παλιάς πόλης του Μούνστερ, καλώντας ωστόσο τους πολίτες να αποφεύγουν το σημείο, προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο των Αρχών.

muenster

Πηγή