Σε μια νέα αποκάλυψη προχώρησε το απόγευμα της Τετάρτης η Νέα Δημοκρατία, σε σχέση με την ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΗ καταγγελία για Μίζα σε στενό συνεργάτη του Υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου.


Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πειραιώς κάποιο «σκοτεινό» χέρι κρατούσε (κλειδαμπαρωμένη) στα συρτάρια του Τσακαλώτου, για περισσότερο από δύο μήνες (!) την καταγγελία για Μίζα και Εκβίαση του συμβούλου του και χρειάστηκε Εξώδικο του καταγγέλλοντα για να ΥΠΟΧΡΕΩΘΕΙ το ΥΠΟΙΚ να στείλει (με δίμηνη καθυστέρηση) την καταγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Ενώ επίσης πολλά ερωτηματικά προκαλεί η πλήρη γνώση από τον καταγγέλοντα των αριθμών Πρωτοκόλλου ακόμη και εμπιστευτικών εγγράφων ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον Υπουργό Οικονομικών.

Τέλος το εύλογο ερώτημα που θέτει η Νέα Δημοκρατία είναι γιατί ο Τσακαλώτος, έξη μήνες μετά τις αποκαλύψεις και την Εισαγγελική έρευνα διατηρεί στο πλάι του, το κεντρικό πρόσωπο της σκοτεινής αυτής ιστορίας.

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με την υπόθεση διαφθοράς στην οποία φέρεται να εμπλέκεται στενός συνεργάτης του κ. Τσακαλώτου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Με την απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών στη Νέα Δημοκρατία επιβεβαιώνεται ότι υπόθεση διαφθοράς στην οποία φέρεται να εμπλέκεται κορυφαίος συνεργάτης του κ. Τσακαλώτου έχει παραπεμφθεί πλέον στην Δικαιοσύνη.

Αυτό ωστόσο δεν απαλλάσσει τον Υπουργό Οικονομικών από την αυτονόητη υποχρέωσή του να δώσει άμεσα και δημοσίως απαντήσεις στα ερωτήματα που προκύπτουν για τον στενό του συνεργάτη. 

 
Τον καλούμε λοιπόν να απαντήσει ξεκάθαρα στα εξής:

1. Ο σύμβουλός του που φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση μίζας, παραμένει στη θέση του ή έχει απομακρυνθεί μέχρι να διαλευκανθούν οι κατηγορίες που τον αφορούν;

2. Αληθεύει ότι ο καταγγέλλων, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, έχει πλήρη γνώση των αριθμών Πρωτοκόλλου ακόμη και εμπιστευτικών εγγράφων ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον Υπουργό Οικονομικών;

3. Πότε έλαβε ο κ. Τσακαλώτος γνώση της καταγγελίας για τον σύμβουλο του και πότε την διαβίβασε στην Εισαγγελία;

4. Ισχύει ότι η διαβίβαση της καταγγελίας στον Εισαγγελέα έγινε μετά την αποστολή εξωδίκου από τον καταγγέλλοντα, το οποίο ούτως ή άλλως είχε κοινοποιηθεί στις εισαγγελικές αρχές;

5. Και τέλος ο κ. Τσακαλώτος έχει προχωρήσει στον αυτονόητο πειθαρχικό έλεγχο που προφανώς πρέπει να διεξαχθεί έναντι του στενού του συνεργάτη;».

Δείτε ΕΔΩ

Πηγή

Share.